Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 12/1/06

By on 12/01/2006

Ο Οργανισμός της Ν.Α. Κοζάνης και οι Μηχανικοί Ανώτατης Εκπαίδευσης
Η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, ζητούν από το νομάρχη Κοζάνης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη εναρμόνιση του Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με το Ν.2916/2001 και τις άλλες διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ, καθώς και με το Π.Δ. 388/89 και το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, ώστε οι απόφοιτοι Μηχανικοί ΤΕΙ να έχουν ίσα δικαιώματα και να αντιμετωπίζονται όπως και οι πτυχιούχοι του Πανεπιστημιακού Τομέα και να έχουν ανάλογη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών – Περιφερειακό Τμήμα Κοζάνης και Γρεβενών, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, αγνοώντας τον κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και καταστρατηγώντας τον Ν. 3174/2003, παραποίησε τον κλάδο των αποφοίτων ΤΕΙ από κλάδο ΤΕ Μηχανικών, σε Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Επίδειξη διάσωσης από την κινητή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στο Κλείτος Νομού Κοζάνης
Επίδειξη σε 55 εθελοντές του Νομού Κοζάνης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σε συμβάντα καταστροφών, θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλείτου του Δήμου Ελλησπόντου, η κινητή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, (ΚΟΜΑΚ) στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού στο Νομό Κοζάνης με τίτλο “Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους” που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης με την γενική γραμματεία εκπαίδευσης ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Η επίδειξη θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα στο χώρο της κεντρικής πλατείας του Κλείτου και σ' αυτή θα έχουν την ευκαιρία όσοι την παρακολουθήσουν να δουν από κοντά την μοναδική κινητή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας που υπάρχει στην χώρα μας. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Σμηναγός Παντελής Καστρινάκης η ΚΟΜΑΚ δημιουργήθηκε μετά το 1999 και σήμερα αποτελείται από 23 άτομα τα οποία είναι σε διαρκή ετοιμότητα όλο το 24ωρο προκειμένου να επέμβουν σε ό,τι συμβαίνει σε στρατόπεδα αλλά και αν της ζητηθεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Διάκριση για ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο φοιτητής του τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Αλμπάνης, ως επικεφαλής τετραμελούς ομάδας φοιτητών, απέσπασε έπαινο στη βράβευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ανάπτυξη καινοτόμων και πρωτοποριακών επιχειρηματικών ιδεών με την ιδέα “Βιοκαύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια”. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επίσης, στην διακριθείσα ομάδα συμμετείχαν η υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Μπερεκετίδου, η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ευαγγελία Μυτή και η φοιτήτρια του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ειρήνη Σκαμνού.

Εκ νέου υποψήφιος ο Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης
Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη και στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2006, θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ίδιου. Ο κ. Μιχαηλίδης, με την γραπτή του δήλωση, απαντά σε δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία τον εμφανίζουν ως υποψήφιο νομάρχη στις επικείμενες εκλογές. Ο νυν δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη, ξεκαθαρίζει πως μαζί με τους συνεργάτες του έχουν να ολοκληρώσουν το έργο τους που ξεκίνησε το 2003 και είναι προσηλωμένοι αποκλειστικά σ' αυτόν τον στόχο και θα διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο των δημοτών.

Επίσκεψη Εργατικού Κέντρου και ΤΕΕ στις εργατικές κατοικίες στην ΖΕΠ Δήμου Κοζάνης
Έντονη ανησυχία δημιουργεί στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, η καθυστέρηση λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης στα έργα υποδομής στις εργατικές κατοικίες στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (Ζ.Ε.Π.) του Δήμου Κοζάνης. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε χθες (Τετάρτη) τις Εργατικές Κατοικίες στη Ζ.Ε.Π., μαζί με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία των εργασιών. Μετά την επίσκεψη διαπίστωσαν ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά, όμως καλούν κάθε αρμόδιο να επιταχύνουν και να εντείνουν τις ενέργειες για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Νικάνορα στην Κοζάνη
Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας το έργο του Δήμου Κοζάνης “Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων της περιοχής Αγίου Νικάνορα”. Το έργο δημοπρατείται άμεσα και είναι συνέχεια των παρεμβάσεων που έγιναν στις περιοχές Σκ'ρκας και Ξενία. Ο προϋπολογισμός του είναι 1.327.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του 14 μήνες. Στη μελέτη προβλέπονται εργασίες αναπλάσεων στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα με παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων, πλακόστρωτων, κατασκευής πεζοδρομίων, κυβολιθοστρώσεις και επενδύσεις κλιμάκων καθώς και κατασκευή τοιχίων και τοποθέτηση κιγκλιδομάτων.

Ορισμός νέων αντιδημάρχων σε Δήμους του Νομού Κοζάνης
Ο δήμαρχος Νεάπολης κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, με απόφασή του ορίζει για το 2006 αντιδημάρχους τον κ. Γιώργο Παγούνη και τον κ. Βαγγέλη Νέττα.
Ο δήμαρχος Καμβουνίων κ. Φώτης Νάνος, όρισε με απόφασή του τον κ. Αναστάσιο Βητόπουλο ως νέο αντιδήμαρχο στη θέση της κας Ιωάννας Τζημπούκα, ενώ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την θητεία του ο νυν αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παπαστέργιος.
Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σάββας Ζαμανίδης, όρισε αντιδήμαρχο για το 2006 τον κ. Γιώργο Ουζουνίδη.

Άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο
Καμία άδεια παραμονής δεν έχει εκδοθεί για τους αλλοδαπούς (κινέζους) που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Πτολεμαϊδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Θεόδωρος Τρυψάνης, επικαλούμενος απάντηση, ύστερα από την αποστολή σχετικού εγγράφου, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Αναφέρει, ότι βάσει του Νόμου 3286/2005 απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτύξει αλλοδαπός εμπορική δραστηριότητα σε κάποια περιοχή, είναι η έκδοση άδειας παραμονής, για το συγκεκριμένο γεωγραφικά χώρο, συνεπώς τα περισσότερα καταστήματα των αλλοδαπών στην Πτολεμαϊδα πρέπει να είναι παράνομα, καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας. Το επόμενο διάστημα σε συναντήσεις του Εμπορικού Συλλόγου με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, θα ζητηθεί η εφαρμογή του νομικού πλαισίου.

Καταδικάστηκε 65χρονος για σεξουαλική παρενόχληση
Σε φυλάκιση 4 μηνών, καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης, ο 65χρονος κάτοικος Αθηνών, για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ενός ανήλικου κοριτσιού, πριν από την Πρωτοχρονιά στην Πτολεμαϊδα. Το επόμενο διάστημα θα προσδιοριστεί η τακτική δικάσιμος για ανάλογη υπόθεση, που αφορά ανήλικο αγόρι.

Πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕ με το έργο ''παραμύθι για δύο''
Πρεμιέρα θα κάνει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2006 το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το έργο του Φιλίπ Ρίντλευ ''Παραμύθι για δύο'' . Η παράσταση που θα δοθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 9 το βράδυ, είναι μια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το παραμύθι για δύο θα παρουσιαστεί σε φοιτητές μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και θα περιοδεύσει στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο που αφορά τη νεολαία την οικογένεια, την κοινωνία, με λίγα λόγια όλους μας τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Νανά Νικολάου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία οι συντελεστές παρουσίασαν και το έργο της κεντρικής σκηνής. Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν Μαρία Κορδώνη και Θοδωρής Πετρόπουλος κάλεσαν όλο τον κόσμο να δει την παράσταση η οποία απευθύνεται σε όλους. Τυχερή της βραδιάς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας η ερασιτεχνική σκηνή η οποία κέρδισε το φλουρί το οποίο και πήρε η Ματίνα Μόμτσιου, συγγραφέας του έργου που θα ανέβει την περίοδο της Αποκριάς με τον τίτλο ''νε δικάμ νε δικάς''.

Εισηγήσεις στο Ανοιχτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Πτολεμαϊδας
Συνεχίζονται οι εισηγήσεις στο Ανοιχτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Πτολεμαϊδας. Σήμερα Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Πτολεμαϊδας, ο ορθοπεδικός χειρουργός, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Αθλητικής Εταιρίας Ελλάδας, κ. Νάτσης θα αναφερθεί στις “Αθλητικές Κακώσεις”.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: