Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 13/11/05

By on 13/11/2005

Εντατικοποιήθηκε η διαρκείς επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης όλων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης για την διαρκή επιμόρφωση τους έχουν ξεκινήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και η ΑΔΕΔΥ. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα «Νέα Αντίληψη και αποκέντρωση στην επιμόρφωση» ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Βούτσινος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι φέτος έχουν γίνει 40% περισσότερα επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ ο αριθμός των συμμετοχόντων αυξήθηκε επίσης κατά 60% σε σχέση με το 2004. Ο κ. Βούτσινος κάλεσε παράλληλα το επιστημονικό δυναμικό της περιφέρειας να ενταχθεί στο νέο μητρώο διδακτικού προσωπικού. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου υπογράμμισε τι προοπτικές που διανοίγει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΔΕΔΥ, ενώ ο γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης αναφέρθηκε στις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση τους τονίζοντας ότι υπάρχει απαίτηση για μια έντιμη, ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια Διοίκηση.

Καταγγελία από την Παμποντιακή Ομοσπονδία για απρόκλητη επίθεση συνοριακών οργάνων της FYROM

Την βάρβαρη και εγκληματική συμπεριφορά κρατικών συνοριακών οργάνων της FYROM καταγγέλλει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωση της ύστερα από την «δια ασήμαντον αφορμή» όπως τονίζεται κακοποίηση του Κώστα Διαμαντίδη που συμμετείχε σε δημοσιογραφική αποστολή. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ζητά την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό την ενημέρωση της Ε.Ε για το βαθμό σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την FYROM, ενώ ζητά και την ανεύρεση και την τιμωρία των ενόχων.

Δημοπράτηση νηπιαγωγείου στα Ηπειρώτικα Κοζάνης

Δημοπρατείται το έργο της κατασκευής νηπιαγωγείου στην περιοχή Ηπειρώτικα Κοζάνης με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Το έργο που αφορά στην κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου νηπιαγωγείου στα Ηπειρώτικα, προϋπολογισμού 910.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο 3ο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της επιλογής του αναδόχου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε 19 μήνες.

Στην Καστοριά εκδήλωση από τη σχολή γονέων

Ειδική εκδήλωση με θέμα «Οικογένεια και ψυχοσωματική υγεία του ατόμου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτική Γονέων-Σχολές Γονέων» σήμερα Κυριακή 13/11 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς. Στην εκδήλωση για το θέμα θα μιλήσει η ψυχολόγος λογοπαιδικός Ασπασία Ρήμου.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα του Άντερσεν στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Πρεμιέρα σήμερα Κυριακή 13/11 για το έργο “Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που ανεβαίνει στην παιδική-εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το έργο σκηνοθετεί η Πελαγία Αγγελίδου την διασκευή έκανε Γιώργος Φραντζεσκάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αναστασίας Καραδίσογλου και της Ευγενίας Κάψα και παίρνουν μέρος οκτώ ηθοποιοί.

Εκδήλωση- αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού και Φυσικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή “δασκάλου του Αϊνστάιν” διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι φυσικών και μαθηματικών Επιστημών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους φυσικής 2005. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13/11 στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Τοποθετήθηκε νέα πινακίδα στιγμιαίας ένδειξης ταχύτητας

Μια ακόμη πινακίδα στιγμιαίας ένδειξης ταχύτητας τοποθετήθηκε στον Βαθύλακο από την Νομαρχία Κοζάνης. Μέχρι στιγμής λειτουργούν ανάλογες πινακίδες σε κατοικημένες περιοχές του Δρεπάνου, Βατερού, Κοίλων και Περδίκκα.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.