Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 10/4/06

By on 10/04/2006

Έκθεση “Το ημερολόγιό μου” στην Κοζάνη

Την “Εικαστική Άνοιξη” διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης. Πρόκειται για έναν κύκλο εκθέσεων στο πλαίσιο του οποίου δημιουργοί από την πόλη της Κοζάνης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή εκθέτουν το έργο τους. Ο κύκλος των εκθέσεων άνοιξε με την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Το ημερολόγιό μου” του Γιώργου Κόλα. Η έκθεση θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται έναντι της Μητρόπολης μέχρι και την Παρασκευή 14 Απριλίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Προσφυγή κατά της ΔΕΗ

Την προσφυγή τις επόμενες ημέρες στην Δικαιοσύνη εναντίον της ΔΕΗ από τον Δήμο Ελλησπόντου και την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης για χωρίς άδεια αποξήλωση αμιάντου από πύργο ψύξης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ανήγγειλε σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Δήμαρχος Ελλησπόντου Κοζάνης κ. Κυριάκος Τσανακτσίδης, ο οποίος με το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή τον χώρο του ΑΗΣ για έλεγχο των ρύπων καθώς και για έλεγχο της αποξήλωσης αμιάντου και της μεταφοράς και εναπόθεσης του.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο μακαριστό Διονύσιο διοργανώνει ο σύλλογος Ιάκωβος Ναυπλιώτης

Εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το έργο του εκλιπόντος Μητροπολίτου Διονυσίου θα διοργανώσει τον Ιούνιο σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης ο σύλλογος ιεροψαλτών της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης ''Ιάκωβος Ναυπλιώτης'', στην οποία θα κληθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Χριστόδουλος καθώς και καθηγητές Στην εκδήλωση η χορωδία του συλλόγου θα παρουσιάσει βυζαντινούς ύμνους του μακαριστού Διονυσίου όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ιεροψαλτών ''Ιάκωβος Ναυπλιώτης'' ο κ. Πέτρος Σαραφείδης στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Ληστεία στα Σέρβια Νομού Κοζάνης

Ληστεία στα Σέρβια συνέβη χθες Κυριακή το πρωί και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 9:30 με 11 το πρωί. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, άγνωστος μπήκε σε οικία στην περιοχή των Σερβίων και αφαίρεσε 3.200 ευρώ.

Μελέτη θνησιμότητας από κακοήθη νοσήματα

Στοιχεία αναφορικά με την μελέτη θνησιμότητας από κακοήθη νοσήματα όλων των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, για την περίοδο 1970 – 2000, που διενεργήθηκε στην Εορδαία και στο Νομό Κιλκίς κατέθεσε στη χθεσινή ημερίδα, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, ο γιατρός πνευμονολόγος κ. Γιάννης Τσιότσιος. Στην Εορδαία, το ποσοστό θνησιμότητας παρουσίαζε αύξηση της τάξης του 5% και στο Κιλκίς μείωση του 5%. Σ’ ότι αφορά την θνησιμότητα των καρκίνων του πνεύμονα στις δύο προαναφερόμενες περιοχές, προέκυψε ότι τα ποσοστά στην Εορδαία είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με τον Νομό Κιλκίς. Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκε για τον αγώνα της η τυφλή Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας, η οποία ζήτησε την βοήθεια του κόσμου στη νέα προσπάθειά της να συγκεντρώσει γομολάστιχες, ώστε να επαναληφθεί το ρεκόρ με τις ξύστρες και να γραφεί για δεύτερη φορά στο βιβλίο Γκίνες.

«Έφυγε» πρόωρα ο δημοτικός σύμβουλος Σιάτιστας Τριαντάφυλλος Φίλιος

Κηδεύτηκε χθες Κυριακή στην Σιάτιστα, ο Τριαντάφυλλος Φίλιος, δημοτικός σύμβουλος της Σιάτιστας για δύο τετραετίες. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας, ήταν διευθυντής του Γυμνασίου της πόλης, πατέρας δύο παιδιών. Ο Τριαντάφυλλος Φίλιος είχε γεννηθεί στην Σιάτιστα το 1946.

Δημοπρατείται το καλοκαίρι το νέο κτήριο του ΤΕΙ Γρεβενών


Μέσα στον Αύγουστο του 2006 αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του νέου σύγχρονου κτιρίου, υψηλών προδιαγραφών, που θα φιλοξενήσει τη Σχολή του ΤΕΙ Γρεβενών, καθώς η μελέτη ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 5 ΜαÀου. Αυτό ανέφερε χθες στα Γρεβενά, στη διάρκεια της εκδήλωσης για τα δύο χρόνια της νέας διακυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι είναι δρομολογημένη πλέον και η ίδρυση δύο νέων τμημάτων στα ΤΕΙ των Γρεβενών. Το ένα τμήμα θα είναι, όπως ανέφερε ,“Logistics” και θα λειτουργήσει την ακαδημαϊκή περίοδο 2007 – 2008 και το άλλο θα είναι τμήμα “Επιχειρηματικού Σχεδιασμού” και θα λειτουργήσει την περίοδο 2008 – 2009. Τα δύο αυτά τμήματα, μαζί με το υφιστάμενο, θα αποτελέσουν μια πλήρη ακαδημαϊκή μονάδα και υπολογίζεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη θα απορροφήσουν περίπου 4.000 σπουδαστές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: