Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 07/12/05

By on 07/12/2005

Ημερίδα διοργανώνει το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει σήμερα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Παραρτήματος Καστοριάς, ημερίδα με θέμα “Σύγχρονα θέματα έρευνας στον Τομέα της Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών”. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών, του Εκπαιδευτικού και Τεχνικού Προσωπικού και κάθε ενδιαφερομένου για ερευνητικά θέματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Εγκρίσεις δημοπράτησης έργων “ΘΗΣΕΑΣ”

Εγκρίσεις δημοπράτησης έργων του προγράμματος τοπικής αυτοδιοίκησης “Θησέας” υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Το συνολικό ποσό για τα έργα που εγκρίθηκαν ανέρχεται στο 1.193.000 ευρώ. Ειδικότερα εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων στο Νομό Κοζάνης για τους Δήμους: Ελίμειας, Αιανής, Σερβίων, Δημητρίου Υψηλάντη, Νεάπολης και Τσοτυλίου. Στο Νομό Καστοριάς για τους Δήμους: Μακεδνών, Ορεστίδος, Αγίας Τριάδας και Ακριτών. Στο Νομό Φλώρινας για τους Δήμους: Κάτω Κλεινών, Μελίτης και Πρεσπών. Και στο Νομό Γρεβενών εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων για το Δήμο Αγίου Κοσμά.

Νέος οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης

Την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για προσωρινό χαρακτήρα του Οργανισμού καθώς αναμένεται το 2007 να έχει ολοκληρωθεί ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, οπότε θα συνταχθεί και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου έκανε λόγο για έναν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας βραχείας ισχύος, ενώ επανέφερε το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου σε έναν σύγχρονο και ευρύχωρο χώρο. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κ. Νίκος Μάτσος στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η Πολιτεία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδίας Γούνας στο σχέδιο οδηγίας για ανθρωπιστικά πρότυπα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας που εδρεύει στην Καστοριά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το Σχέδιο Οδηγίας για τα Ανθρωπιστικά Πρότυπα Παγίδευσης και τον αγώνα που δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά συμπεριέλαβε και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας με τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Ντίνα. Όπως σημειώνεται, αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και σκληρής δουλειάς που επιτεύχθηκε με την Νέα Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με την παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας.

Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής : «σημαντικό και πρωτόγνωρο το έργο που γίνεται στο Νοσοκομείο Καστοριάς»

Ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Καστοριάς από το Διοικητή και το επιστημονικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Βουλευτής χαρακτήρισε σημαντικό και πρωτόγνωρο το έργο που γίνεται στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Έχουμε περάσει, είπε χαρακτηριστικά, από μια μίζερη αντίληψη σε μια πρακτική της οποίας τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ο κ Αγγελής έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε ο οργανισμός του Νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι στο Νοσοκομείο Καστοριάς οι κλίνες από 100 γίνονται 120 και δημιουργούνται 38 νέες θέσεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δημιουργούνται τρία νέα Περιφερειακά Ιατρεία σε Μανιάκους, Λαχανόκηπους και Πολυκάρπη. Ο κ. Αγγελής και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παύλου αναφέρθηκαν αναλυτικά και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο και στον τομέα Υγείας στον Νομό Καστοριάς. Για το θέμα της διαχείρισης του Νοσοκομείου ο Βουλευτής σημείωσε πως για πρώτη φορά υπάρχει περιορισμός δαπανών κατά 200.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία πηγαίνουν, όπως είπε, στη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: