Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 29/3/06

By on 29/03/2006

Νέας τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων στην Κοζάνη

Νέας τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι ονομάζονται press container θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Κοζάνης κ. Θεόδωρου Βασδάρη στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Οι κάδοι θα είναι μεγάλης χωρητικότητας, και θα ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο κ. Βασδάρης είπε πως οι κάδοι θα είναι μισθωμένοι και θα καθαρίζονται από ιδιώτη. Θα τοποθετηθούν αρχικά στην επόμενη εβδομάδα στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης όπου παρατηρείται υπερχείλιση των κάδων, ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το μέτρο και σε υπόλοιπες περιοχές της πόλης. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Βασδάρη θα γίνει και ενημέρωση των κατοίκων για την χρήση των νέων κάδων απορριμμάτων και για το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Αιανής

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής, για τις αντιδράσεις πολιτικών εκπροσώπων της ευρύτερης περιοχής, στην πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας να ονομαστεί το ίδρυμα Αιάνιο. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμμερίζονται την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής και προσθέτουν ότι τόσο ιστορικοί όσο και πρακτικοί – συμβολικοί λόγοι ενισχύουν την ονομασία Αιάνιο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδρυτική Διακήρυξη Δημοτικής Κίνησης ” Πολίτες για τη Δημοκρατία στο Δήμο Κοζάνης”

Την ιδρυτική διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης με την επωνυμία ” Πολίτες για τη Δημοκρατία στο Δήμο Κοζάνης” θα παρουσιάσει η συντονιστική επιτροπή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Αλιάκμων.

Σε ποσοστό 77 με 78% θα γίνει αντιληπτή στην Κοζάνη η έκλειψη του ηλίου

Σε ποσοστό 77% με 78% θα είναι ορατή η έκλειψη του ηλίου στη Κοζάνη σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας του κ. Χρήστου Γούδα καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Αστροφυσικής. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γούδας η έκλειψη ηλίου θα σημειωθεί αύριο το μεσημέρι και επίσης σημείωσε πως το φαινόμενο θα επαναληφθεί στην Ελλάδα το 2088. Ήδη τα βλέμματα των επιστημόνων και των πολιτών είναι στραμένα στο Καστελόριζο όπου το φαινόμενο θα είναι ορατό σε ποσοστό 99%.

Εγκρίσεις δημοπράτησης έργων του ΘΗΣΕΑ

Εγκρίσεις δημοπράτησης έργων του “ΘΗΣΕΑ” υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Το συνολικό ποσό για τα έργα που εγκρίθηκαν ανέρχεται στα 2.359.197,6 εκ. ευρώ. Ειδικότερα στο Δήμο Θεοδώρου Ζιάκα εγκρίθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 846.989 ευρώ, στο Δήμο Ασκίου 86.000 ευρώ, στο Δήμο Βερμίου 634.953 ευρώ, στο Δήμο Σερβίων 43.026,64 ευρώ, στο Δήμο ΠτολεμαÀδας 286.566,42 ευρώ, στο Δήμο Γρεβενών εγκρίθηκε έργο συνολικού προϋπολογισμού 82.315 ευρώ, στο Δήμο Κοζάνης έργο ύψους 124.959 ευρώ, στο Δήμο Φλώρινας εγκρίθηκε έργο ύψους 130.753 ευρώ και τέλος στο Δήμο Αιανής εγκρίθηκε έργο συνολικού προϋπολογισμού 123.635 ευρώ.

Κατολισθήσεις στον γύρο της λίμνης στην πόλη της Καστοριάς

Κατολισθήσεις βράχων παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο γύρο της λίμνης στην Καστοριά με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μήρτσιος, να δημιουργηθεί αυξημένος κίνδυνος για περαστικούς και διερχόμενους οδηγούς. Την επικινδυνότητα από την ολίσθηση βράχων επιβεβαίωσαν και αρμόδιοι γεωλόγοι και τεχνικοί και από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών που εξέτασαν το θέμα, ύστερα από αίτηση του Δήμου, αλλά και άλλοι αρμόδιοι μελετητές που ασχολήθηκαν με την Σπηλιά του Δράκου και έχουν μια εμπειρία της ευρύτερης περιοχής και τους οποίους κάλεσε ο Δήμος Καστοριάς. Το πρόβλημα εντοπίζεται από την περιοχή του Νοσοκομείου μέχρι και τον Ναυτικό όμιλο. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, από τη μεριά του Δήμου Καστοριάς θα ληφθούν μέτρα όπως προτάθηκαν από τους μελετητές και έχουν σχέση με την αντιστήριξη των πρανών και την τοποθέτηση προστατευτικής σίτας στο μήκος της περιοχής που εντοπίζεται το πρόβλημα. Έχουν ήδη τοποθετηθεί και προειδοποιητικές πινακίδες, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, οριστική λύση θα δοθεί ύστερα από μια μελέτη, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: