Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 31/3/06

By on 31/03/2006

Ξεκινά η αποκατάσταση χωματερών στην Δυτική Μακεδονία από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε

Τα έργα αποκατάστασης στους πρώτους έξι από τους διακόσιους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, οι οποίοι έκλεισαν μετά τη λειτουργία νόμιμου ΧΥΤΑ μεταξύ Κοζάνης και ΠτολεμαÀδας ξεκίνησαν στη Δυτική Μακεδονία. Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε κ. Λάζαρος Μαλούτας οι έξι αυτές χωματερές υψηλής επικινδυνότητας βρίσκονται στους Δήμους Αγ. Τριάδας, Άργους Ορεστικού Τσοτυλίου, Γρεβενών, Φλώρινας και Βελβεντού. Ο Κ. Μαλούτας τόνισε επίσης ότι έργα αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε συνολικά 39 χωματερές υψηλής επικινδυνότητας στην Δυτική Μακεδονία. Τα έργα στους πρώτους έξι χώρους έχουν προϋπολογισμό 1,25 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον” του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας. Επίσης δόθηκε η έγκριση από το ίδιο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων αποκατάστασης σε 32 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο 3ο ΠΕΠ εντάχθηκε η χρηματοδότηση για τον 39ο που είναι αυτός των Κοζάνη-ΠτολεμαÀδας. Η ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης σε όλες τις παράνομες χωματερές υπολογίζεται στα μέσα του 2007.

Αλλαγή αναδόχου στην προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα όπου αναμένεται να παρθεί απόφαση για αλλαγή αναδόχου στην προμήθεια εξοπλισμού σε σύστουλες και σύριγγες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Αυτό τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης απαντώντας σε καταγγελίες ακροατών της ΕΡΑ για χρήση συστουλών κινεζικής προέλευσης οι οποίες προκαλούν πρόβλημα στους νοσηλευόμενους στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Όσον αφορά την έλλειψη ειδικού γιατρού στην απογευματινή βάρδια αιμοκάθαρσης ο κ. Μπογιατζίδης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο Κοζάνης είναι από τα ελάχιστα Νοσοκομεία σε πανελλαδικό επίπεδο που διαθέτει δυο ειδικούς γιατρούς στην μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ με ενέργειες του έχει προβλεφθεί και τρίτη θέση γιατρού επιμελητή Α´ στην Μονάδα.

Παράσταση αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο ανεβάζει το θεατροδρόμιο Κοζάνης

Στις 14 Απριλίου 2006 έχει προγραμματίσει να κάνει πρεμιέρα η ερασιτεχνική σκηνή του θεατροδρομίου Κοζάνης με την μουσικοθεατρική παράσταση με τον τίτλο Νίκος Γκάτσος. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο Έλληνα ποιητή που έχει στόχο να αναδείξει το έργο του. Το σχεδιασμό των κειμένων έκανε η Δέσποινα Μιχελάκη την σκηνοθεσία ο Γιώτης Βασιλειάδης τη μουσική επένδυση ο Δημήτρης Δημόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κώστας Δημητριάδης ενώ συμμετέχουν 17 ερασιτέχνες ηθοποιοί. Η παράσταση ανεβαίνει σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης.

Τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Τον Σεβασμιότατο θα υποδεχθούν, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο νομάρχης Κοζάνης και ο δήμαρχος Σιάτιστας, στις 12 παρά τέταρτο στην έξοδο της Εγνατίας Οδού στην τοποθεσία Μπάρα που είναι και τα όρια της Μητροπόλεως, και με αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθούν προς την Σιάτιστα, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή στην πλατεία του Δημαρχείου και στην συνέχεια θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, ενώ στην τελετή της ενθρόνισης θα παραβρίσκονται οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρουπόλεως, Χαλκίδος, Γλυφάδος, Σταγών και Μετεώρων, Δριϊνουπόλεως (Κόνιτσας), Γρεβενών, Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Καστοριάς Κοζάνης και Λαρίσης.

Σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην Εγνατία πολύ σύντομα

Πολύ σύντομα αναμένεται η κήρυξη της απαλλοτρίωσης για το Νότιο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο Κοζάνη, κάτι που έχει ήδη γίνει για τον αντίστοιχο Σταθμό στην Σιάτιστα. Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Λωτίδης. Στην ίδια απάντηση τονίζεται ότι για τον Βόρειο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στον Πολύμυλο δεν ζητήθηκε η κήρυξη της απαλλοτρίωσης διότι λόγω της γειτνίασης με αρχαιολογικό χώρο, προβλέπεται η μετατόπισή του δυτικότερα. Παράλληλα το ΥΠΕΧΩΔΕ κάνει γνωστό ότι η κατασκευή και λειτουργία των σταθμών θα γίνει από ιδιώτες επιχειρηματίες που θα αναδειχτούν ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς και οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευση για ορισμένο χρονικό διάστημα. Καταλήγοντας στην απάντησή του το Υπουργείο σημειώνει ότι είναι αναμενόμενο ένα σημαντικό ποσοστό του προσωπικού να προέρχεται από την περιοχή. Σχολιάζοντας την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ ο κ. Λωτίδης τονίζει ότι σε αυτή δεν δίνονται σαφείς δεσμεύσεις και κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

Δρομολόγια από το τουριστικό σκάφος «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» του Δήμου Καστοριάς.

Το τουριστικό σκάφος “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ” του Δήμου Καστοριάς εκτελεί τακτικά και έκτακτα δρομολόγια. Πιο συγκεκριμένα εκτελεί τακτικά δρομολόγια καθημερινά στις 6 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο στις12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα έκτακτα δρομολόγια για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2467026777, 22292 και 6942911822, 692002973.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: