Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 28/11/05

By on 28/11/2005

“Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία”

“Η ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να ξεφύγει από την παραγωγή ενέργειας, θα πρέπει ωστόσο να αναπτυχθούν δράσεις που θα απαλύνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δράσεις που θα αναπτύσσονται σε μια αειφορική πρόταση προκειμένου να υπάρξει οικολογική ισορροπία στην περιοχή”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στην ημερίδα με θέμα “Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία”, σημειώνοντας πως η συμβολή των παραγωγικών φορέων είναι ωφέλιμη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότας της περιοχής. Κατά την διάρκεια της ημερίδας ο νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνει άρση των αντικινήτρων και απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε πως θέληση υπάρχει ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό “Δαίδαλος” για το 1ο ΣΕΚ ΠτολεμαÀδας


Το πρώτο βραβείο απέσπασε στο διαγωνισμό Δαίδαλος που έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο στο Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα το 1 ΣΕΚ ΠτολεμαÀδας που παρουσίασε το έργο ''Κατασκευή φωτεινού σηματοδότη με απαριθμητή και αισθητήρες θερμοκρασίας και παγετού''. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο προϊστάμενος της τεχνολογικής εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και πρόεδρος της Περιφερειακής επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας Σπύρος Μάρκου σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που στα τέσσερα χρόνια του προγράμματος πρωτεύει σχολείο του Νομού Κοζάνης ενώ το έργο έχει ήδη δωριθεί για εφαρμογή στο Δήμο ΠτολεμαÀδας .

Εκδήλωση Συνασπισμού για την απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας

“Απελευθέρωση Ηλεκτρικής Ενέργειας και οι θέσεις του Συνασπισμού”, είναι το θέμα που θα αναπτύξει η βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κα Ασημίνα Ξηροτύρη, στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού Νομού Κοζάνης. Στον ίδιο χώρο, στις 6 το απόγευμα η κα Ξηροτύρη, θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Μαθήματα για καστανοπαραγωγούς

Τριήμερη επίσκεψη στο Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Πάρνωνα στην Πελοπόννησο, διοργανώνει από τις 8 Δεκεμβρίου 2005 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για αγρότες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή κάστανου και την οργάνωση της προώθησης του. όπως τόνισε σε δηλώσεις της στο Δίκτυο της ΕΡΑ η αρμόδια για αγροτικά αντινομάρχης Κοζάνης κα Τάσα Μπούρτσου υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς παραγωγών από το Βόιο, την Εορδαία και τα Σέρβια και η επίσκεψη στο συγκεκριμένο συνεταιρισμό θα συμπληρωθεί με την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου το οποίο θα βοηθήσει όσους θέλουν και την επιστημονική γνώση για την οργάνωση είτε μιας ομάδας παραγωγών είτε ενός συνεταιρισμού καστανοπαραγωγών στο νομό Κοζάνης.

Ημερίδα για τον Αγροτουρισμό

Ημερίδα με θέμα “Ο Αγροτουρισμός, μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας” διοργανώνει η Αγροτουρισιτκή ΑΕ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών για Επιχειρήσεις στην ΑΝΚΟ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο, στα Κοίλα Κοζάνης. Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 3-4 ωρών με θέμα “Αγροτουρισμός και Επιχειρηματική Δραστηριότητα στη Δυτική Μακεδονία”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Γ´ όροφο της ΑΝΚΟ ΑΕ από τις 5 ως τις 9 το βράδυ.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: