Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 14/10/05

By on 14/10/2005

Κλείσιμο των ΤΕΙ Αθηνών και Θεσσαλονίκης προτείνει ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ

Να κλείσουν τα ΤΕΙ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προτείνει εγγράφως η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό της χώρας και την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ενισχυθούν τα ΤΕΙ της Περιφέρειας. Την πρόταση αυτή μετέφερε στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα Πέμπτη στο ΤΕΙ και συζήτησαν διάφορα ζητήματα που αφορούν το ίδρυμα. Ο κ. Κουκουλόπουλος εξηγώντας την πρόταση αυτή, είπε πως με την ισχύ της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας – να μην εισάγονται στα ΤΕΙ και ΑΕΙ σπουδαστές που έχουν γράψει κάτω από την βάση στις πανελλαδικές εξετάσεις – έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εισακτέων σπουδαστών, κυρίως στην Περιφέρεια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι με βάση στοιχείων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μόνον 1 στους 4 σπουδαστές θα ερχόταν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γκανάτσιος. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ζητήθηκε η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο τηλεθέρμανσης. Εν τω μεταξύ το θέμα συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, όπου αποφασίστηκε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Σώματος με μοναδικό θέμα το μέλλον του ΤΕΙ.

Στις αρχές Νοεμβρίου οι εκλογές για το Ενιαίο Σωματείο Ενέργειας

Στις αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για το Ενιαίο Σωματείο Ενέργειας. Ο αριθμός των μελών που αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες υπερβαίνει τις 4.500. Ωστόσο, στη χθεσινή απολογιστική διαδικασία επιβεβαιώθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν συναινεί τμήμα της παράταξης ΔΑΚΕ στην προοπτική του ενός ισχυρού σωματείου στην περιοχή. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” Παντελής Καραλευθέρης, ανέφερε ότι η παράταξη του, κατέρχεται στις εκλογές διασπασμένη. Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΕΝΩΣΗ”.

Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ στην Κοζάνη

Συνεχίζονται οι βραδιές λογοτεχνίας στην Κοζάνης που διοργανώνονται από το περιοδικό “Παρέμβαση” σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΚ στο πλαίσιο των Λασσανείων 2005. Σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ, στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του συγγραφέα, κριτικού λογοτεχνίας και μεταφραστή Δημοσθένη Κούρτοβικ. Η παρουσίαση θα γίνει από το φιλόλογο, συγγραφέα και ποιητή Αντώνη Κάλφα. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Κοζάνης. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κάλφας αναφέρθηκε στον Δημοσθένη Κούρτοβικ, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα κριτικό μυαλό ακόμα και όταν “παράγει” λογοτεχνία, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα σπάνια παραδείγματα στην ελληνική πνευματική ζωή, με έναν αριθμό 60 βιβλίων (μεταφράσεις, μυθιστορήματα διηγήματα δοκίμια).

Σύσκεψη με σκοπό την ετοιμότητα ενόψει του xειμώνα

Υπάρχει ετοιμότητα και εμπειρία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Αυτό τονίστηκε από τον Νομάρχη Κοζάνης κ. Ανδρεάδη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα έγινε μια καταγραφή των ελλείψεων και των αναγκών που υπάρχουν στο Νομό. Ο κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης σε δηλώσεις του επισήμανε την έλλειψη πόρων, τονίζοντας πως ούτε και πέρσι πήραν χρήματα Νομαρχίες και Δήμοι για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ανέφερε επίσης πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα προμηθεύσει με τρεις αλατάριες τις περιοχές ΒοÀου- Σέρβιων και Εορδαίας ενώ διαθέτει ακόμη τρεις για την κάλυψη των αναγκών στην Κοζάνη. Επίσης έχουν δοθεί 100 λεπίδες σε κτηνοτροφικούς συλλόγους.

Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Δηλώσεις του Νομάρχη Κοζάνης

Παρά το γεγονός πως έγινε μια προσπάθεια από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, για την καλύτερη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, δεν υπήρξε ανταπόκριση τόσο από την προηγούμενη Κυβέρνηση όσο και από την σημερινή για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και να λειτουργήσει. Αυτό δήλωσε ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης και επιπλέον επισήμανε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκδήλωσε την πρόθεση να ξεκινήσουν τα κέντρα αγροτικής ενημέρωσης, εφόσον και όταν γίνει αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα εναρμονιστεί με αυτή την λειτουργία.

Πρόβλημα στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης

Δεν λειοτύργησε σήμερα το πρωί η τηλεθέρμανση Κοζάνης, λόγω προβλήματος που προέκυψε σε βανοστάσιο της επιχείρησης. Σύμφωνα με το διευθυντή της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Παυλίδη η βλάβη θα επιδιορθωθεί και το μεσημέρι θα δοθεί κανονικά θερμική ενέργεια σε όλους τους καταναλωτές της πόλης της Κοζάνης.

38 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκε από άνδρες της ασφάλειας ΠτολεμαÀδας

Μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης κατασχέθηκε σήμερα από άνδρες της ασφάλειας Πτολεμαϊδας, σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν σε σημεία της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας. Κατά την πρώτη επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί συνελήφθη ένας 36χρονος , στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 7 κιλά κάνναβη σε φούντα ενώ κατασχέθηκε και μια ζυγαριά. Η δεύτερη επιχείρηση των ανδρών της ασφάλειας Πτολεμαϊδας εκδηλώθηκε στις 10:30 το πρωί σε ορεινή περιοχή για να βρεθούν λίγο αργότερα 31 κιλά ινδικής κάνναβης προερχόμενα από καλλιέργεια και 6 δενρύλλια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 40 ετών και αύριο Παρασκευή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κοζάνης, όπου και θα απολογηθούν.

Απεργιακά μέτρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το νομοσχέδιο για απελευθέρωση της ενέργειας

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο που αφορά την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο η ΓΕΝΟΠ, προαναγγέλει κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιών, προκαλώντας προβλήματα στο καταναλωτικό κοινό. Τα παραπάνω ανέφερε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Πιλαλίδης, τονίζοντας ότι το Νομοσχέδιο επιτρέπει την είσοδο επιτήδειων στο χώρο της ενέργειας, προωθεί ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ανάλογες με αυτές του ΟΤΕ και θα συμβάλει στην αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας. Οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως τις παρουσίασε ο κ. Πιλαλίδης συνοψίζονται στα εξής: ισχυρή και ανταγωνιστική επιχείρηση, όχι στη μετοχοποίηση πέραν του 49%, παραγωγή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος και πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Πηγή:

3 Comments

  1. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 05:02

    Is is also wrapped in leather on the outsole and the heel looks cushioning unit. Its rubber outsole also offers the perfect amount of traction and durability. If you are looking for a good shoe that has a solid reputation, and Nike is the way to go.
    discount nike jordan shoes online wholesale,
    zoom shoes online sale,
    cheap nike I contributes little to the recycling newspapers discarded.
    jordan shoesnike sneakers, honest should have Ronaldo and Rooney against players of the German,

  2. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 05:03

    Find Free Shipping,Nike Air Max 90
    Nike R4
    Nike ACG
    Nike Air Max 180
    Nike Air Max 360
    Nike Air Max 95
    Nike Air Max Classic BW
    Nike Air Max TN
    Nike shoes ,Save Up to 40% Discount,Free …Our online shop providing quality service, not only the product quality, and unique appearance. Price cheaper than peers. So we have an absolute advantage to attract your attention.

  3. 7306.weifeng

    17/07/2010 at 05:04

    Buying gold wow, buy cheap wow gold in buywowgold365, we are a professional wow gold store, offer cheap wow gold, free guide to help you buy wow gold online.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.