Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 9/11/05

By on 09/11/2005

Ενισχύονται οι ειδικότητες αιχμής στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, αποφασίσθηκε η τροποποίηση-συμπλήρωση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία όπως δήλωσε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα του Δικτύου ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Παναγιώτης Μπογιατζίδης “θα ενισχύσει ειδικότητες αιχμής του Νοσοκομείου, στον ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό κλάδο, δίνοντας τη δυνατότητα για άμεση διενέργεια προκήρυξης των σχετικών προσλήψεων, προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο”. Ο κ.Μπογιατζιδης υπογράμμισε ακόμη ότι “με το νέο οργανισμό παραμένει ο αριθμός των κλινών του Νοσοκομείου στις 204 κλίνες, ωστόσο θα υπάρξει αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τις νέες προσλήψεις και η διοίκηση από τις αρχές του επόμενου έτους θα εισηγηθεί συγκεκριμένη πρόταση οργανισμού για πάνω από 220 κλίνες”

Προβολή του φυτού κρόκου στη Δανία

Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη επισκέφθηκε ο Δανός Δημοσιογράφος της Κρατικής τηλεόρασης της Δανίας DR 2 Michael Shack με σκοπό την προώθηση και προβολή του φυτού κρόκου και των τοπικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στην αγορά της Δανίας. Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχει τεθεί στοίχημα ζωής η εξασφάλιση αγορών για όλα τα τοπικά προϊόντα. Ανέφερε ακόμη πως σε συνδυασμό με τα τέσσερα επιμελητήρια και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα διοργανωθεί έκθεση τοπικών προϊόντων με σκοπό την προβολή τους και την προώθηση τους τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Ο Δανός Δημοσιογράφος κ. Shack ανέφερε πως στη Δανία αν και χρησιμοποιείται ο κρόκος στην μαγειρική τους ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τον τόπο προέλευσης του. Η εκπομπή που θα προβληθεί στη Δανία έχει αυτό το σκοπό να προβληθεί το τόπος παραγωγής του φυτού καθώς και άλλων προϊόντων που παράγονται στην Δυτική Μακεδονία.

Εκλογές στην “Ένωση” σε ενιαίο ψηφοδέλτιο

Δύο χιλιάδες εκατό περίπου εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέλη του Σωματείου “ΕΝΩΣΗ” παίρνουν μέρος από σήμερα στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στις ομοσπονδίες και στο εργατικό κέντρο. Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Γκουτζιομήτρος στέλεχος της ΔΑΚΕ στο Σωματείο οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι εργαζόμενοι ψηφίζουν σε 5 εργασιακούς χώρους, ενώ σημείωσε πως από την “Ένωση” προς τον Σπάρτακο αποχώρησαν μόνο η ΠΑΣΚΕ και ορισμένα ακόμα στελέχη και πως για την ουσιαστική ενότητα των σωματείων ενέργειας η “Ένωση” κατέβαλε κάθε προσπάθεια αλλά δεν επετεύχθη με τους όρους που έθετε η άλλη πλευρά.

Νεκρός μετά από πτώση από μπαλκόνι στην Κοζάνη

Την ζωή του έχασε ένας 52χρονος άνδρας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χθες στις 12:15 το μεσημέρι, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην περιοχή του ΟΣΕ στην Κοζάνη. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης δεν διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

Το κτίριο της ΑΤΕ στην Πτολεμαίδα χαρακτηρίστηκε Μνημείο

Μνημείο χαρακτηρίστηκε το κτίριο της ΑΤΕ στην Πτολεμαίδα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για λόγους ιστορικούς, πολεοδομικούς και κοινωνικούς. Ως ιστορική σημασίας απόφαση για την πόλη χαρακτηρίζεται από τον Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη για την ιστορική αναδρομή της πόλης προς την αναπτυξιακή της αναζήτηση. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πτολεμαϊδας τονίζεται μεταξύ άλλων πως ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας με παρέμβαση του ζήτησε από το Συμβούλιο την συμβολή του για την διατήρηση οποιουδήποτε κτιρίου έχει σχέση με την ιστορία της περιοχής. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως υπήρξαν πληροφορίες πως κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούσαν να εξαργυρώσουν την ιστορία, τον πολιτισμό για…τριάκοντα αργύρια και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα έχουν να κάνουν με την δικαιοσύνη. Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρεται επίσης στην συμβολή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, στην συμπαράσταση της εκκλησίας για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Ένταξη έργων στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας έργων για τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων 598 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν έργα που αφορούν στη δράση “ολοκληρωμένη ανάπτυξη ορεινών και παραλίμνιων περιοχών” και στα επί μέρους μέτρα: “προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς”, “αξιοποίηση τοπικών πόρων” και “ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπτυξης ειδικών περιοχών με συγκροτημένες και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις”.
Ειδικότερα εγκρίθηκε η ένταξη έργων, στο νομό Κοζάνης, για τους οικισμούς Αιανής, Σερβίων, Γαλατινής, Εράτυρας, Ναμάτων, Σισανίου, Εμπορίου και Μηλοχωρίου και στο Νομό Φλώρινας, για τους οικισμούς Αετού, Λεχόβου και Φλάμπουρου.

Φιλοτελική έκθεση στην Κοζάνη

Φιλοτελική έκθεση θα λειτουργήσει στο λαογραφικό μουσείο Κοζάνης από τις 11 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2005. Η έκθεση την οποία διοργανώνει η φιλοτελική εταιρία Κοζάνης θα περιλαμβάνει τρις θεματικές ενότητες ''την ταχυδρομική ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας από το 1870 έως και σήμερα,'' μια συλλογή του Δημήτρη Μεντεσίδη ''τους οθωμανικούς σιδηροδρόμους της Μακεδονίας από 1873-1912'' μια συλλογή του Αθανασίου Πάσχου και καρτ-ποστάλ -παλιές φωτογραφίες του ''ελληνικού στόλου από το 1900 έως το 1923'',συλλογή του Νίκου Ρεπανά διοργανώνει η φιλοτελική εταιρία Κοζάνης. Πρόκειται για σπάνιες συλλογές οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κοζάνη ενώ έχουν αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Νίκος Ρεπανάς μέλος της φιλοτελικής εταιρίας Κοζάνης και συλλέκτης πολλών χρόνων.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.