Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Δευτέρα 13/3/06

By on 13/03/2006

Όχι σε καφέ – μπαρ ταχυδρομικό πρακτορείο

Δεν μπορεί να λειτουργεί ταχυδρομικό πρακτορείο σε καφέ – μπαρ, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΕΛ.ΤΑ., δήλωσε ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛ.ΤΑ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Κωστής, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ για το λόγο που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση συνεργασίας με ιδιώτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκοπηγής του Δήμου Κοζάνης. Ο κ. Κωστής απαντώντας σε διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού για την μή λειτουργία γραφείου ταχυδρομείου στον οικισμό σήμερα, ξεκαθάρισε πως δεν είναι εφικτή η ανανέωση της συνεργασίας καθώς απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της υπηρεσίας απαγορεύει ρητώς την λειτουργία ταχυδρομικού γραφείου σε καφέ – μπαρ, οπότε θα διερευνηθούν οι δυνατότητες να υπάρξουν συνεργασίες με άλλα πρακτορεία στον οικισμό της Λευκοπηγής.

Εθελοντική αιμοδοσία – πρώτη μέρα πάνω από 90 φιάλες αίματος

Περισσότερες από 90 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά την χθεσινή (Κυριακή) πρώτη ημέρα του τριημέρου της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΤΕ ΔΕΗ. Σήμερα Δευτέρα εθελοντική αιμοδοσία θα γίνεται έως τη 1 το μεσημέρι σε χώρους εργασίας της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα μονάδες αιμοληψίας θα βρίσκονται στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Αύριο Τρίτη – τελευταία μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η ΕΤΕ ΔΕΗ – θα βρίσκονται μονάδες αιμοληψίας από τις 8 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στο Νότιο Πεδίο Πτολεμαϊδας.Το επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί ημερίδα για την βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας της ΕΤΕ ΔΕΗ ενώ στην ίδια ενημερωτική εκδήλωση, γιατροί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων θα ενημερώσουν και θα παροτρύνουν τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων σώματος.

Συναντήσεις για την μονάδα κλειστής νοσηλείας στην ΠτολεμαÀδα

Η μονάδα κλειστής νοσηλείας στην ΠτολεμαÀδα, βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων – Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Εορδαίας, με φορείς που εμπλέκονται στο θέμα αυτό. Οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν αφού σε πρόσφατη επίσκεψη του προεδρείου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, ο τελευταίος, διεμήνυσε ότι εάν δεν αξιοποιηθεί το κτίριο που παραχώρησε η Μητρόπολη για την λειτουργία της Μονάδας, τότε, θα δοθεί σε άλλον φορέα προκειμένου να στεγασθεί άλλη κοινωνική δραστηριότητα.

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Γρεβενών;

Έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την επαναλειτουργία του κλειστού Κολυμβητηρίου, εξασφάλισε ο δήμος Γρεβενών, σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Σάκη Ζιώγα στο δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Όπως επισήμανε μάλιστα ο κ. Ζιώγας η εισήγησή του θα είναι η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου σήμερα Δευτέρα, με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από άλλα κονδύλια του δήμου, μέχρι να έρθει η έκτακτη επιχορήγηση, που υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006.

Εκλογές του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κοζάνης. Μετά τις πρόσφατες εκλογές εξελέγησαν ο Ξενοφών Χατζηθεοφυλάκτου, ο Οδυσσέας Γαύρος, ο Νικόλαος Τσοκαρίδης, ο Ιωάννης Αβραμίδης, ο Σπύρος Μιχελάκης, ο Παναγιώτης Αβραμίδης 98, Ο νικόλαος Βουβονίκος , ο Γιώργος Καραλίγκας ο Σωτήρης Κέννης ο Στέφανος Μούκας , για την ΑΠΟΕΑ εκλέχτηκαν ο Οδυσσέας Γαύρος , ο Νικόλαος Βουβονίκος και ο Κώστας Θεοφυλάκτου.

Εσπερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Πληροφορική και στην πιστοποίηση

Εσπερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική και στην πιστοποίηση, διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια “Βανίδη” και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης “Όραμα”, σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο των εκπαιδευτηρίων στην Σιάτιστα. Κατά την διάρκεια της εσπερίδας θα γίνει η παρουσίαση του πτυχίου πληροφορικής της EDEXCEL με την επωνυμία ICT hellas, θα γίνει ενημέρωση για τα επιδοτούμενα σεμινάρια των Κ.Ε.Κ. και για την ίδρυση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ θα γίνει και η πρώτη απονομή των πρώτων πτυχίων ICT hellas

Θεατρικό φεστιβάλ Καρδίτσας

Το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου “Ιωακείμ Λιούλιας”, συμμετάσχει με το θεατρικό έργο “Αντιγόνη” στο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Καρδίτσας, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα. Σε συνεργασία με το Δήμο Ελίμειας και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, δύο λεωφορεία θα μεταφέρουν δωρεάν όσους θέλουν να παραβρεθούν στο φεστιβάλ και να ενισχύσουν την συμμετοχή του Συλλόγου. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία του οικισμού Κρόκου του Δήμου Ελίμειας σήμερα Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: