Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 31/10/05

By on 31/10/2005

Στόχος της “Αγρογή ΑΕ” η δημιουργία τράπεζας γης

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή με σύγχρονο τρόπο και τεχνολογία των 175 αγροκτημάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομό Κοζάνης, η οποία γίνεται αυτήν την περίοδο, από την εταιρεία Αγρογή ΑΕ, της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι το κράτος. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κα Κατερίνα Αδαμοπούλου, μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ σήμερα, τόνισε πως την καταγραφή θα ακολουθήσει η αξιολόγηση της γης του Υπουργείου στους 19 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπου διεξάγεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ο τελικός στόχος σύμφωνα με την κα Αδαμοπούλου είναι η δημιουργία μιας τράπεζας γης, η οποία θα ενισχύει την αγροτική οικονομία και τους νέους αγρότες. Η Αγρογή ΑΕ θα ζητήσει τις προτάσεις όλων των κατά τόπους φορέων για την καλύτερη αξιοποίηση των εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Φυσικό αέριο ζητούν τα Γρεβενά

Τη διέλευση του φυσικού αερίου από τον νομό Γρεβενών και την εκπόνηση της σχετικής μελέτης για τον κόμβο διακλάδωσης και διανομής, ζητά με ψήφισμά του προς το υπουργείο Ανάπτυξης το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών. “Με την έλευση του φυσικού αερίου στο νομό Γρεβενών θα απεξαρτητοποιηθούμε από την μονοπωλιακή πηγή ενέργειας, που είναι σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης και θα έχουμε δεύτερη λύση πιο φθηνή και πιο καθαρή” επισημαίνει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, το οποίο κάνει λόγο για το μακρύ χειμώνα που έχει ο νομό και τις συνέπειες που έχει πλέον η αυξητική τάση της τιμής του πετρελαίου στις πολιτιστικές, αθλητικές και γενικότερα τις κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και στη λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου, του γυμναστήριο και των σχολείων.

Η φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων από τα Γρεβενά

Έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, που θέλει να συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος ή ως συνοδός στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Τορίνο 2006”, που θα διέλθει από Γρεβενά την 1η Δεκεμβρίου 2005, κάνει ο δήμος Γρεβενών και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το τμήμα της Λαμπαδηδρομίας που θα διεξαχθεί μέσα στην Ελλάδα περιλαμβάνει οκτώ Χιονοδρομικά Κέντρα, ανάμεσά τους και αυτό της Βασιλίτσας Γρεβενών, 19 νομούς και 58 δήμους. Δικαίωμα συμμετοχής στη Λαμπαδηδρομία έχουν όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1989. Οι αιτήσεις αφού κατατεθούν στο δήμο Γρεβενών, θα αποσταλούν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στους Λαμπαδηδρόμους θα προσφερθούν: Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, δωρεά στολή και δάδα και διάθεση προαιρετικά, τουλάχιστον δύο φωτογραφιών και ενός DVD του τμήματος διαδρομής που αντιστοιχεί σε κάθε λαμπαδηδρόμο, στην τιμή του κόστους.

Όχι σε συνένωση με άλλο δήμο του Δημάρχου Βελβεντού Κοζάνης

Ο Δήμος Βελβεντού με την σημερινή του μορφή είναι λειτουργικά και οικονομικά αποτελεσματικός, συνεργάζεται με την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όσον αφορά έργα τα οποία θα κατασκευάσει και τα οποία υλοποιεί, οπότε και δεν εξετάζει το ζήτημα εθελοντικής συνένωσης με άλλον δήμο της περιοχής τόνισε ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανόλης Στεργίου μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ με αφορμή την πρόταση την οποία κατέθεσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Σερβίων στο Δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Στεργίου συμπλήρωσε πως ο Δήμος Βελβεντού από την δεκαετία του 1950 πρωτοπόρησε σε εθελοντικές συνενώσεις με οικισμούς όπως το Παλιογράτσανο, η Αγία Κυριακή και το Πολύφυτο με γνώμονα την αποτελεσματική λειτουργία προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Εκλογές του Ενιαίου Συνδικαλιστικού φορέα στον ενεργειακό κέντρο

Κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες των παρατάξεων που συμμετέχουν στις τριήμερες εκλογικές διαδικασίες του Ενιαίου Συνδικαλιστικού Φορέα εργαζομένων της ΔΕΗ, στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαϊδας – Αμυνταίου – Φλώρινας, ενώ οι κάλπες ανοίγουν αύριο Τρίτη. Τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν την ψήφο των 5.650 εργαζομένων είναι τέσσερα και οι υποψήφιοι 829. Τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν είναι: ΔΑΚΕ “Σπάρτακος”, ΔΑΚΕ – “Σπάρτακος”, “Συνεργαζόμενοι για την πρόοδο” (συμμετέχουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΣΑΑΔ – ΔΑΣΚ και Συνεργαζόμενοι) καθώς και το ψηφοδέλτιο με την επωνυμία “Αγωνιστική Συνεργασία” (στηρίζεται από τις δυνάμεις της Ε.Σ.Κ.). Η ψηφοφορία ξεκινά αύριο Τρίτη στις 6:30 το πρωί στα ορυχεία και στις 7 το πρωί στους Α.Η.Σ.

Μνημείο του Παύλου Μελά στην Δαμασκηνιά του Νομού Κοζάνης

Τα αποκαλυπτήρια καλλιμάρμαρου μνημείου του Παύλου Μελά στη θέση Σταυρός στη δυτική είσοδο της Δαμασκηνιάς του Νομού Κοζάνης, έγιναν χθες Κυριακή το πρωί από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Καστανογιορτής. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Δαμασκηνιωτών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία του Συλλόγου και 100 χρόνων από τον απροσδόκητο χαμό του Παύλου Μελά. Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης, συνεχάρη το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Δαμασκηνιωτών Θεσσαλονίκης “για την πρωτοβουλία τους να φιλοτεχνηθεί και να τοποθετηθεί αυτό το μνημείο στην καρδιά της Μακεδονίας, για να θυμίζει και να διαιωνίζει τη διέλευση του Πρωτοκαπετάνιου του Μακεδονικού Αγώνα από την ευαίσθητη αυτή περιοχή της Δαμασκηνιάς”.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: