Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 23/2/06

By on 23/02/2006

Η Αποκριά της Κοζάνης στην ΕΤ1

Αφιερωμένη στην Κοζανίτικη αποκριά θα είναι αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η εκπομπή της ET1″Έχει Γούστο” με τη Μπήλιω Τσουκαλά. Η εκπομπή ταξιδεύει στην Κοζάνη και παρέα με τους Κοζανίτες ανάβει τους φανούς τραγουδά τα “ξιανέντραπα”, τα σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών και ακούει ιστορίες γύρω από την εορταστική πυρά, με φαγοπότι και οινοποσία. Καλεσμένοι της Μπήλιως Τσουκαλά θα είναι οι:
* Νικόλαος Τσιαρτσιώνης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτές Κοζάνης
* Άννα Διαμαντοπούλου, βουλευτής Επικρατείας, γεννημένη στην Κοζάνη
* Αναστασία Σιόμου, αντιδήμαρχος Κοζάνης
* Κωνσταντίνος Χρυσάκης, λαογράφος
Παραδοσιακά τραγούδια της Κοζάνης για τις μέρες της Αποκριάς θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν Κοζανίτες, συνοδεία της ορχήστρας χάλκινων πνευστών “Κοζανίτικο Τακίμι”.

Αρχείο υγείας στη Δυτική Μακεδονία

Tη δημιουργία Αρχείου Υγείας που θα ξεκινήσει πειραματικά από την Δυτική Μακεδονία, εξαιτίας του αμίαντου και στο οποίο θα καταγράφονται με συνεπή και συνεχή διαδικασία όλα τα συμβάντα υγείας του πληθυσμού της περιοχής καθώς και οι μετρήσεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης, προτείνει ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαδάκης.
Ο κ.Παπαδάκης θα μιλήσει στις 25 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαίδας σε εκδήλωση με θέμα “Ρύπανση του περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία – Αμίαντος”, που διοργανώνει η Οργάνωση του Συνασπισμού της Πτολεμαίδας και με την ευκαιρία αυτή θα τονίσει πως το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Εισηγητής του θέματος θα είναι ακόμη ο μηχανολόγος – περιβαλλοντολόγος, Χρήστος Γανδάς.

Εκλογή Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Στις 28 Φεβρουαρίου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας για να εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Στις 4 Μαρτίου θα γίνει η χειροτονία και μέσα σε ένα δεκαήμερο η ενθρόνισή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Δικτύου ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, επικρατέστερος θεωρείται ο αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωάννου, ο οποίος εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου.

Ημερίδα “Η Ζωή της Ενέργειας και η Ζωή μας”

Ημερίδα με θέμα “Η ζωή της ενέργειας και η ζωή μας”, διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ “Η Ένωση”. Κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα γύρω από την ενέργεια, τον ενεργειακό ρόλο της ΔΕΗ, περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: