Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 24/3/06

By on 24/03/2006

Εργατικό δυστύχημα στο Νότιο Πεδίο

Έχασε την μάχη με την ζωή, ο 48χρονος Παρσκευάς Καρυπίδης, κάτοικος εν ζωή Πτολεμαϊδας, ύστερα από εργατικό ατύχημα που συνέβη στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου το βράδυ της Τετάρτης. Ο 48χρονος, στην προσπάθειά του να βοηθήσει συνάδελφό του, ώστε να επιδιορθώσει βλάβη σε γεωτρύπανο, στάθμευσε το φορτηγό του μάρκας UNIMOC σε κατηφορικό σημείο και λίγο αργότερα, το φορτηγό που δεν είχε χειρόφρενο, τον εγκλώβισε στο γεωτρύπανο, με αποτέλεσμα να υποστεί το συκώτι του ανεπανόρθωτη βλάβη. Χθες Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο “Σπάρτακος” και η Επιτροπή Υγιεινής – Ασφάλειας, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι το φορτηγό ήταν πεπαλαιωμένο και χωρίς χειρόφρενο και καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά συνεχίζοντας τον αγώνα τους ώστε να εξαλειφθούν.

Προώθηση της ευρυζωνικότητας στο Δήμο Κοζάνης

Ολοκληρώνεται η υλοποίηση της δράσης “Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Κοζάνης”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης. Η δράση είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Στόχος είναι η προώθηση της ζήτησης και της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών στον Δήμο Κοζάνης. Η προώθηση θα γίνει με την ενημέρωση φορέων, ειδικών ομάδων – στόχων και του ευρύτερου κοινού για το θέμα, καθώς και την επίδειξη των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων της ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Επιστολή για το στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο στην Πτολεμαϊδα

Με επιστολή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας κ. Θεόδωρος Τρυψάνης καταλογίζει ανευθυνότητα στους αιρετούς του Δήμου Πτολεμαϊδας, γιατί δεν αντιδρούν στο φαινόμενο του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, σε σημεία όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες. Καλεί τους αιρετούς να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και να φροντίσουν για την τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Τίμιο Ξύλο στην Καστοριά

Στις 5.30 σήμερα το απόγευμα θα γίνει στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου. Στις 6.30 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία των Χαιρετισμών χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καστοριάς κ Σεραφείμ. Η αναχώρηση του για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική Γιορτή. Την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ¾ψωση του Τιμίου Σταυρού και στις 6 το απόγευμα ο Δ´ Κατανυκτικός Εσπερινός όπου και θα μιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου κ Χριστόδουλος. Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, η Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και κατόπιν το Τίμιο Ξύλο θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όπου και φυλάσσεται.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: