Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 12/10/05

By on 12/10/2005

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης για σενάρια ανασχηματισμού: «Ουδέν ανακριβέστερον αυτού»

Με την φράση “ουδέν ανακριβέστερον αυτού” ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης διέψευσε σήμερα τα σενάρια περί ανασχηματισμού απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την διάρκεια του εορτασμού της 93ης Επετείου της απελευθέρωσης της Κοζάνης. Ο κ. Τσιαρτσιώνης διευκρίνισε ότι “ο ανασχηματισμός είναι βέβαια στην δικαιοδοσία του προέδρου της κυβέρνησης αλλά στην κορύφωση μιας προσπάθειας στον ενάμιση χρόνο αυτής της κυβέρνησης ουδείς τον σκέφτεται”.

Εγκαίνια 2ης κλαδικής έκθεσης Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα και Είδη Λαϊκής Τέχνης Νομού Κοζάνης

Εξήντα και πλέον εκθέτες συμμετέχουν στην 2η κλαδική έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης Νομού Κοζάνης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα και στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης. Η έκθεση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης σε μια προσπάθεια προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου κατά τις ώρες : από Πέμπτη – Σάββατο 5:30 – 10:30 το βράδυ και Κυριακή από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα του Άντερσεν στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

“Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα” του Χάνς Κρίστιαν Αντερσεν θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην παιδική εφηβική σκηνή του για αυτόν το χειμώνα, σε μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.Το έργο σκηνοθετεί η Πελαγία Αγγελίδου την διασκευή έκανε Γιώργος Φραντζεσκάκης ενώ παίρνουν μέρος οκτώ ηθοποιοί ένας εκ των οποίων ο ερασιτέχνης ηθοποιός Τόλης Σαραμπής, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αναστασίας Καραδίσογλου και Ευγενίας Κάψας αντίστοιχα. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου, μια παράσταση που θα δοθεί για το κοινό στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 6.30 το απόγευμα και στις 7 του μήνα θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις για τους μαθητές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νανάς Νικολάου στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας τα έργο επιλέχτηκε με αφορμή τον εορτασμό παγκοσμίως για τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου παραμυθά, στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με το ΙΝΒΑ Κοζάνης και σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία οι ηθοποιοί θα διαβάσουν στα παιδιά παραμύθια του Άντερσεν.

Ξεκίνησε η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η παροχή θερμικής ενέργειας στους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, από την Δημοτική Επιχείρηση ¾δρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης. Η προθέρμανση του δικτύου έχει ήδη γίνει και σήμερα δίνεται κανονικά σε όλους τους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης ¾δρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης κ. Μάρκο Φλώρο στο Δίκτυο της ΕΡΑ. Οι νέοι καταναλωτές της τηλεθέρμανσης φθάνουν στους 60 στην πόλη της Κοζάνης. Εν τω μεταξύ, αναμένεται αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, η οποία όμως θα καθοριστεί, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Φλώρου, στο επόμενο διάστημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, εφόσον καθοριστεί και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

“Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης της απόφασης μου για τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο”, τονίζει στην ΕΡΑ ο Μητροπολίτης

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανάκλησης της απόφασης μου για την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη από την θέση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας.” Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων , μιλώντας χθες στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τους νόμους της εκκλησίας. Σχετικά με τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο ανέφερε ότι δεν εφάρμοζε αποφάσεις και εντολές της Μητρόπολης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή συνεργασία μαζί του. Στη συνέντευξη του στην ΕΡΑ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας σημείωσε μάλιστα ότι το αποκορύφωμα στα κρούσματα απειθαρχίας του Αρχιμανδρίτη Μελέτιου ήταν κατά την διάρκεια της πρόσφατης έλευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή, όπου ενώ από την Μητρόπολη δόθηκε σε όλους η εντολή να καλέσουν τους πιστούς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις υποδοχής που οργανώθηκαν και στην Πτολεμαϊδα, ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος έκανε ακριβώς το αντίθετο και με κήρυγμα του καταφέρονταν κατά του Πατριάρχη και ζητούσε τους πιστούς στην Αγία Σκέπη να μην συμμετέχουν.

Επιτήρηση και επαγρύπνηση για την γρίπη των πουλερικών

Έχει οργανωθεί καλά το σύστημα επιτήρησης και επαγρύπνησης στην χώρα μας για την γρίπη των πουλερικών αφού έχει ξεκινήσει μια διαδικασία από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε επιφυλακή. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Τσουγκράκης- υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας για την Ορνιθολογική εταιρεία – τόνισε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη για τον συντονισμό των προσπαθειών και τη λήψη μέτρων. Ήδη έχουν σταλεί δείγματα στο αρμόδιο εργαστήριο από πτηνά που βρίσκονται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα θετικό δείγμα.

Συμφωνίες με ξένες εταιρίες του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Την πρώτη συμφωνία με γερμανική εταιρεία διανομής τροφίμων της Γερμανίας υπέγραψε ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης πριν από λίγες ημέρες, στην διάρκεια της έκθεσης ANUGA της Κολωνίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνεταιρισμού κ. Νίκου Πατσιούρα στο Δίκτυο της ΕΡΑ, η συμφωνία περιλαμβάνει αγορά τουλάχιστον 300 κιλών συσκευασμένου κρόκου και την προώθησή του στην γερμανική αγορά. Όπως σημείωσε ο κ. Πατσιούρας με την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Συνεταιρισμός συμμετέχοντας φέτος σε πέντε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στοχεύει σε ανάλογες συμφωνίες με εταιρείες τροφίμων από την Γαλλία, την Ιταλία την Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε όλη η παραγωγή του κρόκου να διοχετεύεται σε συσκευασίες και φυσικά σε υψηλότερη τιμή από εκείνη που πωλείται χονδρικά και χωρίς να συσκευάζεται.

Τα Ελευθέρια των Γρεβενών

Την 93η επέτειο της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, θα γιορτάσει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005 η πόλη των Γρεβενών. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Σεργίου και θα συνεχιστούν με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, στις 11 παρά τέταρτο και την παρέλαση από τους αναπήρους πολέμου, τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης, τους Οδηγούς, Προσκόπους και μαθητές της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής Γρεβενών, τους συλλόγους, τους δόκιμους της Σχολής Αστυφυλάκων και τμημάτων του Στρατού στις 11:30 το πρωί. Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη των Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά.

Διακοπές νερού στα Γρεβενά

Διακοπές της παροχής νερού θα παρατηρηθούν αυτές τις ημέρες στην πόλη των Γρεβενών λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΓ. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη νερού γιατί οι καταναλωτές θα υδροδοτούνται με βοηθητικό σύστημα παροχής νερού, εκτός από τα δημοτικά διαμερίσματα: Κυρακαλής, Ελάτου και Δοξαρά, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύσουν νερό γιατί δε θα υπάρχει άλλος τρόπος εναλλακτικής ύδρευσης.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.