Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 19/10/05

By on 19/10/2005

Η γρίπη των πτηνών ενεργοποιεί τους φορείς και της υπηρεσίες

Σύσκεψη στη Νομαρχία Καστοριάς για το θέμα της γρίπης των πουλερικών.
Ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για τη γρίπη των πτηνών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Νομάρχη Καστοριάς Κωνσταντίνου Λιάντση. Ο κ Λιάντσης διαβεβαίωσε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Καστοριά και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι κυνηγοί, η ορνιθολογική εταιρία σε συνεργασία με τους Δήμους θα αυξήσουν τους ελέγχους στις ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η περιοχή του Αλιάκμονα και η λίμνη της Καστοριάς. Ενημέρωσε πως οι κάτοικοι των οικόσιτων πουλερικών θα πρέπει να τα περιορίσουν στον χώρο διαμονής τους για να αποφευχθεί η επαφή τους με τα άγρια πουλιά και όταν θα παρατηρούν κάτι θα πρέπει άμεσα να ενημερώνουν την κτηνιατρική υπηρεσία Καστοριάς. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα κοτόπουλα που εντοπίστηκαν νεκρά σε περιοχή του Δήμου Βιτσίου είπε πως επρόκειτο για ίωση η οποία δεν έχει σχέση με τη γρίπη των πουλερικών. Υπογράμμισε μάλιστα πως εστάλησαν δείγματα στις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας υπογράμμισαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Η Ν.Α. Κοζάνης ενημερώνει για την γρίπη πτηνών
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει προχωρήσει σε όλους τους προληπτικούς ελέγχους που απαιτούνται, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών.

Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια στην Καστοριά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Καστοριάς Κωνσταντίνου Λιάντση εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια στον Νομό και αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα νέα ποσότητα. Ο Νομάρχης υπογραμμίζει πως οι κάτοικοι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και δεν πρέπει να σπεύδουν να προμηθευτούν αντιγριπικά εμβόλια και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν μέτρα σε ότι αφορά στον εμβολιασμό.

Με απόφαση του Προέδρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δεν θα πληρώσουν οι φοιτητές της Κοζάνης τα 2 ευρώ για απόκτηση πάσου
Με απόφασή του Πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Χρήστου Μασσαλά οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων δεν θα καταβάλλουν τα 2 ευρώ για την απόκτηση φοιτητικού πάσου. Όπως τόνισε σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο κ. Μασσαλάς, πρόκειται για απόφαση της Πολιτείας η οποία ισχύει από χρόνια, ενώ το ποσό ποικίλει ανά Πανεπιστήμιο. Ο κ. Μασσαλάς εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει φοιτητικό εστιατόριο στην Κοζάνη, τον οδήγησε να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση την οποία έκανε ήδη γνωστή στους φοιτητές, οι οποίοι με χτεσινή τους ανακοίνωση διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα. Ο κ. Μασσαλάς ανακοίνωσε επίσης πως σε λίγες εβδομάδες εντός του Νοεμβρίου θα μεταφερθούν οι περισσότερες λειτουργίες του Τμήματος από το κτήριο Χριστοφορίδη σε μεγαλύτερο ενοικιαζόμενο κτήριο εντός της πόλης της Κοζάνης και επιβεβαίωσε πως μέχρι τέλους Δεκεμβρίου θα γίνει η εγκατάσταση του Τμήματος Πληροφορικής και της Διοίκησης στο Πνευματικό Κέντρο Κοζάνης.

Δυόμισι εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για αθλητικές υποδομές στο Νομό Κοζάνης

Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 2,50 εκατομμύρια ευρώ περίπου σε τρία έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νομό Κοζάνης ενέκρινε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Νομού Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη. Η απόφαση χρηματοδότησης που υπεγράφει αφορά: την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Κοζάνης, όπου υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού κατά 595.000 ευρώ, την κατασκευή κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Δήμο Σερβίων, όπου υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.508.000 ευρώ, και την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στο Ε.Α.Κ. Πτολεμαϊδας, όπου υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού κατά 445.000 ευρώ.

Αρχές του 2006 θα λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνης – Έδεσσας

Η ανακαίνιση της σιδηροδρομικής υποδομής και επιδομής της γραμμής Κοζάνης – Έδεσσας προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής. Σύμφωνα με την απάντηση βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες των συστημάτων φωτοσήμανσης των ισόπεδων διαβάσεων και η σιδηροδρομική γραμμή προβλέπεται να λειτουργήσει στους πρώτους μήνες του 2006, ενώ ο ΟΣΕ έχει ήδη προκηρύξει τις μελέτες για τα τμήματα Καλαμπάκα – Κοζάνη – Καστοριά με προϋπολογισμό μελετών 31.730.000 ευρώ και Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα με προϋπολογισμό μελετών 50.210.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον βουλευτή Νομού Κοζάνης κ. Γιάννη Βλατή, το Υπουργείο Μεταφορών απαντά με υπεκφυγές και αοριστίες, ενώ τονίζει πως αυτό το διάστημα δεν γίνονται εργασίες των συστημάτων φωτοσήμανσης των ισόπεδων διαβάσεων, και καμία εργολαβία δεν εκτελείται μέχρι σήμερα, οπότε καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Βλατής “πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή στις αρχές του 2006;”.

Ισχυρό συνδικάτο με ενότητα

Η ενότητα θα συνοδευτεί με καλύτερη λειτουργία του Ενιαίου συνδικάτου ενέργειας τα μέλη του οποίου θα εκλέξουν την Παρασκευή τις εφορευτικές επιτροπές τόνισε ο Πρόεδρος του σωματείου “Σπάρτακος” κ. Γιώργος Κάτανας μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συγχώνευσης πολλών σωματείων στον “Σπάρτακο”. Ο κ. Κάτανας σημείωσε πως η τεκμηρίωση και η επιστημονική στήριξη των θέσεων του Σωματείου καθώς και η μείωση των συνδικαλιστών θα ισχυροποιήσει τις πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι περισσότερες και με καλύτερα αποτελέσματα για τις εργασιακές σχέσεις, για το περιβάλλον κ.ο.κ.

Πηγή:

2 Comments

  1. 6588.lenar

    20/12/2009 at 13:45

    Uhh! Should post to Facebook. 🙂 [link=https://www.palladiumdesign.ru] [/link] [link=https://www.aria-shoes.ru] [/link] [link=https://www.agencyif.ru] [/link] [link=https://www.artesite.ru] [/link] [link=https://www.bannerst.ru] [/link] [link=https://www.bc-omsk.ru] [/link] [link=https://www.simdoors.ru] [/link] [link=https://www.aglogistics-ru.ru] [/link]

  2. 659.open20h

    20/12/2009 at 18:13

    ta tun po igo filara

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.