Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 22/12/05

By on 22/12/2005

ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας-το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα-σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο των Γρεβενών. Το πρώτο κρούσμα είχε εντοπιστεί στο 2ο δημοτικό σχολείο της πόλης, αλλά ευτυχώς η δεκάχρονη μαθήτρια που νοσηλεύτηκε στο «Λοιμωδών» είναι τελείως καλά και επέστρεψε ήδη στα μαθήματά της.
Προχτές, αναστατώθηκε για άλλη μια φορά η σχολική κοινότητα, καθώς ένας αλλοδαπός μαθητής του 1ου δημοτικού σχολείου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Ο δεκάχρονος μαθητής απουσίαζε μερικές ημέρες από τα μαθήματά του επειδή ήταν εμπύρετος. Προχτές πήγε στο σχολείο, αλλά την ώρα του μαθήματος αισθάνθηκε πονοκέφαλο. Μεταφέρθηκε σε ιδιώτη παιδίατρο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί διέγνωσαν συμπτώματα μηνιγγίτιδας, οπότε ο μικρός μαθητής διακομίστηκε στο «Λοιμωδών». Ακολούθησαν εξειδικευμένες εξετάσεις από τις οποίες επιβεβαιώθηκε η μηνιγγίτιδα. Σύμφωνα με τους γιατρούς απαιτείται ένα εικοσιτετράωρο προκειμένου να διαγνωστεί αν η μηνιγγίτιδα είναι μικροβιακή ή ιογενής. Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κλινική εικόνα του ασθενή «είναι καλή».
Στο μεταξύ, από χτες «για ψυχολογικούς λόγους», έκλεισε το 1ο δημοτικό σχολείο, οπότε οι μαθητές ξεκίνησαν κατά δύο ημέρες νωρίτερα τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ανοιχτή επιστολή για την μετεγκατάσταση των σεισμόπληκτων οικισμών στην Νεάπολη

Σε ανοιχτή επιστολή του Δήμου Νεάπολης γίνεται λόγος για την μετεγκατάσταση των σεισμόπληκτων οικισμών. Σημειώνεται μεταξύ άλλων πως παρά τις επίμονες προσπάθειες και επαφές του Δημάρχου Νεάπολης με Υπουργούς της προηγούμενης και παρούσας Κυβέρνησης και εμπλεκόμενους φορείς διαπιστώνεται καθημερινά ότι οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των 7 σεισμόπληκτων οικισμών είναι ουσιαστικά στο σημείο μηδέν. Επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των σεισμόπληκτων οικισμών και καλείται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσει στη διανομή των οικοπέδων σε πρώτη φάση στους δικαιούχους συμβατικών κατοικιών και δανείων με την έκδοση των σχετικών παραχωρητηρίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, σαν φορέας υλοποίησης του έργου της μετεγκατάστασης, να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση έργων υποδομής.

Ανακοίνωση προέδρου ΔΕΠΕΠΟΚ Λάζαρου Μαλούτα

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ Λάζαρος Μαλούτας αναφέρεται στο έργο του ΟΕΚ στη ΖΕΠ. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι δεν πέρασε ένας μήνας από τότε που ο πρόεδρος του ΟΕΚ Άγγελος Οικονομόπουλος κατηγορούσε τη Δημοτική αρχή και τη ΔΕΠΕΠΟΚ για καθυστέρηση και ολιγωρία στην ολοκλήρωση των υποδομών, στις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ. Μόλις 1,5εκτ ευρώ ήταν το ποσό που έπρεπε να καταβάλει ο ΟΕΚ σε αντιστοιχία με τα 5εκ ευρώ που επενδύει η ΔΕΠΕΠΟΚ και ο Δήμος για έργα υποδομής στην ίδια περιοχή (ΖΕΠ). Ότι ανέλαβε ο Δήμος και η ΔΕΠΕΠΟΚ θα είναι έτοιμο την Άνοιξη του 2006, ότι ανέλαβε ο ΟΕΚ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως γίνεται γνωστό σήμερα πως ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού αρνούνταν το 1,5εκ ευρώ στο Δήμο Κοζάνης για την ολοκλήρωση των έργων στον οικισμό του ΟΕΚ στη ΖΕΠ, έδινε απλόχερα με απευθείας αναθέσεις διάφορα ποσά για έργα υποδομής σε οικισμούς του ΟΕΚ σε άλλους Δήμους. Καταλήγει ο κ. Μαλούτας λέγοντας πως τα έργα αυτά τα έπαιρναν εκείνοι που κατάφερναν να πιέζουν ενωμένοι μπροστά στο κοινό καλό, οι Δήμοι δηλαδή , που οι παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων, που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση, έβαλαν πάνων από το μικροπολιτικό τους συμφέρον το καλό το Δήμο και των πολιτών του. Σε αυτή τη κατηγορία σημειώνει ο κ. Μαλούτας δεν ανήκει η κυρία Νανοπούλου

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα δοθούν σε πρωτεύσαντες μαθητές Γυμνασίων του Νομού Καστοριάς.

Ογδόντα δύο (82) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, θα δοθούν σε πρωτεύσαντες μαθητές δεκαοχτώ Γυμνασίων του Νομού Καστοριάς ως επιβράβευση των επιδόσεων τους, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς, στο πλαίσιο προγράμματος για εξάπλωση της εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου Παιδείας. Θα τιμηθούν και οι Ιωάννης Κάκος και Θεοδώρα Καραμανίδου, οι οποίοι πρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής συσσιτίων σε απόρους από τον τομέα εθελοντισμού και αλληλεγγύης της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Ο τομέας εθελοντισμού και αλληλεγγύης της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης κάνοντας πράξη το σύνθημα ” Κοίτα τον άνθρωπο δίπλα σου και ανακάλυψε τον άνθρωπο μέσα σου” ξεκινά την προσπάθεια του σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 8 το πρωί με τη συμμετοχή σε μια κίνηση βοήθειας στο πρόγραμμα παροχής συσσιτίων σε απόρους του Δήμου Κοζάνης.

Εκδήλωση Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Την πρώτη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της τοπικής αγοράς διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν δώρα σε όλους από τον Άγιο Βασίλη, life πρόγραμμα από τραγουδιστές και πολλές εκπλήξεις.

Εκδήλωση Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη βυζαντινή, τη Νεανική χορωδία και την Συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου με σολίστ τον Μανώλη Χατζημανώλη, διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 9 το βράδυ.

www.e-ptolemeos.gr & www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: