Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 12 Ιουλίου 2006

By on 12/07/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Σε εξέλιξη έρευνα της Διοίκησης του ΙΚΑ για παράνομες συμβάσεις με διαγνωστικό κέντρο στην ΠτολεμαÀδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διοίκησης του ΙΚΑ αναφορικά με παράνομες συμβάσεις διαγνωστικού κέντρου της ΠτολεμαÀδας με το ΙΚΑ ΠτολεμαÀδας, όπου διαφαίνεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις και διοικητικές ευθύνες. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Άγγελος Μοσχονάς. Τόνισε ακόμη ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΙΚΑ διενεργείται ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ προκύπτουν και ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου το θέμα θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως είπε ο κ. Μοσχονάς, θα δημοσιοποιηθούν πολύ σύντομα και σημείωσε ότι στόχος της Διοίκησης του ΙΚΑ, είναι να παταχθεί κάθε εστία διαφθοράς και να προστατευθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων του.

Στην Κοζάνη ο πρόεδρος του ΤΕΕ

Παρουσία του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιάννη Αλαβάνου καθώς και εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2006 στις 19.00 μ.μ στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε/Τ.Δ.Μ (Μπουσίου και Εστίας 3) στην Κοζάνη, ενημέρωση – συζήτηση με θέμα: «ΤΣΜΕΔΕ», ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Γιορτές της Γης» στην Βλάστη Νομού Κοζάνης

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται στην Κοινότητα Βλάστης οι “Γιορτές της Γης”, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Ο υπεύθυνος της Οικοτοπίας κ. Σταύρος Υφαντής κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη το μεσημέρι έκανε λόγο για ένα εναλλακτικό έθνικ φεστιβάλ, το οποίο έγινε ήδη γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Οι “Γιορτές της Γης” ξεκινούν σήμερα Τετάρτη με την ομάδα κρουστών του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Παράλληλα μέχρι και την Κυριακή θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, θα γίνουν συζητήσεις και σεμινάρια, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το Οικολογικό Κίνημα στην Ελλάδα, θεατρικές παραστάσεις, θα λειτουργεί θέατρο σκιών, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών και θα πραγματοποιηθούν ορεινές πεζοπορίες, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 και κυνήγι θησαυρού.
Φέτος η είσοδος του κοινού στην εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, όπως ελεύθερο είναι και το κάμπινγκ για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν αυτές τις ημέρες στην ορεινή Βλάστη.

Δημόσιος διάλογος για το Σχέδιο Νόμου που αφορά τα λατομεία και το μάρμαρο

Δημόσια συζήτηση με θέμα την «έρευνα και εκμετάλλευση λατομείων και άλλες διατάξεις», θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου και ώρα 21:00μμ., με πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης της Ν.Δ Γιώργου Κασαπίδη.
Η ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής γίνεται με αφορμή τη διαβούλευση που διεξάγεται στο πλαίσιο της Πρότασης (Σχέδιο) Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την «έρευνα και εκμετάλλευση λατομείων και άλλες διατάξεις».

Ερώτηση στη Βουλή για τους δρόμους Κοζάνης – Σερβίων και Δυτικής Εορδαίας

Στην κατάθεση ερώτησης προχώρησε ο Γιάννης Βλατής μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2006 και είχαν ως αντικείμενο την εθνική οδό Κοζάνης – Σερβίων και τον οδικό άξονα της Δυτικής Εορδαίας.

Περισσότερα απο 90 κιλά χασίς επιχείρησαν να μεταφέρουν από την Αλβανία.

Περισσότερα από ενενήντα κιλά χασίς επιχείρησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα, από δύσβατη δασική περιοχή του Γράμμου, επτά Αλβανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι πέρασαν στο ελληνικό έδαφος χρησιμοποιώντας δύο ομοεθνείς τους ως προπομπούς. Οι δύο αλλοδαποί πέρασαν, χωρίς να μεταφέρουν ναρκωτικά, από την ορεινή περιοχή “Αρένες”, στην κορυφογραμμή του Γράμμου, επιδιώκοντας έτσι να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς. Οι έμπειροι συνοριοφύλακες, που γνωρίζουν πολύ καλά τα τεχνάσματα των εμπόρων ναρκωτικών, άφησαν τους “ιχνηλάτες” να περάσουν και ύστερα από μισή περίπου ώρα είδαν πέντε ομοεθνείς τους να μεταφέρουν ισάριθμους ταξιδιωτικούς σάκους στις πλάτες τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι αλλοδαποί αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν σε ενέδρα και αφού πέταξαν τους σάκους με τα ναρκωτικά οι περισσότεροι εξαφανίστηκαν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής. Τελικά, οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν μόνον έναν από τους επτά και κατέσχεσαν 91 κιλά και 910 γραμμάρια χασίς.

Πηγές : e-ptolemeos.gr – ert.gr – Δελτία Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: