Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 20/3/06

By on 20/03/2006

Τον Απρίλιο νέα κίνητρα για αγρότες και κτηνοτρόφους

Τον Απρίλιο θα κατατεθεί στην Βουλή ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για την ανάπτυξη γεωκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο Βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ώθηση σε αγρότες και νέους να ασχοληθούν με την παραγωγή φέτας η οποία μπορεί να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση που θα προκύψει από την πιστοποίηση της ελληνικής φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007. Επίσης όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης 1.500.000 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση αγροτουριστικών επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου δίνονται υψηλά ποσοστά ενίσχυσης για ενδιαφερόμενους αγρότες για τη δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων, όπως προβλέπει η νέα προκήρυξη σχετικού προγράμματος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα αφορά σε ενισχύσεις επενδύσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αγροτουριστικών και χειροτεχνικών δραστηριοτήτων και γενικά δραστηριοτήτων που δεν συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή, την πρώτη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους.

Δηλώσεις του Βουλευτή ΝΔ Καστοριάς Ανέστη Αγγελή σχετικά με το θέμα της ονομασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής διαφωνεί με την πρόταση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ Μασσαλά να δοθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το όνομα Αιάνειο με σήμα τον κρόκο. Ο κ Αγγελής απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι η ονομασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και να έχει ιστορική αναφορά. Θα μπορούσε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Αγγελής, να ονομαστεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο και πρόσθεσε ότι “είναι κακό να περιορίζεται σε μια γεωγραφική ενότητα”.

Ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία και τέχνη

Ημερίδα αφιερωμένη στη Ψυχική Υγεία με θέμα ” Ψυχική Υγεία και Τέχνη” διοργανώνουν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Κοζάνης, ο σύλλογος στήριξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας Νομού Κοζάνης ” Ο Άγιος Αντώνιος” καθώς και η Πολιτιστική εταιρεία “ΤΕΧΝΟΠΙΑ ” και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο αποστιγματισμός και η ύπαρξη προκαταλήψεων γύρω από την ψυχική νόσο, ενώ η τέχνη λειτουργεί θετικά στους ανθρώπους με ψυχική δυστοκία. τόνισε μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Γιώργος Συμεωνίδης σκηνοθέτης και επιστημονικά υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του κέντρου Ημέρας του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Συμεωνίδης αρνητική είναι η εικόνα για το τι είναι ο ψυχικά ασθενείς καθώς αρνητικό ρόλο παίζει η παραπληροφόρηση και η ελλιπής ενημέρωση. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 6:30 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο ''ένα ποίημα …ένα τραγούδι''

Ο Μανώλης Φάμελλος στην Κοζάνη

Μουσική εκδήλωση με τίτλο ” Τραγουδοποιοί νέας γενιάς” διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος σύλλογος Κοζάνης σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο στέκι του συλλόγου. Προσκαλεσμένος ο Μανώλης Φάμελλος- μαζί του ο Γιώργος Χαρατσόγλου : κιθάρα, φωνή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Κοζάνη αφιερωμένη στους : Αναγνωστάκη, Σαχτούρη, Λάγιο

Την παγκόσμια ημέρα ποίησης θυμάται το για μια ακόμη χρονιά το περιοδικό “Παρέμβαση” με κύριο συνδιοργανωτή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και αρωγούς το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο. Η φετινή εκδήλωση στη Κοζάνη είναι αφιερωμένη σε τρεις Έλληνες ποιητές που “αναχώρησαν” τον προηγούμενο χρόνο : Μανόλη Αναγνωστάκη, Μίλτο Σαχτούρη και Ηλία Λάγιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου στο Λαογραφικό Μουσείο, αίθουσα πινάκων Μ Δραγώγια ( η είσοδος δίπλα από τη ΔΕΠΑΚ) στις 8 το βράδυ. Από τις 6 το απόγευμα ο χώρος θα είναι ανοιχτός όπου θα λειτουργεί έκθεση γενικού ποιητικού βιβλίου αλλά και ειδικών για τους τρεις ποιητές.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: