Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 20/10/05

By on 20/10/2005

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγροτικών περιοχών ενισχύει επενδύσεις

Τέσσερα μέτρα του 2ου Κύκλου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τόσο ιδιώτες όσο και δήμοι, πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς των περιοχών Γρεβενών – ΒοÀου, ορεινού όγκου Πιερίων και του ορεινού όγκου Γράμμου Καστοριάς, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2005, καταθέτοντας τις προτάσεις τους στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα ο Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε εξήγησε τις προϋποθέσεις για να χρηματοδοτηθούν προτάσεις από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ανάλογα με το είδος της επένδυσης και τον φορέα προβλέπει επιδότηση από 60% έως και 100%. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος πριν από δύο χρόνια είχε απορροφήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ δημόσια δαπάνη, που αντιστοιχεί στο 10% του προγράμματος για τις 40 περιοχές πανελλαδικά.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 23 Οκτωβρίου,στο Μεσόβουνο

Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μεσόβουνο του Δήμου Βερμίου, για τους πεσόντες της περιόδου 1941-1944, θα παραστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Δημάρχου Βερμίου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Βερμίου τόνισε ότι “αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για τον Δήμο Βερμίου η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σ´ αυτόν τον μαρτυρικό Δήμο της Εορδαίας”.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 παρά 25 με Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου. Στις 12:05 θα τελεστεί Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο, θα ακολουθήσει ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον δήμαρχο Βερμίου κ. Σοφοκλή Σιδηρόπουλο, αμέσως μετά προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Στη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κατάστημα Μεσοβούνου θα γίνει εκδήλωση ανακήρυξης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια σε Επίτιμο Δημότη Βερμίου και θα του απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα με το χρυσό κλειδί του Δήμου Βερμίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή του.

Επιστολή νομάρχη Γρεβενών στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τον Ε-65

Επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο για τον κόμβο του Ε-65 με την Εγνατία Οδό στην περιοχή της Καλλιθέας και των Πριονίων, απέστειλε ο νομάρχης Γρεβενών, Δημήτρης Ρίγγος. Στην επιστολή του ο κ. Ρίγγος ζητά να προβλεφθεί στον συγκεκριμένο κόμβο είσοδος και έξοδος που θα εξυπηρετεί και τον Ορεινό Όγκο του νομού. Για το θέμα αυτό μάλιστα εκδόθηκε και ψήφισμα του νομαρχιακού συμβουλίου Γρεβενών, το οποίο δεν ενέκρινε σε πρώτη φάση τους περιβαλλοντικούς όρους του κόμβου.

Την ακίνητη περιουσία της Ε. Α. Σ. ΒοÀου εξασφάλισε η Ν.Α. Κοζάνης

Τις βασικές υποδομές της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βοϊου, εξασφάλισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, συμμετέχοντας στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκε χθες. Στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξασφάλισε στον πλειστηριασμό τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βοϊου – όπως αγρός, αποθήκες και εξοπλισμός – τα οποία θα αξιοποιηθούν προς όφελος των αγροτών της περιοχής.

Επίθεση από αρκούδα

Αρκούδα επιτέθηκε την περασμένη Δευτέρα σε στάνη στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και κατασπάραξε πρόβατα. Ο ιδιοκτήτης κ. Ναούμ Σιδηρόπουλος το επόμενο πρωί βρήκε στην στάνη του νεκρά 8 πρόβατα και τραυματισμένα άλλα 27.

Συνέδριο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Συνέδριο με θέμα “Ζητήματα σύγχρονης ιατρικής” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα στην Κοζάνη. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “Μαμάτσειο” σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και είναι ανοιχτές για το κοινό. Θα γίνουν εισηγήσεις για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε νέες γυναίκες, για την χρόνια ιογενή ηπατίτιδα, για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο, για τον κληρονομικό και σποραδικό καρκίνο μαστού και για σύγχρονες εξελίξεις σε ζητήματα ιατρικής.

Ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών στην πόλη της Κοζάνης

Στην ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην πλατεία Λασσάνη προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης ενώ σύντομα θα ανακατασκευαστούν ακόμη δύο επί των οδών Θερμοπυλών- Πανόρμου και στην πλατεία Βυζαντίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα, που μίλησε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, επιλέχτηκαν για ανακατασκευή οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές διότι αυτές οι γειτονιές είναι πυκνοκατοικημένες και άρα είναι απαραίτητοι οι παιδότοποι όπως επίσης για την καλύτερη ασφάλεια των παιδιών.

Πηγή:

5 Comments

  1. 659.οpen20h

    18/04/2008 at 15:12

    Η κανναβουρόπτα ανέβζε στα ουράνια τους συμμετέχοντες…

  2. 381.eaniotis

    20/04/2008 at 09:06

    Δε δοκίμασα ποτέ!

  3. 6574.anapekka

    20/12/2009 at 13:19

    Thanks a lot. Interesting things. And what is important – very actual! [link=https://www.brandspressa.ru] [/link] [link=https://www.buildinforg.ru] [/link] [link=https://www.economsdveri.ru] [/link] [link=https://www.tygoldru.ru] [/link] [link=https://www.rteold-ru.ru] [/link] [link=https://www.rdty.ru] [/link] [link=https://www.aderru.ru] [/link] [link=https://www.adrteru.ru] [/link]

  4. 7312.leslie8257569

    03/08/2010 at 06:35

    Thank you for visiting our website. Our company is a professional offer coach brand like [link=https://www.pickjuicycouture.com/juicy-couture-tracksuits-c-2273.html]juicy tracksuit[/link], [link=https://www.discount-coach.com/sunglasses-c-121.html]oakley sunglass[/link] and the price is reasonable because we have our [link=https://www.coachoutletusa.com/]coach outlet stores[/link] and here you also find the [link=https://www.discount-coach.com/]coach outlet online[/link]. I am sure it will save you a lot of time and money if you buying from us.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.