Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 23/12/05

By on 23/12/2005

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Νομάρχη Κοζάνης

Σε ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα μέσα στο κλίμα των ημερών, σύλλογοι, φορείς και σώματα ασφαλείας έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη, ο οποίος τους καλωσόρισε στο γραφείο του και αντάλλαξε ευχές με όλους.

Επίσκεψη του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας και του 1ου ΤΕΕ στο Τιάλειο Γηροκομείο

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν οι τρόφιμοι του Τιάλειου Εκκλησιαστικού γηροκομείου τους εκπαιδευομένους και εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και εκπαιδευτικούς του 1ου ΤΕΕ Κοζάνης, οι οποίοι ορμώμενοι από ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη στο γηροκομείο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσφέρουν λίγη συντροφιά στους ηλικιωμένους και δώρα που θα τους ψυχαγωγούν στις ώρες μοναξιάς, όπως ένα CD ραδιοκασετόφωνο, ένα DVD player, κασέτες, CDs και DVD.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησαν με το προσωπικό για το κοινωνικό έργο που επιτελούν και με τους ίδιους τους τροφίμους για τις ανάγκες τους, αντάλλαξαν ευχές, έψαλαν τα κάλαντα, χόρεψαν και έδωσαν υποσχέσεις για συνέχεια των επισκέψεών τους. Η επίσκεψη αυτή πρόσφερε ευχαρίστηση σε όλους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ: Στον αέρα η κατασκευή φυλακών στα Γρεβενά με απόφαση του ΣτΕ

Μη νόμιμα έκρινε το Ε´ τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με τα υπ´ αριθμ. 322 και 323/2005 πρακτικά του τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπουν την κατασκευή σωφρονιστικού καταστήματος στη θέση Αγρόκτημα Φελλίου του δήμου Γρεβενών έκτασης 104,250 τ.μ.. Το ΣτΕ δεν επέτρεψε την κατασκευή των φυλακών στα Γρεβενά και στον Δομοκό, καθώς τα σχέδια διαταγμάτων κρίθηκαν μη νόμιμα, γιατί δεν έχει εγκριθεί στις δύο αυτές περιοχές που πρόκειται να κατασκευαστούν οι φυλακές τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί για τις Δικαστικές Φυλακές Γρεβενών είναι ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής τους.

ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ

Τους μαθητές και καθηγητές των τεχνικών σχολείων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον περιφερειακό και πανελλήνιο διαγωνισμό «Δαίδαλος», βράβευσε η διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε προχτές στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ΕΒΕ και ο επιχειρηματικός κόσμος θα σταθούν αλληλέγγυοι στις προσπάθειες των παιδιών, τα οποία με τις ευρεσιτεχνίες τους απέδειξαν ότι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στην οικονομία της περιοχής.
Στην ομάδα εργασίας των μαθητών, καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές του 1ου ΤΕΕ Πτολεμαϊδας που πρώτευσε με τον πρωτοποριακό σηματοδότη που κατασκεύασε, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης επέδωσε από ένα μετάλλιο του επιμελητηρίου και από ένα κομπιουτεράκι. Στους μαθητές έδωσε το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ. Στο σύνολο των ομάδων μαθητών και καθηγητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δαίδαλος» με σημαντικά έργα, η διοίκηση του ΕΒΕ απένειμε βραβεία και επαίνους για τη συμμετοχή τους.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του επιμελητηρίου θα είναι κοντά στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά για την εξέλιξη της τεχνολογίας και θα στηρίξουν τα έργα τους. Κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις ευρεσιτεχνίες των μαθητών που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην αγορά. Εξ’ άλλου, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, «εμείς βλέπουμε στα σημερινά παιδιά τους αυριανούς επιχειρηματίες και συναδέλφους μας».
Για την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη των πρωτοποριακών έργων των μαθητών των τεχνικών σχολείων, ο πρόεδρος ανακοίνωσε στα παιδιά και στους καθηγητές ότι στην προσεχή Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση των Κοίλων, το εκθεσιακό κέντρο θα παραχωρήσει περίπτερο, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να προβληθούν οι ευρεσιτεχνίες που δημιούργησαν τα παιδιά. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που το ΕΒΕ βραβεύει την προσπάθεια των μαθητών, αφού η βράβευση καθιερώθηκε από πέρυσι, ενώ θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο αντιδήμαρχος πτολεμαϊδας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ο διευθυντής της Τεχνικής Εκπαίδευσης Κοζάνης Σπύρος Μάρκου και άλλοι.

Μαθητές επισκέπτονται το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Πενήντα μαθητές του 1ου ενιαίου λυκείου Πτολεμαϊδας ντυμένοι Αη- Βασίληδες θα επισκεφθούν σήμερα Παρασκευή το πρωί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας όπου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων θα ψάλλουν τα κάλαντα και θα μοιράσουν γλυκά στους ασθενείς. Στη συνέχεια θα περιέλθουν την πόλη, ψάλλοντας τα κάλαντα και θα προσφέρουν γλυκά αλλά και παιχνίδια στα παιδιά.

www.e-ptolemeos.gr & www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: