Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 22/2/06

By on 22/02/2006

Αρνητικά στον ιό της γρίπης των πτηνών και τα 9 δείγματα

Αρνητικά στον ιό της γρίπης των πτηνών είναι και τα 9 δείγματα που εστάλησαν 10, 13 και 15 Φεβρουαρίου από την Καστοριά στο Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε χθες ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης. Πρόκειται για έναν κύκνο, τρεις πελεκάνους, μια πάπια, ένα κοτσύφι, δύο κοτόπουλα και ένα κορμοράνο. Ο Νομάρχης επεσήμανε ότι αυτό είναι πολύ καλό, υπογράμμισε όμως ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και ότι θα πρέπει να ήμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Για το θέμα δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου από τον Νομάρχη Καστοριάς Κωνσταντίνο Λιάντση, τον Αντιδήμαρχο Καστοριάς Χρήστο Τόσκο, τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς Αλκιβιάδη Τσιάρα και τον υπεύθυνο του Σταθμού Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πουλιών του Δήμου Καστοριάς Νίκο Παναγιωτόπουλο. Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των 6 δειγμάτων, δηλαδή των πέντε κύκνων και του κορμοράνου που εστάλησαν στο Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο.

Ενημέρωση αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης

Ξεκινούν στο Νομό Κοζάνης, ενημερωτικές εκδηλώσεις των αγροτών για το νέο κύκλο του προγράμματος “Επενδύσεις σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης (Σχέδια Βελτίωσης)”, τις οποίες διοργανώνει η διαχειριστική αρχή του 3ου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος και η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σήμερα Τετάρτη θα γίνει η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τα σχέδια βελτίωσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων και η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Εκδήλωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση και τη σύσφιξη των σχέσεων των απόστρατων αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας.

Εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης

Εκδήλωση – ομιλία διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Κοζάνης “Διαβητική Πορεία”. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ειδικός ψυχίατρος κ. Βάϊος Νταφούλης με θέματα “Ψυχική Ισορροπία – Ασπίδα για την Ζωή” και “Ψυχολογικές αντιδράσεις των ατόμων με χρόνια νοσήματα”.

Οι «Παραμυθάδες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στα Νηπιαγωγεία Κοζάνης

Μέχρι και τον Μάρτιο θα διαρκέσουν οι παραμυθένιες περιηγήσεις που δίνονται δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε 26 νηπιαγωγεία της Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Λευκοπηγής και Ξηρολίμνης, στο Ειδικό Εργαστήριο και στην “Κιβωτό”. Ο Θοδωρής Πετρόπουλος, η Μαρία Κορδώνη και ο Τάκης Συνδουκάς, διηγούνται στα μικρά παιδιά το “Ασχημόπαπο” και την “Τοσηδούλα” του Άντερσεν, καλώντας τα παιδιά να πάρουν μέρος στην ιστορία με την φαντασία και τον αυθορμητισμό που τα διακρίνει.

Έκθεση χειροποίητων γλυπτών στην Κοζάνη

Έκθεση χειροποίητων γλυπτών δημιουργιών του Κωνσταντίνου Μιχούλη, με θέμα “Μορφές”, θα λειτουργεί από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στον παραδοσιακό καφενέ “Μυροβόλος” στην Κοζάνη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Τετάρτη στις 8:30 το βράδυ. Την έκθεση διοργανώνει ο “Ηριδανός”.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: