Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 17/11/05

By on 17/11/2005

Επίσκεψη πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στους Νομούς Γρεβενών και Καστοριάς

Τον δυτικό και καθέτους άξονες της Εγνατίας Οδού, θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα για την πορεία των έργων της Εγνατίας.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα είναι μονοήμερη και θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10 το πρωί από την Κοζάνη όπου θα επισκεφθεί τα έργα που γίνονται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Στις 10:30 το πρωί – με βάση το πρόγραμμα του πρωθυπουργού – ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με παραγωγικές τάξεις και φορείς στο νέο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα υπό κατασκευή έργα της Εγνατίας και πιο συγκεκριμένα από σήραγγα έως γέφυρα Γρεβενιώτικα και από σήραγγα έως γέφυρα Βενέτικου. Στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το περίπτερο ενημέρωσης του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στη Μηλιά.
Τέλος, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση βιβλίου του Μπαλάφα “Μέτσοβο” του Ιδρύματος Εγνατία Ηπείρου, που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο “Διάσελο” στο Μέτσοβο.

Ερώτηση βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης κ. Λάζαρου Λωτίδη για τον κόμβο των Κοίλων

Ερώτηση για την ολοκλήρωση του κόμβου των Κοίλων, που συνδέει την Κοζάνη με την Πτολεμαϊδα και τον κάθετο άξονα Φλώρινας – Κοζάνης με την Εγνατία Οδό, κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Λάζαρος Λωτίδης. Ο βουλευτής Κοζάνης ρωτά τους δύο υπουργούς, αν μετά τα επανειλημμένα τροχαία δυστυχήματα, η Κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης αναθεωρήσουν άμεσα τις προτεραιότητές τους και κάνουν τα αυτονόητα. Παράλληλα, ζητά να ενημερωθεί αν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκριθεί άμεσα στις εκκλήσεις της Τροχαίας που ζητάει εδώ και καιρό την υλοποίηση κάποιου προσωρινού έργου, που θα διευκολύνει κάπως την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Εν τω μεταξύ, την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και τα συνδικάτα των εργαζομένων ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωσή τους, στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση του κόμβου των Κοίλων και στην γέφυρα Ανατολικού. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν αύριο σε συμβολικές καταλήψεις, στις 10 το πρωί στον κόμβο Ανατολικού και στις 11 το πρωί στον κόμβο των Κοίλων.

Ένταξη του Νομού Κοζάνης σε πρόγραμμα συστηματικών ανασκαφών, ζητά ο βουλευτής κ. Γιάννης Βλατής

Την ένταξη του Νομού Κοζάνης σε πρόγραμμα συστηματικών και όχι μόνο σωστικών ανασκαφών, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού κ. Γιάννης Βλατής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Βλατής επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής του πως ο Νομός Κοζάνης είναι διάσπαρτος από αρχαιολογικά ευρήματα ως τμήμα της αρχαίας Άνω Μακεδονίας και Ελίμειας και πως μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του ασύλητου τάφου των ελληνιστικών χρόνων στη Σπηλιά, τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της ουσιαστικής έρευνας ως το πλέον κυρίαρχο σε αυτόν τον τομέα.

Η 2η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Φλώρινα

Η 2η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και το 2ο Συνέδριο Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί από αύριο μέχρι και την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας. Όπως τόνισε μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης στην φετινή διοργάνωση δίδεται έμφαση στην συμμετοχή των επαγγελματιών του είδους, θα συνεχιστεί η συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ κυρίαρχο μέλημα είναι και η κάλυψη του ελλείμματος της κωδικοποίησης αυτών των προβλημάτων. Στην έκθεση όπως τονισε , θα υπάρχουν 50 περίπτερα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δοκιμή και γνωριμία υπαίθριων δραστηριοτήτων και “γιορτές τσίπουρου”.
Εν τω μεταξύ, με δικό της περίπτερο θα συμμετέχει στην έκθεση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, διοργανώνει την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία ο Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας θα παρουσιάσει χορούς, τραγούδια και στοιχεία του μικρασιάτικου πολιτισμού, ενώ παράλληλα θα προσφερθούν επιλεγμένα εδέσματα από την μικρασιάτικη κουζίνα.

Κλήρωση εργατικών κατοικιών στην Ασβεστόπετρα και στο Ανατολικό Νομού Κοζάνης

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα γίνει η κλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Ασβεστόπετρας, και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η κλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Ανατολικού. Για τον λόγο αυτό καλούνται όσοι υπέβαλαν απογραφικό δελτίο να προσέλθουν στο γραφείο του Ο.Ε.Κ. Πτολεμαϊδας για να παραλάβουν τις κάρτες κλήρωσης.

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Κοζάνη

Με εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, τιμούν οι φορείς και οι μαθητές του Νομού Κοζάνης την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πιο συγκεκριμένα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κοζάνης. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας και το Συντονιστικό Μαθητών των Σχολείων της Κοζάνης.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, στη 1:30 το μεσημέρι διοργανώνει ομιλία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης, στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, διοργανώνει εκδήλωση την οποία ετοίμασαν οι μαθητές με την βοήθεια των καθηγητών τους.
Στην Πτολεμαϊδα εκδήλωση για το Πολυτεχνείο διοργανώνει η γραμματεία νέων του ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, στις 5:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.
Εν τω μεταξύ, μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου απέστειλαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού Κοζάνης.

Τελετή έναρξης λειτουργίας του Ανοιχτού – Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Πτολεμαϊδας

Αθλητισμός – Ολυμπιακή Ιδέα και Τέχνη – Πολιτισμός, αποτελούν την θεματολογία του νέου κύκλου σπουδών του Ανοιχτού – Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Πτολεμαϊδας, που εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων της ΝΕΤ Άλκης Πασαλίδης, παρουσιάζοντας το θέμα “Ποδόσφαιρο. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μαγαζί γωνία χωρίς πελάτες. Αμέσως μετά θα τιμηθούν οι ολυμπιονίκες: Πατουλίδου, Κελεσίδου, Σαλτσίδης, Ποζίδης, Κωνσταντινίδης, Δεληγιώργης, Φωστηράς και Χαλκίδης.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.