Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 2/1/06

By on 03/01/2006

Γένους θηλυκού το πρώτο παιδί του 2006

Ένα μικροσκοπικό, πλην υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί που ήρθε στον κόσμο λίγα λεπτά μετά την έλευση της νέας χρονιάς στο νομό Κοζάνης.
Το παιδί γεννήθηκε σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Κοζάνης (“Θεομήτωρ Euromedica”) στις 12.45´της Πρωτοχρονιάς και είναι το πρώτο παιδί που αποκτά η ευτυχής μητέρα του Αναστασία Ασλανίδου, από τα Πετρανά Κοζάνης, η οποία ευχήθηκε τρισευτυχισμένη να ζήσουν και άλλες γυναίκες αυτή την εμπειρία.
Η μικρούλα, που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, ζυγίζει 2.450 γραμμάρια και χαίρει άκρας υγείας, έδωσε μεγάλη χαρά στην οικογένεια, καθώς είναι το πρώτο παιδί του ευτυχούς ζεύγους, το οποίο δέχθηκε το βράδυ της πρωτοχρονιάς το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να τους γίνει αυτές τις γιορτινές μέρες.
Το πρώτο παιδί που γεννήθηκε την πρωτοχρονιά στην μαιευτική κλινική του “Μποδοσάκειου” ήταν αρκετές ώρες αργότερα, στις 9 το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, ενώ στην μαιευτική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε γεννηθεί κάποιο παιδί.

Στον ανακριτή τα άτομα που συνελήφθησαν για ναρκωτικά στην Πτολεμαϊδα

Στον ανακριτή Κοζάνης, παραπέμπονται αύριο Τετάρτη τα 2 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή 1η Ιανουαρίου από άνδρες της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας και φέρεται να ευθύνονται για τον θάνατο 30χρονου τοξικομανή. Η κατηγορία που τους απήγγειλε χθες Δευτέρα ο Εισαγγελέας Κοζάνης όπου και απολογήθηκαν, είναι δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλημμελειοδικείο για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Ελεύθερος αφέθηκε χθες Δευτέρα, μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα Κοζάνης, ο 65χρονος κάτοικος Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται το τελευταίο διάστημα παρενοχλούσε σεξουαλικά ανηλίκους στην Πτολεμαϊδα. Η υπόθεση αυτή πρόκειται να εκδικασθεί στο Πλημμελειοδικών Κοζάνης την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Δραστηριότητα υπηρεσιών Τροχαίας της Α.Δ. Κοζάνης

Ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη από 26 Δεκεμβρίου 2005 έως και 1 Ιανουαρίου 2006 στην περιοχή ευθύνης των υπηρεσιών τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, σύμφωνα με το δελτίο εβδομαδιαίας δραστηριότητας της υπηρεσίας. Επίσης, σε ελέγχους που έγιναν σε οδηγούς για μέθη, βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις και για ταχύτητα 119 παραβάσεις.

Οικονομική αξιοπιστία έχει ο Δήμος Σερβίων

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Σερβίων ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό συμβούλιο. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σερβίων κ. Χρήστος Μπουχουράς μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ τα 9 και πλέον εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από το 3ο Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και από άλλα προγράμματα και τα υπόλοιπα από την τακτικά έσοδα του Δήμου. Ο κ. Μπουχουράς τόνισε πως ο Δήμος απέκτησε αξιοπιστία ως προς τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές και τόνισε πως τακτοποιήθηκε το χρέος του Δήμου το οποίο ανερχόταν στο 1,5 δις δραχμές όταν ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή τις τύχες του Δήμου το 2003.

Επιχορήγηση αντιχαλαζικών δικτύων

Η εγκατάσταση αντιχαλαζικών δικτύων στις καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων και αμπελοειδών των Νομών Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, θα επιχορηγηθούν για το 2006, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α. Η επιχορήγηση θα έχει ως εξής: για νέες εγκαταστάσεις στα Μηλοειδή – Πυρηνόκαρπα με 1.800 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης, για νέες εγκαταστάσεις – νέες φυτείες σε αμπελοειδή με 1.700 και 1.800 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης και σε αμπελοειδή που διαθέτουν εγκατάσταση ικανή να δεχτεί τοποθέτηση αντιχαλαζικού δικτύου με 450 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης. Η προς κάλυψη έκταση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός στρέμματος και το ποσοστό επιδότησης φτάνει στο ύψος του 60% των ανωτέρων ποσών. Η επιχορήγηση αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και 31 Μαρτίου 2006 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δηλώσεις για το ΕΦ.Υ.ΕΣ. Στρατού Ξηράς

Στις 9 Ιανουαρίου του 2006 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των ενδιαφερομένων για το σώμα Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς (ΕΦ.Υ.ΕΣ.). Σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προβλέπονται συνολικά 1.100 θέσεις Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς σε όλη την χώρα, εκ των οποίων 78 είναι στο Νομό Καστοριάς και 79 για το Νομό Φλώρινας. Ειδικότερα προβλέπονται στο Άργος Ορεστικό 73 θέσεις οπλιτών και 5 θέσεις κατώτερων αξιωματικών – ανθυπασπιστών και στο Αμύνταιο προβλέπονται 74 θέσεις οπλιτών και 5 θέσεις κατώτερων αξιωματικών – ανθυπασπιστών. Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους παρέχονται από τα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: