Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 14/4/06

By on 14/04/2006

«Όχι» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων

Να εξαντλήσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, όλα τα μέσα για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε να αντιδράσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις, πρότεινε ο νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης κατά την διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους νομαρχιακούς συμβούλους. Επίσης, αποφασίστηκε να καταγγελθεί η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και να κοινοποιηθεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και βουλευτές. Στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης με μοναδικό θέμα την συζήτηση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα αδειοδοτεί για την ταφή των επικίνδυνων αποβλήτων, συμμετείχαν φορείς της περιοχής.

Μεταφορά πυλώνα της ΔΕΗ μακριά από σχολείο

Την μεταφορά του πυλώνα της Δ.Ε.Η , από χώρο, κοντά στο νεόκτιστο δημοτικό Σχολείο του Περδίκκα , απαιτούν, οι γονείς των μαθητών, που, πρόκειται να μεταφερθούν εκεί. Το θέμα αυτό, τέθηκε, για άλλη μία φορά, κατά την διάρκεια της χθεσινής απολογιστικής συνέλευσης του συλλόγου Γονέων του Περδίκκα, ενώ, ο Πρόεδρος του Τ.Σ Κώστας Τσάνης, ανέφερε, ότι, μετά το Πάσχα, θα επισκεφθεί το επίμαχο σημείο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Τσανάκας, για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση, και να αποφανθεί για την επικινδυνότητα, η, όχι, των συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Δυσμενής μεταχείριση σε βάρος σεισμόπληκτων περιοχών

Τη δυσμενή μεταχείριση που υφίστανται συγκεκριμένες σεισμόπληκτες περιοχές με την παύση λειτουργίας Τομέων και Γραφείων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων θίγουν με ερώτησή τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Κοζάνης Γιάννη Βλατή. Τον Σεπτέμβριο του 2005, όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε προχωρήσει στη συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών αποκατάστασης σεισμοπλήκτων σε μία σειρά περιοχών διατηρώντας τη λειτουργία μόνο ορισμένων. Σύμφωνα με τους ερωτώντες Βουλευτές από τη ρύθμιση εξαιρέθηκαν μετέπειτα οι υπηρεσίες Πύργου, Άμφισσας και Αιγίου, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για κάτι τέτοιο. Έτσι υπήρξε διακριτική και ευνοϊκή μεταχείριση για τους πολίτες των παραπάνω περιοχών έναντι όλων των άλλων που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες ΠτολεμαÀδας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Καρδίτσας!

Παρουσίαση του βιβλίου “Οι άλλοι καπετάνιοι”

Η παρουσίαση του βιβλίου “Οι άλλοι καπετάνιοι: αντικομουνιστές ένοπλοι στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου” ( επιμέλεια Νίκου Μαραντζίδηυ, “Βιβλιοπωλείου της Εστίας, 3η έκδοση, Αθήνα 2006”) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Κοβεντάρειο. Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και της Πνευματικής Επιθεώρησης “Παρέμβαση”.

Διημερίδα πολιτισμού και σεμινάριο παραδοσιακού χορού για τις Λαζαρίνες

Διημερίδα πολιτισμού και σεμινάριο παραδοσιακού χορού με θέμα “Λαζαρίνες” διοργανώνουν ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Λευκοπηγής και το Τοπικό Συμβούλιο Λευκοπηγής με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και Δήμου Κοζάνης. Η Διημερίδα ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα στη Λευκοπηγή, αύριο Σάββατο η έναρξη των εργασιών της Διημερίδας είναι στις 12 το μεσημέρι ενώ την Κυριακή 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο Κοζάνης, στην βιβλιοθήκη Κοζάνης καθώς και στη γέφυρα Σερβίων.

Οι Λαζαρίνες θα αναβιώσουν την Κυριακή των ΒαÀων στην Κορησό Καστοριάς

Στις 4 το απόγευμα της Κυριακής των ΒαÀων στην Κορησό του δήμου Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, δεκάδες μικρά κορίτσια και φέτος όπως κάθε χρόνο τη μέρα αυτή, θα ντυθούν στα λευκά αναβιώνοντας το έθιμο των Λαζαρίνων. Το έθιμο Λαζαρίνες ή νύφες του Λαζάρου συμβολίζει την Ανάσταση του Λαζάρου. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος “Άγιος Διονύσιος”.

Αστυνομικό δελτίο

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στο απόγευμα στο 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σιάτιστας–Ναμάτων όταν Ι.Χ αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του Ι.Χ και να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του φορτηγού και ένας ακόμη επιβάτης.
Σύλληψη για ναρκωτικά
Δυο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, συνέλαβαν χθες η άνδρες της αστυνομίας στην Κοζάνη επειδή κατείχαν 223 γρ. χασίς και δυο σύριγγες οι οποίες περιείχαν μεθαδόνη σε υγρή μορφή.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: