Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 22/3/06

By on 22/03/2006

Επαναδραστηριοποιούνται οι “πληττόμενοι” του Δήμου Βελβεντού

Επαναδραστηριοποιείται ο “Σύλλογος Πληττομένων κατοίκων Βελβεντού από την κατασκευή του Φράγματος Πολυφύτου”. Σε πρόσφατη γενική συνέλευση εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον ΛουÀζη Τζάτσο, Αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Παπαγόρα και γραμματέα τον Θωμά Μπελιά. Στόχοι του συλλόγου μεταξύ άλλων είναι η διεκδίκηση ένταξης της περιοχής στο προνόμιο να θεωρούνται όλοι οι πληττόμενοι του Δήμου Βελβεντού και γενικότερα όλων των παραλίμνιων οικισμών, ως πληττόμενοι με την αντίστοιχη μοριοδότηση για όλες τις προσλήψεις που πραγματοποιεί η ΔΕΗ σε όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητές της στο Νομό Κοζάνης, χαρακτηρισμός της ευρύτερης παραλίμνιας περιοχής ως ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον καταμερισμό του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και όχι μόνο και συνέχιση από την Πολιτεία της κάλυψης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος του αρδευτικού έργου-αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Βελβεντού, μέχρι τη σχεδιαζόμενη από τον ΤΟΕΒ δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Θέμα αναδόμησης της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θέτουν οι καθηγητές του

Στην πολιτική της θεσμικής απαξίωσης και της οικονομικής υποβάθμισης του δημόσιου Πανεπιστημίου , αντιτίθεται ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που ξεκίνησε την Δευτέρα και λήγει την Παρασκευή. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Λεμονίδης, αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού καθώς και στην πρόθεση του Υπουργείου να αναγνωρίσει τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών σε μία περίοδο που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο συνεχώς υποβαθμίζεται. Ο κ. Λεμονίδης, έθεσε επίσης θέμα αναδόμησης της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντάς την ως κομματικά ορισμένη και αδύναμη στο να διεκδικήσει. Έθεσε ζήτημα εκπροσώπησης όλων των τμημάτων στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, ώστε οι όροι να είναι πιο δημοκρατικοί.

Στη έκθεση της Μόσχας συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς.

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ, που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 25 Μαρτίου στη Μόσχα, συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς. Ο Νομός Καστοριάς θα συμμετέχει με δικό του χώρο στο περίπτερο του ΕΟΤ όπου η Ελληνική συμμετοχή θα έχει μία πολύ δυναμική παρουσία με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση και προσέλευση τουριστών στη χώρα μας, κάτι που θα έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την Καστοριά. Οι εξαγωγές γούνας από το νομό Καστοριάς και την Σιάτιστα πλησιάζει την τελευταία χρονιά το 45% των ελληνικών εξαγωγών στην Ρωσία με τάσεις αύξησης, κάτι που ενδιαφέρει τους φορείς της Καστοριάς για την προσέλκυση τουριστών – αγοραστών γουναρικών. Εν τω μεταξύ, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς.

Συναυλία για τα παιδιά στην Κοζάνη με τον Χρήστο Θηβαίο

Συναυλία με τον τίτλο “Τραγουδώντας για τα παιδιά” με τον Χρήστο Θηβαίο και τους ΔημήτρηΓιαννόπουλο, Βάσω Δημητρίου, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Μανώλη Κουτσουνάνο και Γιώργο Τζούκα, θα δοθεί αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Την συναυλία διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές Διαταραχές Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης. Το εισιτήριο στην συναυλία έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές Διαταραχές. Ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Μητσιάκος αφού τα έσοδα της συναυλίας όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας θα είναι μια οικονομική ανάσα στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επίσης τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει με περισσότερη ευαισθησία στα ΑμΕΑ

Παγκόσμια ημέρα νερού

Παγκόσμια μέρα Νερού η σημερινή και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς σε δελτίο τύπου του αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού του 2006 συντονίζεται από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτισμική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών και το θέμα που επιλέχθηκε είναι “ΝΕΡΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σήμερα 1,1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό και 2,6 δισεκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε νερό για βασικά θέματα υγιεινής.Επισημαίνει ακόμη ότι το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ πολιτισμού και φύσης είναι η λεωφόρος για την κατανόηση της δημιουργικότητας και της προσαρμοστικότητας των κοινωνικών και των οικολογικών συστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό η αειφορική χρήση του νερού και επομένως το βιώσιμο μέλλον της ανθρωπότητας που εξαρτάται από αυτή βασίζονται στην αρμονική σχέση ανάμεσα στο νερό και τον πολιτισμό.

Εκδηλώσεις Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου ΠτολεμαÀδας

Μουσικοφιλολογικές εκδηλώσεις, διοργανώνει το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαϊδας, στα πλαίσια επιμόρφωσης των σπουδαστών του. Την Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσικοφιλολογική εκδήλωση τάξης της κας Ταμπουλίδου στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας.
Το Σάββατο, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαϊδας, κονσέρτο κιθάρας με τον σπουδαστή του Δημοτικού Ωδείου κ. Χρόνη Κουτσουμπίδη, στο οποίο θα συμμετέχουν η σολίστ φλάουτου κα Αναστασία Ρουπακιά και στο πιάνο η κα Όλγα Ζαγορά.Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρου του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας, μουσικοφιλολογική εκδήλωση των τάξεων της κας Μαρίας Άλτη και του κ. Ευγένιου Μπογδάνη και στις 5 το απόγευμα των τάξεων της κας Καλιρρόης Μήτκα και του κ. Λάζαρου Βαλκάνη.

www.ert.gr

One Comment

  1. 7312.leslie8257569

    03/08/2010 at 06:28

    Summer is approaching and sunglasses should be one of the most necessary accessories for a fashion woman. [link=https://www.discount-coach.com/sunglasses-c-121.html]mens oakley sunglasses[/link] is a good choice for you. Our [link=https://www.topcoachoutlet.com/]coach outlet store locations[/link] offers great coach sunglasses, wonderful [link=https://www.pickjuicycouture.com/juicy-couture-wallet-c-2275.html]juicy couture purses[/link] and [link=https://www.coachoutletusa.com/]coach handbags outlet[/link]. What is good is that all of them are very cheap. Why not own those fashionable issues and enjoy yourself in the fantastic summer?

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: