Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 05/12/05

By on 05/12/2005

Ανήλικη ‘έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα

Ανήλικη έχασε τη ζωή της όταν στο 4ο χιλ της Εθνικής Οδού Κοζάνης- Θεσσαλονίκης αυτοκίνητο κινούμενο προς Κοζάνη, την χτύπησε την ώρα που επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο. Το δυστύχημα συνέβη το Σάββατο στις 19:45 και η ανήλικη εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διακομίστηκε. Προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Κοζάνης.

Φύτεψαν “πετρέλαιο” στη Δυτική Μακεδονία

Η πρώτη καλλιέργεια της ελαιοκράμβης, που είναι ένα ενεργειακό φυτό, το οποίο με κατάλληλη επεξεργασία παράγει βιοντίζελ, έγινε χθες στη Μυρσίνα Γρεβενών, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Φώλια και του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, Ανδρέα Λεούδη. Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης γίνεται με πρωτοβουλία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στη περιφέρεια στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα καλλιεργηθούν συνολικά 600 στρέμματα, 150 σε κάθε νομό.

Στα 55 εκατ. τόνους λιγνίτη η φετινή παραγωγή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

Στους 55.000.000 τόνους λιγνίτη, κυμάνθηκε η φετινή παραγωγή στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, διασφαλίζοντας την επάρκεια στη λειτουργία των Α.Η.Σ. του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου, επεσήμανε ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Παπαγεωργίου κατά την παρουσίαση του έργου για το 2005, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της προστάτιδας των λιγνιτορύχων Αγίας Βαρβάρας. Ακόμη, ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης του μόνιμου προσωπικού, ζητώντας από την Πολιτεία την επίσπευση των διαδικασιών των προσλήψεων προσωπικού. Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των αναμενόμενων δηλώσεων του πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Μανιατάκης, όσο και ο γενικός διευθυντής Ορυχείων κ. Μελάς, τόνισαν ότι δεν ανησυχούν, προσθέτοντας ότι εκείνο που προέχει είναι η απόλυτη στήριξη της ΔΕΗ στο νέο ενεργειακό περιβάλλον. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκος Πιλαλίδης, ανέφερε ότι τα τελευταία γεγονότα στοχεύουν στην διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΔΕΚΟ.

Ο Λάζαρος Λωτίδης για την μείωση σπουδαστών στο ΤΕΙ

Στην μείωση κατά 50% των σπουδαστών στο ΤΕΙ Κοζάνης με τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης αναφέρεται με γραπτή αναφορά του ο Βουλευτής Ν Κοζάνης Λάζαρος Λωτίδης. Πρόκειται σύμφωνα με τον κ Λωτίδη για απόλυτα συνειδητή επιλογή ανακατανομής τεράστιου ποσοστού του ΑΕΠ προς όφελος και πάλι των λίγων και σε βάρος ολόκληρης της Ελληνικής Περιφέρειας. Ο κ. Λωτίδης ζητά να δοθούν απαντήσεις στις τοπικές κοινωνίες που ανησυχούν γιατί δέχονται αντιφατικά μηνύματα- όπως την ίδρυση δύο νέων τμημάτων ΤΕΙ στα Γρεβενά.

78 άτομα θα προσληφθούν στο σώμα των ΕΦΥΕΣ στον Νομό Καστοριάς

Εβδομήντα οκτώ άτομα θα προσληφθούν σε πρώτη φάση στο σώμα των ΕΦ.Υ.ΕΣ. (Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας) στον Νομό Καστοριάς, όπως δήλωσε ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής. Ο κ Αγγελής ανέφερε ακόμη πως η έδρα στον Νομό Καστοριάς θα είναι το Άργος Ορεστικό και η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου.

Βραβεία τον διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Αντώνης Κωστόπουλος στην κατηγορία σόλο και οι Δυτικομακεδόνες στην κατηγορία μπάντες απέσπασαν το 1ο βραβείο στον 1ο διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας με παραδοσιακά χάλκινα πνευστά. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η εταιρεία Λόγου Τέχνης σε συνεργασία με το θεατροδρόμιο και την υποστήριξη της Γραμματείας Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: