Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 7/11/05

By on 07/11/2005

Νίκος Τσιαρτσιώνης: ο λαός ξέρει ποιος φταίει για την ακρίβεια

Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ευθύνονται για την ακρίβεια και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο κατά της ακρίβειας. Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε πως το δημόσιο χρέος στα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε από το 25% στο 125% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και πως οι πολίτες σήμερα, κατανοούν την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε πως το Υπουργείο με τον νέο προϋπολογισμό θα αποκτήσει το δικό του στελεχιακό δυναμικό, ώστε να υπηρετήσει τον πολίτη στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και της οργάνωσης του με τις 18 Διευθύνσεις αντίστοιχες όλων των άλλων Υπουργείων.

Βραβείο στην Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Ένα από τα τρία Βραβεία Δημιουργίας απέσπασε στην 21η PHILOXENIA – την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO ΑΕ στη Θεσσαλονίκη – το περίπτερο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, όπου φιλοξενήθηκαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Ξεκινούν οι εργασίες στο νέο οικισμό Κομάνου του Δήμου Πτολεμαϊδας

Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι πρώτες εργασίες στο νέο οικισμό Κομάνου του Δήμου Πτολεμαϊδας, μετά την δέσμευση που απέσπασε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης από τον γενικό διευθυντή εκμετάλλευσης ορυχείων της ΔΕΗ κ. Μελά. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Πτολεμαϊδας, σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει η χάραξη του οικισμού για να ακολουθήσει η Α' φάση της διάνοιξης των δρόμων.
Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό, ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης θέτει το ζήτημα της παραχώρησης των τίτλων κυριότητας ακινήτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κομάνου.

Αδυναμία προσπελασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσια κτίρια

Η αδυναμία προσπελασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσια κτίρια, στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδα, καταγράφεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο απερχόμενος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες κ. Αναστάσιος Βεράνης, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Πτολεμαϊδα, το 60% των Δημόσιων – Δημοτικών Κτιρίων, είναι απροσπέλαστα για τους ανάπηρους, όπως επίσης, και τα πεζοδρόμια, ενώ οι θέσεις στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί για τα οχήματα των αναπήρων, είναι κατειλημμένες από άλλα οχήματα. Επεσήμανε ακόμη, ο κ. Βεράνης, το οξύ κοινωνικό πρόβλημα με τους ανάπηρους “μαϊμούδες” και θεώρησε επιβεβλημένη την διαδικασία επανελέγχου των περιπτώσεων αυτών, εκτιμώντας ότι σε επίπεδο Νομού Κοζάνης το ποσοστό των αναπήρων – μαϊμού ανέρχεται στο 30%. Τόνισε επίσης, ότι την τελευταία τριετία δεν προκηρύχθηκε κανένας διαγωνισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ έθιξε και το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Άσκοπη κινητοποίηση της Αστυνομίας

Για άσκοπη κινητοποίηση αρχής κατηγορείται μία 23χρονη, η οποία το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Πτολεμαϊδας, ότι ένας άγνωστος άνδρας με την απειλή μαχαιριού, την ανάγκασε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων μέσω του αυτόματου συστήματος λογαριασμών στην Εθνική και Γενική Τράπεζα στην Πτολεμαϊδα. Μετά την χωρίς αποτέλεσμα κινητοποίηση της Αστυνομίας, η νεαρή γυναίκα ομολόγησε ότι το περιστατικό ήταν εικονικό και το απέδωσε σε προσωπικούς της λόγους. Στον Εισαγγελέα Κοζάνης, όπου οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο, για να απολογηθεί, ορίσθηκε τακτική δικάσιμος και η υπόθεση θα εκδικασθεί τον επόμενο μήνα.

Κινητοποιήσεις γιατρών στα Νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας

Την αποχή τους από τα εξωτερικά ιατρεία, από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι γιατροί του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν, νέο μισθολόγιο, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναγνώριση της ανθυγιεινότητας της εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη για τους πολίτες.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.