Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 10/10/05

By on 10/10/2005

Τηλεθέρμανση εξορυκτική δραστηριότητα – Στεφάνου ΓΓ ΥΠΑΝ

Οι διαφωνίες μεταξύ Δήμων που διαθέτουν τηλεθέρμανση και της ΔΕΗ, σε ό,τι αφορά στην τιμή πώλησης της τηλεθέρμανσης από τη ΔΕΗ, θα εξεταστούν στη διάρκεια σύσκεψης που θα γίνει στην Κοζάνη σε 10 ημέρες, υπό τον υπουργό ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Αυτό ανήγγειλε ο γγ του υπουργείου ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο οποίος εκπροσώπησε χθες τον κ. Σιούφα στην ημερίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων για τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Δυτική Μακεδονία για τα προβλήματα και τις προοπτικές της.
Ο κ. Στεφάνου σε κοινή συνέντευξη τύπου με το γγ Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη παρουσίασε την υπουργική απόφαση για το λιγνιτικό τέλος ή Τοπικό Πόρο, η οποία θέτει τέλος σε μια σειρά προβλημάτων και κατανέμει τα 17,5 εκατ. ευρώ ανά έτος στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας και με ποσοστό 65%-35% στους ενεργειακούς και μη ενεργειακούς δήμους αντίστοιχα, των δύο πρώτων νομών.
Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του λιγνιστικού τέλους, προανήγγειλε την έλευση του φυσικού αερίου στην Κοζάνη και τη ρύθμιση της εντοπιότητας στις προσλήψεις, ενώ ανήγγειλε και την κωδικοποίηση της μεταλλευτικής νομοθεσίας, κάτι που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου και ιδιαίτερα αναπτυγμένου κλάδου και στην Δυτική Μακεδονία.

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαϊδας

Τριακόσια επτά (307) μέλη, ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαϊδας. Πρώτος με 179 ψήφους ήρθε ο κ. Κωνσταντίνος Σακαρίδης, δεύτερη με 168 ψήφους η κα Φωτεινή Πέκου και τρίτος ο κ. Παναγιώτης Στεργιούλης με 142 ψήφους.

Εργαστήρια Φωτογραφίας, Ζωγραφικής

Εργαστήρι εικαστικών τεχνών Κοζάνης
Νέο κύκλο μαθημάτων ξεκινά σήμερα το εργαστήρι εικαστικών τεχνών του Δήμου Κοζάνης, μέλος του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα: Μεικτών Υλών, Ζωγραφικής και Ιστορίας της Τέχνης για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες, από καθηγητές καλλιτεχνικών, απόφοιτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Φωτογραφικό εργαστήρι του Δήμου Καστοριάς
Ξεκινούν τα μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2005-2006 από το Φωτογραφικό εργαστήρι της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Καστοριάς σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ. Θα λειτουργήσουν τμήματα ασπρόμαυρης, έγχρωμης καθώς και ψηφιακής φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στο κτίριο Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αθανασίου Διάκου 1, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και θα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2467085890, 2467029437 και 2467026777.

Νέο όχημα στο ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας

Ένα σύγχρονο όχημα 160 θέσεων απόκτησε πρόσφατα το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας, εξυπηρετώντας κατά τις ώρες αιχμής τους μαθητές αλλά και εργαζόμενους στην ΔΕΗ. Η δαπάνη για την αγορά του οχήματος ανέρχεται στις 70.000 ευρώ ενώ ήδη το πρώτο δρομολόγιο έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Παρουσίαση βιβλίου στην Κοζάνη για τον Άγιο Γεώργιο Βιέννης

Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορίας των απόδημων Μακεδόνων στη Μεσευρώπη (1650 – 1950), εξέδωσε το βιβλίο “Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Βιέννης, Ιστορία και Τέχνη” του κ. Γεωργίου Τσιγάρα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κα Ευθυμία Γεωργιάδου – Κούντουρα και ο συγγραφέας του βιβλίου Γεώργιος Τσιγάρας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης “Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης”.

Διαμαρτυρίες για απόφαση του Μητροπολίτη Φλώρινας

Οξύνθηκαν τα πνεύματα χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας, όταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφασή του, για την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη ως προϊσταμένου του Ναού, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ομάδα πιστών. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Θεόκλητος τόνισε ότι θα εφαρμόσει τον Νόμο, ενώ εάν δεν εκτονωθεί η κατάσταση θα εξαντλήσει την αυστηρότητα των νομικών κανόνων.

Δεσμεύσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Πολύ σύντομα όπως δεσμεύτηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ, θα καταθέσει στη Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση αδειοδότησης και πιστοποίησης καταλληλότητας του ακτινολογικού εργαστηρίου που λειτουργεί στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με τον κ. Μπογιατζίδη δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζομένους. Στο ζήτημα της ένταξης στον οργανισμό των μονάδων στεφανιαίας και αυξημένης φροντίδας ο διοικητής διαβεβαίωσε ότι στο νέο οργανισμό θα προβλέπονται τόσο η λειτουργία τους όσο και οι θέσεις του απαραίτητου προσωπικού ώστε να γίνουν και οι αναγκαίες προσλήψεις.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.