Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 01/12/05

By on 01/12/2005

Η Ολυμπιακή φλόγα σε Βασιλίτσα, Γρεβενά και Κοζάνη

Από τα Γρεβενά, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και την Κοζάνη θα περάσει σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2005 η φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πριν φθάσει στην Ιταλία για τους αγώνες του Τορίνο. Στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών η φλόγα θα φθάσει στις 2 το μεσημέρι, όπου και θα γίνει η υποδοχή της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την πόλη των Γρεβενών, όπου και αναμένεται να φθάσει στην κεντρική πλατεία του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού στις 4 παρά τέταρτο το απόγευμα. Τη φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, ενώ η χορωδία του δήμου Αμφιλοχίας θα τραγουδήσει τον Ολυμπιακό ¾μνο. Επόμενος σταθμός θα είναι η Κοζάνη. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλειφθεί από λαμπαδηδρόμους σήμερα Πέμπτη στο δρόμο Κοίλα – Κοζάνης μετά τα ΤΕΙ, και θα περάσει με λαμπαδηδρομία από τις οδούς Μοναστηρίου και Παύλου Μελά για να καταλήξει στην Πλατεία Νίκης στις 5:30 το απόγευμα, όπου θα γίνει εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει σε ειδικό βωμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αύριο Παρασκευή θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί και με λαμπαδηδρομία από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου και 11ης Οκτωβρίου θα κατευθυνθεί στην Βέροια.
Εν τω μεταξύ, λόγω της λαμπαδηδρομίας, θα απαγορεύεται από τις 3:30 το μεσημέρι η στάση και η στάθμευση και από τις 5 έως τις 6:30 το απόγευμα η κυκλοφορία οχημάτων στις οδούς Μοναστηρίου, Παύλου Μελά και Πλατεία Νίκης, ενώ αύριο Παρασκευή από τις 7:30 το πρωί η στάση και η στάθμευση και από τις 9:30 έως τις 11 το πρωί η κυκλοφορία οχημάτων στις πλατείες Νίκης και 28ης Οκτωβρίου και στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και 11ης Οκτωβρίου.
Το τμήμα της Λαμπαδηδρομίας που θα διεξαχθεί μέσα στην Ελλάδα περιλαμβάνει οκτώ Χιονοδρομικά Κέντρα, ανάμεσά τους και αυτό της Βασιλίτσας, 19 νομούς, ανάμεσά τους και των Γρεβενών και Κοζάνης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Δυτική Μακεδονία

Συζήτηση – τηλεοπτική εκπομπή, με θέμα “Ευρώπη: Μετά την κρίση τι; Μία μεγάλη αγορά ή μία πολιτική ένωση;” διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και η Ραδιοτηλεόραση Κεντροδυτικής Μακεδονίας WEST. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές κ. Ιωάννης Γκλαβάκης της Ν.Δ., η κα Κατερίνα Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γιώργος Τούσσας του Κ.Κ.Ε. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος κα Κατερίνα Μαρκοπούλου. Ο Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως ξεκίνησε ήδη με διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας η επαφή των ευρωβουλευτών με τους πολίτες και πως η εκδήλωση στην Κοζάνη θα δώσει την ευκαιρία για την σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί.

“Νέες ενεργειακές τεχνολογίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”

Συνέδριο με θέμα “Νέες ενεργειακές τεχνολογίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας” διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο στο ξενοδοχείο “Παντελίδης” στην Πτολεμαϊδα, και την Κυριακή στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο νέο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών. Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι εξελίξεις στις επιμέρους τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το Σάββατο οι εργασίες του συνεδρίου στην Πτολεμαϊδα θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα και χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ενώ στα Γρεβενά την Κυριακή οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί.

Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Κοζάνη

Σαράντα πέντε μαθητές ηλικίας από 20 έως και 58 ετών συμμετέχουν στο πρώτο τμήμα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί από την φετινή χρονιά στην Κοζάνη. Με τις ευλογίες της εκκλησίας και την παρουσία θεσμών φορέων που συνδέονται με την εκπαίδευση φίλων εκπαιδευτικών εκπαιδευόμενων και συγγενών επισημοποιήθηκε η έναρξη του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Το σχολείο θα δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική τους εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμου απολυτήριου Γυμνασίου στην διάρκεια δυο εννιάμηνων. Κατά την διάρκεια του αγιασμού ο Νομάρχης Κοζάνης υποσχέθηκε την δωρεά δεκαπέντε ηλεκτρονικών υπολογιστών για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του σχολείου στην μνήμη του αείμνηστου δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου που έφυγε πρόσφατα από την ζωή ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του.

Αντιπροσωπεία από την Τσεχία επισκέφθηκε το Νομό Κοζάνης

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών που αφορά κυρίως στην αποκατάσταση περιοχών μεταλλείων λιγνίτη, ξεκίνησε χθες Τετάρτη με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της περιφέρειας Usti της Βόρειας Τσεχίας στο Νομό Κοζάνης. Η περιφέρεια Usti της Τσεχίας είναι συντονιστής – εταίρος του προγράμματος “Αποκατάσταση και χρησιμοποίηση των περιοχών μεταλλείων λιγνίτη στην Ευρώπη” του Interreg IIIC, στο οποίο συμμετέχει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Η τσέχικη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ορυχεία της ΔΕΗ και συναντήθηκε με το νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, όπου και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την αποκατάσταση των περιοχών μεταλλείων λιγνίτη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2007 ενώ τον Απρίλιο του 2006 θα γίνει στην Κοζάνη συνεδρίαση όπου όλοι οι εταίροι του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και τις βέλτιστες λύσεις για την αποκατάσταση των εδαφών.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: