Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 17/2/06

By on 17/02/2006

Εθνική στρατηγική για την φέτα προτείνει ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης

Σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση προχωρά ο βουλευτής ΝΔ Νομού Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη χάραξη “Εθνικής Στρατηγικής για τη φέτα σε Περιφερειακό επίπεδο”. Η ανοιχτή δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι τυροκόμοι Δυτικής Μακεδονίας, οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων τυροκομικών προϊόντων και οι γεωπόνοι και κτηνίατροι, μέλη του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης θα συμμετέχουν οι κ. Νικόλαος Καραθόδωρος γεωπόνος και Απόστολος Ρίζος πρόεδρος ομοσπονδίας τυροπαραγωγών Ελλάδας. Όπως δήλωσε σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο κ. Κασαπίδης η πιστοποίηση της ελληνικής φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει το δρόμο για 80.000 τόνους φέτας που είναι η ετήσια ζήτηση στις χώρες της ΕΕ και επομένως για την αύξηση της ελληνικής παραγωγής η οποία σήμερα μπορεί να εξάγει μόνο 15.000 τόνους. Ο κ. Κασαπίδης σημείωσε πως με τα μέτρα για τα σχέδια βελτίωσης που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και με επιπλέον ενισχύσεις μπορεί να στηριχτεί η παραδοσιακή ελληνική κτηνοτροφία της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα της Δυτικής Μακεδονίας.

Υποψήφιος Νομάρχης Κοζάνης ο κ. Γιάννης Αποστολίδης, στέλεχος του Συνασπισμού

Την απόφαση του να είναι υποψήφιος Νομάρχης στις επερχόμενες εκλογές γνωστοποίησε ο κ. Γιάννης Αποστολίδης, οικονομολόγος και μέλος του ΣΥΝ. Ο κ. Αποστολίδης μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του και πως ο ΣΥΝ έχει όλο το περιθώριο να απαντήσει στην απόφαση του αυτή. Όσον αφορά τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ σε προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές υπογράμμισε πως η διάσταση απόψεων υφίσταται εδώ και καιρό και εκδηλώνεται τώρα. Επίσης ο κ. Αποστολίδης τόνισε πως η απόφαση του αυτή έχει να κάνει με τη συσσώρευση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους και εκτιμά πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να διεκδικήσει επίλυση των προβλημάτων .

ΚΚΕ: Συνεργασία στις τοπικές εκλογές με τους αντίθετους στο κατεστημένο

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την αυτόνομη κάθοδο και έκφραση όλων των δυνάμεων οι οποίες είναι αντίθετες στο σύστημα εξουσίας στο οποίο οι δήμοι υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική τόνισε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας κ. Γιάννης Μητσιάκος. Το ΚΚΕ ξεκίνησε ήδη τις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε κάθε δήμο προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια και σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για τους συνδυασμούς που θα στηριχτούν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο κ. Μητσιάκος τόνισε επίσης πως θα υπάρξουν συνδυασμοί με όλους εκείνους οι οποίοι επετεύχθη συνεργασία και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2002.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, για το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων καθώς και για την σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που μπορεί να γίνει πολύ στενή ανέπτυξαν μέλη της Διοίκησης της σήμερα στην Κοζάνη, σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. όπως τόνισαν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα οποία επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο σε όλη την χώρα, οι εργασιακές σχέσεις καθορίστηκαν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες ίσχυσαν επί τριάντα χρόνια και τώρα ανατρέπονται με το νέο νόμο της κυβέρνησης. Επίσης σημείωσαν πως οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ αλλά και στον ΟΤΕ και στον ΟΣΕ δεν θα επιτρέψουν την εθελούσια έξοδο στο ΟΤΕ η οποία θα επιβαρύνει περισσότερο ακόμα το ελλειμματικό ταμείο ΤΑΠ – ΟΤΕ. Βασικό αίτημα πάντως των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ που μειώνονται συνεχώς λόγω συνταξιοδότησης είναι να γίνουν γρήγορα προσλήψεις περίπου 1000 ατόμων.

Στα χέρια του Υφυπουργού Παιδείας η εργασία για το βιοκλιματικό σχολείο

Στα χέρια του Υφυπουργού Παιδείας παρέδωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης την περιβαλλοντική εργασία των μαθητών του 2ου ΤΕΕ Πτολεμαϊδας με θέμα τον βιοκλιματισμό. Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πτολεμαϊδας, και επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΕΚ ώστε να κάνει πράξη το όραμα των μαθητών

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: