Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 26/1/06

By on 26/01/2006

Λιγοστεύουν οι δυσκολίες από τον παγετό στην Δυτική Μακεδονία

Περιορίζονται τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Μακεδονία. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα εκτός από ορισμένα τμήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω κυρίως παγετού. Ειδικότερα απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο Νομό Κοζάνης, για το οχήματα που κινούνται στο δρόμο Αναρράχης-Βλάστης, Γαλατινής-Σιάτιστας, Γαλατινής-Εράτυρας και Σερβίων-Ρυμνίου. Στο Νομό Γρεβενών στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Στο Νομό Φλώρινας στην επαρχιακή οδό Πύλης-Βροντερού, Πύλης-Ψαράδων και Άνω Κλεινών-Ακριτών. Στο νομό Καστοριάς στην εθνική οδό Καστοριάς -Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βίγλας και Βιτσίου και Καστοριάς -Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας.
Εν τω μεταξύ η τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων της περιοχής με πετρέλαιο θέρμανσης ομαλοποιείται σταδιακά, καθώς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης μέσω Καστανιάς και η διέλευση των βυτιοφόρων γίνεται κανονικά.
Λόγω του παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Αντίθετα κανονικά λειτουργούν το ΤΕΙ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Αλλαγή νοοτροπίας στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης προτείνει ο Νίκος Παπαφιλίππου

Την συσπείρωση όλων των δυνάμεων οι οποίες πιστεύουν στην αλλαγή νοοτροπίας και κατεύθυνσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης θα επιδιώξει ο Συνδυασμός “Νομαρχία Κοζάνης, Ισχυρή και Ανθρώπινη” τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Νίκος Παπαφιλίππου κατά τον καθιερωμένο απολογισμό δράσης για το 2005 και προσδιορισμού των στόχων για το 2006, ο οποίος έγινε χτες. Ο κ. Παπαφιλίππου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία τόνισε πως αυτό είναι εκ των ουκ άνευ, και ερωτώμενος αν θα είναι και πάλι υποψήφιος νομάρχης απάντησε πως ο ίδιος και τα μέλη του συνδυασμού του πιστεύουν σε μια άλλη πορεία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε τροχιά ανάπτυξης. Ο κ. Παπαφιλίππου επίσης υπενθύμισε τα θέματα τα οποία ο συνδυασμός του έφερε προς συζήτηση στο Νομαρχιακό συμβούλιο όπως το φράγμα της Πραμόριστας, η Βιομηχανική Περιοχή Κοζάνης, ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης, η ένταξη του νομού Κοζάνης σε καλύτερη από πλευράς κινήτρων ένταξη στο αναπτυξιακό νόμο και αρκετά άλλα.

Ενιαίο τιμολόγιο τελών ύδρευσης προτείνεται για τα Δ.Δ. Δήμου Κοζάνης

Ενιαίο τιμολόγιο στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, προτείνει να ισχύσει από το 2006, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης ¾δρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να ισχύσει μία ενιαία τιμή σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς. Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε στην ίδια συνεδρίαση αύξηση στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης και στα τέλη σύνδεσης της τηλεθέρμανσης της τάξεως του 3%. Η απόφαση της επιχείρησης θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στο Κοβεντάρειο.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Παυλίδης μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε πως από την Άνοιξη θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης της τηλεθέρμανσης και στις επεκτάσεις της πόλης της Κοζάνης. Αναμένεται να συνδεθούν με το σύστημα της τηλεθέρμανσης την επόμενη χειμερινή περίοδο, πάνω από 500 κτίρια.
Επιπρόσθετα, στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει ενημέρωση για την ΒΙ.ΠΕ., ενώ θα κληθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να εγκρίνουν ή μη την κατ'αρχήν αγορά ακινήτου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών που βρίσκεται στην Κοζάνη στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Φωτίου και Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη.

Συνάντηση Δήμου με επιχειρηματίες και εμπόρους

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών εν όψει της Αποκριάς ο Δήμαρχος Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους της Κοζάνης. Η Κοζανίτικη Αποκριά αποτελεί κορυφαίο γεγονός πολιτιστικό κοινωνικό και οικονομικό και απαιτεί την συσπείρωση ολόκληρης της κοινωνίας την συνεργασία για την καλύτερη διεξαγωγή της τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, καθώς οι ενέργειες αυτές θα έχουν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των επισκεπτών και τη καθιέρωση στην συνείδηση όλων της Κοζανίτικης φιλοξενίας. Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες δηλώνουν καθ όλα έτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες που αναμένεται και φέτος να ξεπεράσουν τις 10.000

Πρόταση για ίδρυση Ιππικού Ομίλου στην Πτολεμαϊδα

Πρόταση για δημιουργία Ιππικού Ομίλου στην Πτολεμαϊδα, υπέβαλε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης. Η πρόταση αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το περιβάλλον και αφορά στην αποκατάσταση και αναβάθμιση δημοσίων χώρων του Δήμου Πτολεμαϊδας και συγκεκριμένα στην ανάπλαση του ποταμού Σουλού και στη δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού. Εκεί προτείνεται η δημιουργία του Ιππικού Ομίλου, ο οποίος θα αποτελέσει ταυτόχρονα πρότυπο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: