Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 13/4/06

By on 13/04/2006

Έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης

Έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ με αφορμή την πρόσφατη Υπουργική απόφαση η οποία, σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, αφαιρεί από τους Νομάρχες την αρμοδιότητα να αδειοδοτούν εγκαταστάσεις διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η Υπουργική απόφαση μετατρέπει σε ” χαβούζα” επικίνδυνων αποβλήτων το Νομό Κοζάνης παρακάμπτει στην πράξη τις μέχρι σήμερα ισχύουσες αποφάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά το σημαίνοντα ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους φορείς του Κράτους (Υπουργό ή Γ.Γ Περιφέρειας) να αδειοδοτήσουν τη ΔΕΗ ώστε να διαθέτει στο χώρο των ορυχείων επικίνδυνα απόβλητα ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας. Στην σημερινή συνεδρίαση έχουν κλιθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων του Νομού. Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με ανακοίνωση του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την προηγούμενη υπουργική απόφαση που ρύθμιζε την αδειοδότηση για την συλλογή, μεταφορά ή και αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων, που ήταν αρμοδιότητα του Νομάρχη μετά και από γνωμοδότηση των δήμων. Την αντίθεση της στη νέα υπουργική απόφαση για την διαχείριση των αποβλήτων εκφράζει η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης η οποία καλεί σε κοινή πρωτοβουλία και συντονισμένη αντίδραση τις οικολογικές οργανώσεις και αυτοδιοίκηση.

«Βέλτιστο αποτέλεσμα» ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

“Ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων αποτελεί ένα βέλτιστο αποτέλεσμα, δίνει απαντήσεις σε πολλά σύγχρονα προβλήματα, αποτελεί ένα πολύ λειτουργικότερο εργαλείο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, κάνει τομές στην διαφάνεια και επιλύει χρονίζοντα προβλήματα των Δήμων με πολύ συγκεκριμένες, προωθημένες και καινοτόμες διατάξεις”. Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή την σημερινή (Τετάρτη) κατάθεση του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ουσιαστικά επιτρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα.

Ξεκάθαρο «ναι» δημάρχου Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου για την συνένωση του Δήμου Ελίμειας με το Δήμο Κοζάνης

“Tα τελευταία δύο χρόνια η πολιτεία έδειξε πρωτοφανή αδιαφορία στα προβλήματα Δημόσιας Τάξης, με συνέπεια ολοένα και περισσότερο οι πολίτες της χώρας μας να κλείνονται στον εαυτό τους χωρίς να νοιάζονται για τίποτε άλλο”. Αυτό τόνισε σε ομιλία του στην Βουλή με θέμα την δημόσια τάξη ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βλατής σημειώνοντας πως επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε τιθασευτεί η εγκληματικότητα σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση, η οδική ασφάλεια χειροτέρευσε αφού τη διετία 2004 – 2006 σημειώνεται σταθερή άνοδος των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καθώς και των τραυματισμών, ανατρέποντας κάθε θετικό αποτέλεσμα του παρελθόντος όταν την τριετία 2001 – 2003 υπήρχε σταθερή μείωσή τους. Όσον αφορά τη αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ο κ. Βλατής τόνισε ότι η κάλυψη του οργανισμού βρίσκεται μόλις στο 75% με 90 κενές οργανικές θέσεις αξιωματικών και αστυνομικών, ενώ για την δημοπράτηση του κτιρίου της Αστυνομίας στην Κοζάνη υπογράμμισε ότι παραμένει στα χαρτιά παρόλο που ήταν ώριμη από το 2004.

Δρόμος σύνδεσης Δ.Δ. Καρυοχωρίου με αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Στις 500.000 ευρώ, ανέρχεται το ύψος του προϋπολογισμού , του δρόμου, που θα συνδέσει το Δ.Δ Καρυοχωρίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον αρχαιολογικό χώρο του Μακεδονικού Τάφου της Σπηλιάς, και χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΟΠΑΓΚ. Το έργο δημοπρατείται στις 10 το πρωί, ενώ, τις επόμενες ημέρες παραδίδεται η μελέτη για την κατασκευή του δεύτερου δρόμου, που θα συνδέει το Δ.Δ Σπηλιάς με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Πρώτα βραβεία σε μαθητές του Νομού Καστοριάς στους μαθητικούς καλλιτεχνικού αγώνες Δυτικής Μακεδονίας.

Διακρίθηκαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Καστοριάς στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Τα δύο πρώτα βραβεία σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας στην ζωγραφική πήραν η Όλγα Μαρία Μάγγελ από το 1ο Λύκειο Καστοριάς στην κατηγορία των Λυκείων και η Βασιλική Μυλωνά από το Γυμνάσιο Πενταβρύσσου στην κατηγορία Γυμνασίων. Στο παραδοσιακό ακορντεόν πρώτο βραβείο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας πήρε ο Ερμάλ Μπαγλαμιάγια μαθητής 2ου Γυμνασίου Καστοριάς. Σε επίπεδο Κεντροδυτικής Μακεδονίας το πρώτο βραβείο στο θέατρο πήρε η θεατρική ομάδα που αποτελείται από την σύμπραξη του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού, του Ενιαίου Λυκείου Άργους Ορεστικού και του ΤΕΕ Άργους Ορεστικού.

Τροχαίο με τρεις νεκρούς έξω από την Πτολεμαϊδα

Τρεις νεκροί ήταν ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε προχθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο 40ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας, πριν τον κόμβο του Δ.Δ. Φιλώτα.
Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη όταν για άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, παρέκκλινε της πορείας του και μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος Αλέξης Προκόπης, κάτοικος εν ζωή Πτολεμαϊδας. Νεκροί είναι και οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων, όπως επίσης και ο 39χρονος συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, Πέτρος Αυλογιάρης, υπάλληλος του δήμου ΠτολεμαÀδας και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα της ΔΕΗ και του Μποδοσάκειου στο Γενικό Νοσοκομείο ΠτολεμαÀδας, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό τους.
Ανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας ΠτολεμαÀδας.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.