Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 16/1/06

By on 16/01/2006

Συσπείρωση των Ε.Α.Σ. στη Δυτική Μακεδονία, προτείνει ο βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Κασαπίδης

Η συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δυτική Μακεδονία, είναι η λύση των προβλημάτων που εντοπίζονται στην λειτουργία των περισσότερων Ε.Α.Σ. λόγω κυρίως των χρεών που έχουν, είπε σήμερα ο βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Κασαπίδης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων Κοζάνης, είπε πως θα πρέπει να υπάρξουν συνενώσεις των Ε.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να υπάρξουν έστω και δύο βιώσιμες ενώσεις στην Περιφέρεια. Ο κ. Κασαπίδης, υπενθύμισε ότι υπάρχει Υπουργική Απόφαση που ενισχύει με οικονομικά κίνητρα την συγχώνευση των δευτεροβάθμιων συνεταιριστικών ενώσεων, στην οποία όμως δεν μπορούν να υπαχθούν υπερχρεωμένες ενώσεις λόγω νομικού κωλύματος. Για τον λόγο αυτό, κάλεσε τα Δ.Σ. των Ενώσεων – και πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σερβίων και Κοζάνης – να λάβουν γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσουν στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ώστε να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις με άλλες Ενώσεις.

Κατάληψη γραφείων Ε.Α.Σ. Σερβίων και Κοζάνης

Σε κατάληψη των γραφείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων και Κοζάνης, προχώρησαν σήμερα (Δευτέρα) από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Ε.Α.Σ. Σερβίων και Κοζάνης κ. Θωμάς Φτιάκας, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας είπε πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 23 μήνες, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν με την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Σερβίων και Κοζάνης.

Επάρκεια σε λιγνίτη για λειτουργία νέας μονάδας

Η επάρκεια των κοιτασμάτων λιγνίτη, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας μίας νέας μονάδας, σε αντικατάσταση της παλαιάς στον Α.Η.Σ. Πτολεμαϊδας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της διαπαραταξιακής επιτροπής του “Σπάρτακου” κ. Παντελής Καραλευθέρης, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Επιτροπή. Ήδη η επιτροπή σε επαφές της με την Γενική Διεύθυνση Ορυχείων, ζητά να δοθεί επίσημη απάντηση, ως προς την ύπαρξη κοιτασμάτων στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, ενώ σύντομα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης των Συνδικάτων, θα κατατεθούν τα στοιχεία, για την επάρκεια των κοιτασμάτων, που συνέλεξε η επιτροπή του “Σπάρτακου”.

Αυτόνομη κάθοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στις νομαρχιακές εκλογές στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας

Με δικό του ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ. στις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, ανακοίνωσε χθες (Κυριακή) από την Κοζάνη ο υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα του κόμματος κ. Μάκης Βορίδης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Κοζάνης. παράλληλα, ο κ. Βορίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των συνεργασιών ή της αυτόνομης καθόδου στις δημοτικές εκλογές σε Δήμους του Νομού Κοζάνης.

Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου Αιανής

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόριος Ρουσιάδης από τον συνδυασμό του Δημάρχου Αιανής Γιώργο Καρακούλα και με σχετική ανακοίνωση του δηλώνει πως θα παραμείνει ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Στην ίδια ανακοίνωση καταθέτει τη διαφωνία του με απόψεις και θέσεις του Δημάρχου.

Συζήτηση για τα προβλήματα των νέων αγροτών

Τα προβλήματα των νέων αγροτών στο Δήμο Μουρικίου του Νομού Κοζάνης, συζητήθηκαν κατά την χθεσινοβραδυνή (Κυριακή) ενημερωτική συζήτηση που διοργάνωσε στο Δημαρχείο η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξ επιλογής αγρότες, για να τεθούν στο συνέδριο των νέων αγροτών, στο πρώτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Αποστολίδης, θα μεταβεί στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα για να παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του οργάνου. Κυριότερα θέματα της συνεδρίασης είναι το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και ο εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας. Ο κ. Αποστολίδης είναι εκλεγμένο μέλος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα.

ºδρυση Συλλόγου Εθελοντών

Στην ίδρυση Συλλόγου, προχωρούν οι 65 εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας “Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους” και υλοποιήθηκε στην Πτολεμαϊδα. Κατά την διάρκεια της χθεσινής (Κυριακή) κοπής πίτας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, αναφέρθηκε ότι στις 21 Ιανουαρίου θα επιδοθούν στους συμμετέχοντες, τα πιστοποιητικά σπουδών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον νεομάρτυρα Γεώργιο

Τη μνήμη του νεομάρτυρα Γεώργιου, “των εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος”, τιμά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, η γενέτειρά του ο Άγιος Γεώργιος Γρεβενών.
Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το Μέγα Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 4:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα, ενώ στις 5:30 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου. Στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Γρεβενών θα μιλήσει με θέμα: “Παλαιοντολογικά ευρήματα στο δήμο Ηρακλεωτών”, η επίκουρος καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη με τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης

Μουσική εκδήλωση με τίτλο “Τας καλλιτέρας των ευχών … επί τω νέω έτει”, διοργανώνει σήμερα Δευτέρα στις 8:30 το βράδυ, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, στο στέκι του. Στο τραγούδι θα είναι η Γιώτα Νέγκα και στο πιάνο ο Κώστας Λιβαδάς.

'''Γεύσεις από παλιά Κοζάνη'' καινούργιο βιβλίο

''Γεύσεις από παλιά Κοζάνη'' είναι ο τίτλος του δίτομου βιβλίου που κυκλοφόρησε από τι ΙΝΒΑ χρηματοδοτούμενο από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Το βιβλίο συνέγραψαν η Ματίνα Μόμτσιου- Τζικριτζή και η Φανή Φτάκα- Τζικτριτζή και παρουσιάζουν λαογραφικά στοιχεία καθώς και την παραδοσιακή κουζίνα. Ο πρώτος τόμος είναι μια λαογραφική μελέτη της διατροφικής σκηνής της Κοζάνης από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι το 1960 και ο δεύτερος τόμος είναι συνταγές από την πόλη της Κοζάνης. Όπως τόνισε μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας η κ. Μόμτσιου το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης έρευνας.

Εννιά χιλιάδες εισιτήρια στην ταινία Λούφα και παραλλαγή

Εννιά χιλιάδες και πλέον εισιτήρια κόπηκαν στον κινηματογράφο Ολύμπιο για την ταινία ''Λούφα και παραλλαγή- Σειρήνες στο Αιγαίο''που συνεχίζει να προβάλλεται για τρίτη εβδομάδα. Η κωμωδία του Νίκου Περάκη με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βίκυ Καγιά έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και στην Κοζάνη.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: