Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 24/10/05

By on 24/10/2005

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τους νεκρούς της εθνικής αντίστασης στο Μεσόβουνο Κοζάνης

Σύμβολο εθνικής ενότητας, χαρακτήρισε όλους όσοι αντιστάθηκαν στα πέτρινα χρόνια της κατοχής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την χθεσινή (Κυριακή) παρουσία του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοβούνου του Δήμου Βερμίου, για να αποτίσει φόρο τιμής στους 268 κατοίκους του χωριού που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941 – 1944. Τον κ. Κάρολο Παπούλια ανακήρυξε ο Δήμος Βερμίου επίτιμο δημότη του και του απέδωσε το χρυσό κλειδί του Δήμου. Σε δηλώσεις του για το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων ανέφερε ότι με τη νέα Κυβέρνηση της Γερμανίας θα υπάρξουν σκέψεις των αρμοδίων Υπουργών για ικανοποίηση του δίκαιου και ηθικού αυτού αιτήματος. Σχετικά με τα φαινόμενα διαπλοκής, διετύπωσε την άποψη πως “εμείς πρέπει να είμαστε οι προμαχούντες εναντίον αυτών των νέων ηθών στην Ελληνική Κοινωνία”. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει την Άνοιξη στο Δήμο Βερμίου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύργων.

Μέρος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στην Κοζάνη


Για πρώτη φορά φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού. Το Ιερό Λείψανο ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου από τον ιερό κλήρο, τις τοπικές αρχές και τους πιστούς. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες πρωί και απόγευμα, ενώ ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός μέχρι αργά το βράδυ για όσους θέλουν να προσκυνήσουν το τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Σήμερα (Δευτέρα) αυτήν την ώρα τελείται Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης και στις 8 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
Αύριο Τρίτη στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία, ενώ αύριο Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Τα έργα της Δυτικής Μακεδονίας στο Ταμείο Συνοχής

Το γεωπάρκο στην περιοχή των Καμβουνίων το οποίο θα αναδείξει το γεωλογικό φαινόμενο των μπουχαριών και θα περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής τουριστικά, όπως δήλωσε σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης, επιβεβαιώνοντας την ένταξη στο ΠΕΠ της συγκεκριμένης παρέμβασης. Ήδη τόνισε ο νομάρχης με την προβολή του γεωλογικού φαινομένου έχει διαπιστωθεί μια ενδιαφέρουσα επισκεψιμότητα της περιοχής. Επίσης ο κ. Ανδρεάδης δεσμεύτηκε πως το φράγμα Μεσοβούνου, η πορεία του οποίου συζητήθηκε στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα υλοποιηθεί μέσα στο 2006, παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα όπως είπε έχει υλοποιηθεί το 35% του έργου. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πάντως πως τα έργα της Δυτικής Μακεδονίας είναι πρότυπα του Ταμείου Συνοχής μετά τους ελέγχους οι οποίοι έγιναν πρόσφατα.

Κλειστές αύριο οι Δ.Ο.Υ. της Δυτικής Μακεδονίας

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη το πρωί στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα διενεργηθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας. Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, αύριο Τρίτη, οι Δ.Ο.Υ. καθώς και οι Κτηματικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστές έτσι ώστε να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

Εκδήλωση Ν.Ε. Κοζάνης του Κ.Κ.Ε. για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Σύσκεψη – συζήτηση των θέσεων του Κ.Κ.Ε. για τα προβλήματα τόσο των οικογενειών με άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και των ίδιων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Την σύσκεψη διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του Κ.Κ.Ε., στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την δράση του κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας.

Η Έκθεση Τέχνης Φλόγα στην Κοζάνη

Έκθεση ζωγραφικής ''Τέχνη-φλόγα” λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 26 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στην έκθεση Τέχνης Φλόγα παρουσιάζουν τα έργα τους 72 καλλιτέχνες από 18 πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από την πόλη της Κοζάνης συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δήμητρα Ράμου, Γιώργος Δούρβας και Αφροδίτη Πατίκα.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: