Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 25/3/06

By on 26/03/2006

Κάλεσμα σε όλους τους φορείς από την Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το λογότυπο και το όνομα

Εως τα τέλη Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις προτάσεις τους για το λογότυπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες στη συνέχεια θα εξεταστούν απο την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, που θα καταλήξει σε μία κοινή πρόταση την οποία θα υποβάλει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνεται η ανάγκη καθιέρωσης του λογότυπου του Πανεπιστημίου, καθώς είναι προϋπόθεση εγγραφής του στις διάφορες οργανώσεις των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Στην Αυστραλία ο βουλευτής Ν.Δ. Νομού Κοζάνης και πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης

Επταήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νικόλαος Τσαρτσιώνης, προσκεκλημένος του Εθνικού Κέντρου Ελληνικών Μελετών και Έρευνας του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, προκειμένου να επιδώσει τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Παναυστραλιανού Διαγωνισμού “Μέγας Αλέξανδρος”, που οργάνωσε το ΕΚΕΜΕ με αντικείμενο την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Μακεδονίας. Ο κ. Τσαρτσιώνης αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί επίσημα τις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΜΕ και το απόγευμα θα μεταβεί στην Παμμακεδονική και θα συναντηθεί με την ηγεσία των σωματείων του Νομού Κοζάνης. Την Τρίτη θα παρευρεθεί στη Δεξίωση που παραθέτει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Κουβαριτάκης με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου και την Τετάρτη θα παρακαθήσει σε γεύμα που οργανώνει προς τιμή του η Βουλή της Βικτωρίας και οι ελληνικής καταγωγής Υπουργοί. Το απόγευμα της Τετάρτης θα παρακολουθήσει διάλεξη του νομομαθούς Kevin O’Tool για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τους Θεσσαλονικείς. Το ΕΚΕΜΕ οργανώνει την Πέμπτη 30 Μαρτίου Βραδιά Απονομής των Επάθλων προς τους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, στην οποία θα παραβρεθεί ο κ. Νικόλαος Τσαρτσιώνης.

Το Τίμιο Ξύλο στην Καστοριά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, φιλοξενείται το Τίμιο Ξύλο, το οποίο θα αναχωρήσει αύριο Δευτέρα για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται.Σήμερα Κυριακή το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ¾ψωση του Τιμίου Σταυρού. Σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Δ´ Κατανυκτικός Εσπερινός όπου και θα μιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου κ Χριστόδουλος. Αύριο Δευτέρα θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, η Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και κατόπιν το Τίμιο Ξύλο θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όπου και φυλάσσεται.
Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός
Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης. Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χαρίτων Τούμπας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, με θέμα “Ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, κανών και οδηγός της ταπεινοφροσύνης”.
Παράκλησις στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζιδανίου
Σήμερα Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί η παράκλησις στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζιδανίου.

«Οι Όρνιθες» στα ποντιακά

Η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης θα παρουσιάσει το έργο του Αριστοφάνη “Οι Όρνιθες” στην ποντιακή διάλεκτο, σήμερα Κυριακή στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, στις 8 το βράδυ. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Γιώτη Βασιλειάδη και η μεταφορά στην ποντιακή είναι του Στάθη Χιονίδη, πρόκειται για την δεύτερη θεατρική παράσταση που ανεβάζει στην παιδική σκηνή της η Λέσχη καθώς πέρσι ανέβασε την Ειρήνη του Αριστοφάνη. Με στόχο να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι μια πρώτη εμπειρία με την μητρική του γλώσσα δραστηριοποιείται η Εύξεινος Λέσχη με τη δημιουργία της παιδικής σκηνής τόνισε μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώτης Βασιλειάδης και κάλεσε τον κόσμο να δει την παράσταση στην οποία συμμετέχουν 18 παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: