Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 19/4/06

By on 19/04/2006

“Πόλεμος ανακοινώσεων” στο Δήμο Κοζάνης για την περιοχή του Αγίου Αθανασίου

Τηλεθέρμανση και οδοποιία είναι τα δύο σημαντικότερα έργα για την περιοχή του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης και έχουν δημοπρατηθεί και υλοποιούνται. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση – απάντηση της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης, σε επιστολή των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ. Χαράλαμπου Νατσιόπουλου και Γεώργιου Ευκολίδη, μέσω της οποίας αναφέρουν ότι δεν δρομολογήθηκε η επίλυση ούτε ενός εκ των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης. Οι κ.κ. Νατσιόπουλος και Ευκολίδης, χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο ως αναξιόπιστο και ότι συνειδητά κοροϊδεύει και εξαπατά του δημότες, διότι δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του προς τους κατοίκους του Αγίου Αθανασίου. Στην απάντηση που έχει σταλεί από το γραφείο τύπου του Δήμου, αναφέρεται πως “η τηλεθέρμανση και η οδοποιία υλοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και εάν του διαφεύγει αυτό του κ. Νατσιόπουλου, σημαίνει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Νατσιόπουλος ήταν αλλού… Διαφορετικά είναι συνειδητά ψεύτης, υβριστής και λασπολόγος” καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κοζάνης.

Δημοτικό Συμβούλιο ΠτολεμαÀδας για διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

Την αντίθεση τους στην κοινή υπουργική απόφαση, των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Μεταφορών, και Ναυτιλίας, με την οποία καθορίζονται, μέτρα, όροι, και περιορισμοί, για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, εξέφρασαν, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση. ¾στερα από συζήτηση δύο περίπου ωρών, αποφάσισαν, την απόρριψη της κοινής υπουργικής απόφασης , με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επί πλέον, το Σώμα, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη, να συμμετέχει στην επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί, ενώ, κατέστη σαφές, ότι η περιοχή δεν δέχεται τα επικίνδυνα απόβλητα.

Στήριξη ανέργων με κατάρτισή τους και συμβουλευτική υποστήριξη στην ΠτολεμαÀδα

Δράσεις ,σχετικά με την υποστήριξη και την κατάρτιση των Ανέργων, ενέταξε, πρόσφατα ο Δήμος ΠτολεμαÀδας στο Π.Ε.Π Δ. Μακεδονίας. Στο μέτρο, που αφορά την βελτίωση των Αστικών υποδομών Ολοκληρωμένης παρέμβασης και ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας, θα υλοποιηθεί η δράση “Κατάρτιση Ανέργων στην κατασκευή παραδοσιακών στολών” συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000 Ε, καθώς και το πρόγραμμα “Δημιουργία και λειτουργία δομής κοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης Δήμου ΠτολεμαÀδας και δράσεις δημοσιότητας” προϋπολογισμού 153.319,25 Ε. Στα δύο αυτά προγράμματα, θα καταρτισθούν 95 άνεργοι, ενώ, στόχος είναι, η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού με την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους του Δήμου ΠτολεμαÀδας.

Αλγερινοί εκπαιδευτικοί στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οράν της Αλγερίας, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου του Οράν, που στόχο είχε τη διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς τεχνογνωσίας από πλευράς του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο οργάνωσης και υποστήριξης μεταπτυχιακού προγράμματος που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο του Οράν. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα, που θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει με την άμεση υποστήριξη του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα παρέχει εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες στην περιοχή της διαχείρισης της ποιότητας του αέρα και τις προσομοιώσεις.

Ανακοίνωση Νοσοκομείου ΠτολεμαÀδας

Από το Γενικό Νοσοκομείο ΠτολεμαÀδας “Μποδοσάκειο” γίνεται γνωστό, ότι ,ανακοινώθηκε ο πίνακας διοριστέων για την πλήρωση δέκα θέσεων Νοσηλευτριών τεχνολογικής εκπαίδευσης .

Εικαστική Άνοιξη στην Κοζάνη

Ο κύκλος εκθέσεων της Εικαστικής Άνοιξης που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης, συνεχίζεται, με την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Μιχούλη και την έκθεση Στρουθοσκαλίσματα της Λένας Κυρατσού. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη έως και τις 27 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται απέναντι από την Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνουν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στις 9 το βράδυ.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: