Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 28/12/05

By on 28/12/2005

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του και τρεις νοσηλεύονταιαπό αναθυμιάσεις

Ένας 71χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ τρία άτομα νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ΠτολεμαÀδας από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από διαρροή στην καπνοδόχο του καυστήρα του καλοριφέρ σε σπίτι στο Νεστόριο Καστοριάς. Ο άτυχος 71χρονος και η 65χρονη σύζυγος είχαν περάσει τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψαν χθες στο Νεστόριο Καστοριάς με τον 43χρονο γαμπρό τους και την 17χρονη εγγονή τους. Οι γείτονες σήμερα το πρωί δεν τους είδαν ανησύχησαν και τους βρήκαν μέσα στο σπίτι σε λιπόθυμη κατάσταση. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Η 65χρονη. ο 43χρονος και η 17χρονη μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο της Καστοριάς στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται

Συνάντηση με εκπροσώπους των Φανών

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φανών διοργανώνει ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού- Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης λόγω της αύξησης των επισκεπτών στην πόλη για την Κοζανίτικη Αποκριά, μετά το άνοιγμα της Εγνατίας οδού και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή οργάνωση των λαογραφιών εκδηλώσεων της Αποκριάς. Στόχος της συνάντησης αυτής, που θα γίνει παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο διάλογος για βασικά οργανωτικά θέματα καθώς επιδίωξη και προτεραιότητα είναι να καταστεί η Κοζάνη η καρδιά των Αποκριάτικων εκδηλώσεων της Δυτικής Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Κοβεντάρειο.

Παράδοση ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε κοινωφελείς φορείς από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης παρέδωσε χθες ξενοδοχειακό εξοπλισμό από τα Ολυμπιακά ακίνητα σε φορείς της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα παραδόθηκε εξοπλισμός στα Γηροκομεία Καστοριάς και Γρεβενών, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Φλώρινας καθώς και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο. Ο κ. Λεούδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, ότι η ακίνητη περιουσία του “ΑΘΗΝΑ 2004” θα διανεμηθεί στη Περιφέρεια, παραδίδεται εξοπλισμός σε κοινωφελείς φορείς προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Υπογράμμισε ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διανομή σε φορείς με κοινωνική δράση.

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Νεάπολη Κοζάνης

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημα της στην Νεάπολη Κοζάνης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Νεάπολης κ. Δημοσθένη Μαυρίδη. Ο κ. Μαυρίδης μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η απόφαση λήφθηκε εν κρυπτώ και μόλις σήμερα υπήρξε ενημέρωση. Υπογράμμισε επίσης πως το κλείσιμο του καταστήματος θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους επιχειρηματίες αλλά και στους συνταξιούχους της περιοχής, οι οποίοι για τις συναλλαγές τους θα πρέπει να απευθύνονται στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σιάτιστα.

Δεν θα χαθούν κονδύλια από το Δ´ΚΠΣ- δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν πρόκειται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να χάσει κονδύλια από το Δ´ΚΠΣ σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, κατά την παράδοση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Λεούδης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά πως όσοι συνεχίζουν τις φημολογίες για το αντίθετο να γνωστοποιήσουν σε ποια συγκριτικά στοιχεία βασίζονται. Ο κ. Λεούδης ανέφερε επίσης πως η συμμετοχή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων στα έργα θα είναι της τάξεως του 85% και 15% από Εθνικούς πόρους, συμπληρώνοντας πως για πρώτη φορά συμφωνήθηκε σε επίπεδο κορυφής αυτή η ποσοστιαία αναλογία και πως πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε κατά την διάρκεια των δηλώσεων του και ύστερα από σχετική ερώτηση στις επαφές που έγινα με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να δανειοδοτηθεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: