Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 30/10/05

By on 30/10/2005

1ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Θεσσαλονίκη από την Π.Ο.Ε.

Το 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλάδος στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον στην Θεσσαλονίκη χτες Σάββατο 29/10. Στο φεστιβάλ συμμετέιχαν αντιπροσωπευτικά τμήματα από ποντιακά σωματεία της Ελλάδας και έλαβαν μέρος 2000 νέοι και νέες. Από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου παρουσιαστικαν 500 χορευτές όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Γιάννης Αμαραντίδης ο οποίος όπως τόνισε είναι σημαντική η πρωτοβουλία, μιας και γίνεται για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή και στοχεύει στην προβολή και διατήρηση της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού. Η έναρξη του φεστιβάλ που είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα έγινε με την είσοδο των χορευτών από δέκα διαφορετικές εισόδους.

Ανακαλύφθηκε και νέος μακεδονικός τάφος στο Δ.Δ Σπηλιάς Αγ. Παρασκευής Κοζάνης

Άλλον έναν Μακεδονικό τάφο, κοντά σε εκείνον που ανακλύφθηκε το 1987 στο Δ.Δ Σπηλιάς Αγ. Παρασκευής αποκάλυψε η σκαπάνη των αρχαιολόγων με επικεφαλής την κ. Γεωργία Καραμήτρου. Πρόκειται για ασύλητο τάφο και το σημαντικό όπως τόνισε η κ. Καραμήτρου είναι ότι γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική του μορφή, ενώ τα ευρήματα αναμένεται να παρουσιάσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Αποκαλυπτήρια καλλιμάρμαρου μνημείου του Παύλου Μελά

Τα αποκαλυπτήρια καλλιμάρμαρου μνημείου του Παύλου Μελά θα κάνει αύριο Κυριακή 30/10 στις 11 το πρωί στην Δαμασκηνιά Βόιου ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Δαμασκηνιωτών Θεσσαλονίκης με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την δημιουργία του Συλλόγου και 100 χρόνων από τον απροσδόκητο θάνατο του Παύλου Μελά.

Ο μαγικός κόσμος του Σκρούτζ σε Σιάτιστα και ΠτολεμαÀδα

Το μαγικό κόσμο του Σκρούτζ σε θεατρική διασκευή του Μάνου Βενιέρη παρουσίασε η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου χτές Σάββατο 29/10 στο Πνευματικό κέντρο Σιάτιστας ενώ το απόγευμα δόθηκαν δύο παραστάσεις στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαιδας. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ στο οποίο συμμετέχουν οκτώ ηθοποιοί ενώ την μουσική έγραψε ο Ζάκ Ιακωβίδης. Ο σκηνοθέτης του έργου Μάνος Βενιέρης μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας τόνισε πως πρόκειται για μια προσεγμένη παραγωγή ένα μιούζικαλ που στόχο έχει την αγωγή της ψυχής και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης για τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Ο Υπουργός Μακεδονίας–Θράκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανέφερε πως στεναχωρεί το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε είπε ότι είμαστε δυνατοί και βλέπουμε ότι αντιμετωπίζονται αμέσως αυτές οι καταστάσεις και ότι η κυβέρνηση, ο λαός και η κοινωνία αντιδρά και αυτό είναι το πιο παρήγορο αυτή την στιγμή για την ελληνική κοινωνία.

Πηγή:

4 Comments

  1. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 04:33

    Is is also wrapped in leather on the outsole and the heel looks cushioning unit. Its rubber outsole also offers the perfect amount of traction and durability. If you are looking for a good shoe that has a solid reputation, and Nike is the way to go.
    discount nike jordan shoes online wholesale,
    zoom shoes online sale,
    cheap nike I contributes little to the recycling newspapers discarded.
    jordan shoesnike sneakers, honest should have Ronaldo and Rooney against players of the German,

  2. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 04:33

    Find Free Shipping,Nike Air Max 90
    Nike R4
    Nike ACG
    Nike Air Max 180
    Nike Air Max 360
    Nike Air Max 95
    Nike Air Max Classic BW
    Nike Air Max TN
    Nike shoes ,Save Up to 40% Discount,Free …Our online shop providing quality service, not only the product quality, and unique appearance. Price cheaper than peers. So we have an absolute advantage to attract your attention.

  3. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 04:38

    Buying gold wow, buy cheap wow gold in buywowgold365, we are a professional wow gold store, offer cheap wow gold, free guide to help you buy wow gold online.

  4. 7307.chengchong

    17/07/2010 at 05:48

    The same logic holds true for Breitling replica watches as well. The original models are exorbitantly priced; and so, there is more than ample demand as well as availability of cheaper replicas of the same.rolex
    rolex watches
    omega watches
    fake rolex
    rolex replica The market for cheap replica watches is therefore quite buoyant.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.