Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 26/10/05

By on 26/10/2005

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Δύο άντρες 33 και 39 αντίστοιχα συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, διότι σε έρευνα που διενήργησαν στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ποσότητα κάνναβης και σπόροι κάνναβης.
Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε στις 5.30 το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια έρευνας στο αυτοκίνητο των δύο αντρών, έλληνες υπήκοοι και οι δύο, βρέθηκαν σε αυτοσχέδια κρύπτη που υπήρχε στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου 8,4 γραμμάρια κάνναβης μέσα σε χάρτινο περιτύλιγμα, καθώς και μία νάιλον σακούλα η οποία περιείχε 25 σπόρους κάνναβης.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τις ναρκωτικές ουσίες και το αυτοκίνητο και οι συλληφθέντες μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης παραπέμπονται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες το πρωί στον τομέα ’’6’’ του Ορυχείου Καρδιάς, όταν φορτηγό που άδειαζε λιγνίτη σε υπερυψωμένο σημείο, κοντά σε χώρο εξόρυξης, βρέθηκε για άγνωστους λόγους, στο χείλος του γκρεμού. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σωθεί, έπεσε από ύψος 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν κατάγματα στον θώρακά του. Νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Τέσσερα νέα σχολεία στο Νομό Κοζάνης,
από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Στην κατασκευή τριών νέων σύγχρονων νηπιαγωγείων στην περιοχή Ηπειρώτικα στην Κοζάνη, στην Πτολεμαϊδα και στα Κοίλα, καθώς και ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στα Πλατάνια Κοζάνης, προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μετά την ένταξη των τεσσάρων νέων σχολείων στο 3ο Π.Ε.Π Δυτ. Μακεδονίας.
Το διαρκές ενδιαφέρον και οι συνεχείς παρεμβάσεις του Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών στο Νομό Κοζάνης- με προτεραιότητα στην προσχολική αγωγή και με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας στο Νομό- μαζί με την συστηματική και μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, οδήγησαν στην ένταξη των τεσσάρων νέων σχολείων και σε ένα τεράστιο έργο που έχει επιτελεσθεί την τριετία 2003-2005 στο Νομό Κοζάνης, με νέες σχολικές υποδομές που ξεπερνούν συνολικά τα 31 εκατομμύρια Ευρώ.
Σχετικά με τα 4 νέα σχολεία , η κατασκευή νηπιαγωγείου στην περιοχή Ηπειρώτικα στην Κοζάνη είναι προϋπολογισμού 910.848 Ευρώ, το νέο νηπιαγωγείο στα Κοίλα Κοζάνης έχει προϋπολογισμό 510.661 Ευρώ, ο προϋπολογισμός της κατασκευής νέου νηπιαγωγείου στην Πτολεμαϊδα ανέρχεται στις 436.598 Ευρώ και η κατασκευή του εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Πλατάνια Κοζάνης φθάνει συνολικά το 1.908.000 Ευρώ.
Με την υλοποίηση της κατασκευής των τεσσάρων νέων σχολείων, θα αντιμετωπιστούν μια σειρά προβλημάτων, ενώ με τον ίδιο ζήλο και αποτελεσματικότητα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης συνεχίζει την προσπάθεια της για την συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών στο Νομό, δίνοντας μ´ αυτόν τον τρόπο απαντήσεις στα πιεστικά προβλήματα της εκπαίδευσης, στις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται στη νέα εποχή.

Εικόνα καταστροφής στο κτίριο του Αγροκηπίου Πτολεμαϊδας

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει το κτίριο στο Αγροκήπιο Πτολεμαϊδας, όπου επρόκειτο να λειτουργήσει το εργαστήρι εικαστικών τεχνών, με βάσει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και της ΔΕΠΕΚΟΠ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί. Όπως τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η πρόεδρος του συλλόγου φίλων εικαστικών τεχνών “Άρης Γαρουφαλλίδης” κ. Τούλα Χαριτίδου, ο χώρος έχει μετατραπεί σε καταφύγιο χρηστών ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες.

Το 1ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Θεσσαλονίκη από την Π.Ο.Ε.

Το 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλάδος στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον (Παλαί ντε Σπορ) στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2005. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά τμήματα από ποντιακά σωματεία της Ελλάδας και θα πάρουν μέρος 2000 νέοι και νέες. Από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα παρουσιαστούν 500 χορευτές όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου κ. Γιάννης Αμαραντίδης ο οποίος όπως τόνισε είναι σημαντική η πρωτοβουλία, μιας και γίνεται για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή και στοχεύει στην προβολή και διατήρηση της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού. Η έναρξη του φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα θα γίνει με την είσοδο των χορευτών από δέκα διαφορετικές εισόδους.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: