Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Κυριακή 26/2/06

By on 26/02/2006

Εκδήλωση Κ.Κ.Ε. για τα ναρκωτικά

“Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Η φυγή είναι υποταγή. Αγώνας για τη ζωή”, είναι το θέμα εκδήλωσης – ομιλίας που διοργανώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ σήμερα Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα στο καφενείο του Τσομπανόπουλου στην Νεάπολη. Θα μιλήσουν ο κοινωνιολόγος στο θεραπευτικό πρόγραμμα “Αργώ” κ. Γιάννης Γκρανόπουλος και το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Νώντας Στολτίδης

Σύναξη των γυναικείων στελεχών της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης

Συνάντηση των γυναικείων στελεχών της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης θα γίνει σήμερα Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη. Θα γίνει η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, θα ακολουθήσει ομιλία της πρεσβυτέρας κας Βαρβάρας Μεταλληνού με θέμα “Η συμβολή της ορθόδοξης γυναίκας στη μαρτυρία της Εκκλησίας σήμερα”, θα ερμηνευτούν τραγούδια από την χορωδία “Ελίμεια” και θα κλείσει η εκδήλωση με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

“Πρόληψη: Καρκίνος του μαστού”

Ομιλία με θέμα “Πρόληψη: Καρκίνος του μαστού” διοργανώνει σήμερα Κυριακή ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κοβεντάρειο και θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, με ομιλητές τον καθηγητή – χειρούργο ειδικός παθήσεων μαστού κ. Νικόλαο Αντωνίτση, την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης κα Περσεφόνη Μήτα και την ψυχολόγο κα Μαρίνα Βαμβακά.

Άνοιγμα της ΔΕΗ στο εξωτερικό και έργα στην Δυτική Μακεδονία

Στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση ύψους 130.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παλαιών και την προσθήκη νέων ηλεκτροστατικών φίλτρων τέφρας, κατασκευάζεται ο αγωγός εφεδρικής υδροδότησης των θερμοηλεκτικών σταθμών από την λίμνη Πολυφύτου προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ, ενώ σχεδιάζεται στη Δυτική Μακεδονία νέα λιγνιτική μονάδα ισχύος 400MW. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Ένωση» και στις οποίες συμμετείχαν με εισηγήσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτρης Μανιατάκης, ο γενικός διευθυντής ορυχείων κ. Κωνσταντίνος Μελάς και ο γενικός διευθυντής παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανιατάκης κατά την διάρκεια της εισήγησής του είπε πως μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να επικυρωθεί από τις αρμόδιες αρχές η πρώτη εκτός Ελλάδος εξαγορά ενεργειακής μονάδας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επενδυτικές προσπάθειες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας και την ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με Ιταλία, Βουλγαρία και FYROM.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: