Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 25/1/06

By on 25/01/2006

Ελλείψεις πετρελαίου στην Δυτική Μακεδονία με πολικές θερμοκρασίες

Έλλειψη σε πετρέλαιο θέρμανσης παρατηρείται στο Νομό Κοζάνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών του Νομού κ. Χατζηκυπραίο, διότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή κατέστη αδύνατη από χθες, η διέλευση των βυτιοφόρων από την παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς. Σήμερα δόθηκε άδεια μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι να περάσουν από την παράκαμψη, ωστόσο ο κ. Χατζηκυπραίος, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, είπε πως εάν συνεχιστούν τα προβλήματα στην διέλευση των βυτιοφόρων, θα είναι ορατός ο κίνδυνος να “αδειάσουν” οι δεξαμενές των βενζινάδικων της Περιφέρειας, που ήδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης. Ο κ. Χατζηκυπραίος, τόνισε ότι το γεγονός πως δεν επιτρέπεται να ξεκινήσουν ως τις 12 τα βυτιοφόρα από την Θεσσαλονίκη όπου εφοδιάζονται με καύσιμα, έχει ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να μεταφέρουν τα καύσιμα στην Δυτική Μακεδονία.
Στο μεταξύ με αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων από το 71ο έως το 97ο χιλιόμετρο, στη Νέα Εθνική Οδό Κοζάνης – Πτολεμαϊδας – Φλώρινας από το 10ο έως το 59ο χιλιόμετρο και σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαϊδας – Έδεσσας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων από τη Νεάπολη μέχρι τα όρια του Νομού Καστοριάς. Επίσης είχε απαγορευτεί και η διέλευση φορτηγών από το 5ο έως το 39ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Κρανιάς όρια Νομού Ιωαννίνων.
Κλειστός παραμένει ο δρόμος Γαλατινή – Σιάτιστας.
Αυτή την ώρα χιονίζει στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας στον Σαραντάπορο, όπως και στο Αμύνταιο στο Νομό Φλώρινας.
Κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κλειστό θα είναι το απόγευμα και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στον τομέα της υγείας

Σε δυο περίπου χρόνια θα είναι εφικτές οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και στον χώρο της υγείας. Αυτό εκτίμησε μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ύστερα από την συμμετοχή του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Διοίκηση των Νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και όπου ο ίδιος εισηγήθηκε το θέμα για αυτοχρηματοδοτούμενα έργα στον τομέα της υγείας. Ο κ. Μπογιατζίδης σημείωσε επίσης ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006 το Υπουργείο Υγείας θα καταθέσει νομοσχέδιο περί προμηθειών, όπου θα περιλαμβάνονται και στοιχεία των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πράγμα που όπως διευκρίνισε σημαίνει ότι ανοίγει και ο δρόμος για την πρόσληψη ειδικοτήτων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες τώρα απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες και πολλές φορές βαίνουν άκαρπες.

Πρόταση για ίδρυση Ιππικού Ομίλου στην Πτολεμαϊδα

Πρόταση για δημιουργία Ιππικού Ομίλου στην Πτολεμαϊδα, υπέβαλε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης. Η πρόταση αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το περιβάλλον και αφορά στην αποκατάσταση και αναβάθμιση δημοσίων χώρων του Δήμου Πτολεμαϊδας και συγκεκριμένα στην ανάπλαση του ποταμού Σουλού και στη δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού. Εκεί προτείνεται η δημιουργία του Ιππικού Ομίλου, ο οποίος θα αποτελέσει ταυτόχρονα πρότυπο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Απολογισμός του συνδυασμού “Νομαρχία Κοζάνης: Ισχυρή και Ανθρώπινη”

Εκδήλωση διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη τα μέλη του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης “Νομαρχία Κοζάνης: Ισχυρή και Ανθρώπινη”. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης και θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Νίκος Παπαφιλίππου θα αναφερθεί στους στόχους του συνδυασμού για το τρέχον έτος, ενώ θα κάνει απολογισμό δράσης του 2005. Στην συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Εκδήλωση στην Αιανή για τα ιστορικά γεγονότα της 25/01/1944

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ιστορικό γεγονός της 25ης Ιανουαρίου του 1944, διοργανώνει ο Σύλλογος “Φίλοι Διατήρησης και Ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου” Αιανής, σήμερα Τετάρτη – ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γρηγορίου – ημέρα Εθνικής Αντίστασης της Αιανής ενάντια στον φασισμό των Ναζί. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αιανής, όπου θα γίνει ιστόρηση και καταγραφή των γεγονότων εκείνης της περιόδου.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: