Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 13/1/06

By on 13/01/2006

Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά το κτίριο της Κλινικής Ζάχου στο Άργος Ορεστικό.

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το κτίριο της Κλινικής Ζάχου στο Άργος Ορεστικό. Το κτίριο στο οποίο είχε στεγαστεί και το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, είχε δωριθεί στο Δήμο από τον αείμνηστο γιατρό και Δήμαρχο Μιχάλη Ζάχο για κοινωφελείς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια στεγάζονταν εκεί το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Ορεστίδος, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καστοριάς, καθώς και η Αναπτυξιακή του Δήμου. Ο Δήμος Ορεστίδος προσανατολίζεται τώρα στην ανέγερση νέου κτιρίου. Η δράση του “Βοήθεια στο σπίτι” θα στεγαστεί στο ΚΕΦΟ Άργους Ορεστικού, ενώ η Αναπτυξιακή του Δήμου στον χώρο της Πολιτιστικής επιχείρησης. Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καστοριάς, όπως δήλωσε η πρόεδρος Κατερίνα Πρέμπτη.

Καταγγελίες για ύπαρξη αμιάντου στο Δημοτικό Σχολείο και σε οικίες του Βατερού του Δήμου Κοζάνης

Κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Βατερού κατήγγειλαν στα μέλη του δημοτικού συνδυασμού “Πρωτεύουσα Κοζάνη” σε πρόσφατη επίσκεψή τους, ότι στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και στις 10 κατοικίες που κατασκευάστηκαν μετά τον σεισμό έχουν χρησιμοποιηθεί και υφίστανται και σήμερα υλικά αμιάντου. Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή αίτηση – αναφορά που απευθύνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτεύουσα Κοζάνη” κα Άννα Νανοπούλου, προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινοποίηση και στο νομάρχη Κοζάνης, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες. Σύμφωνα με την αίτηση – αναφορά της κας Νανοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βατερού απηύθυνε στις 22/2/2005 έγγραφο προς το νομάρχη Κοζάνης, ζητώντας τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην συνέχεια στην περίπτωση που ευσταθούν οι καταγγελίες την άμεση απομάκρυνση των μαθητών μέχρις ανακατασκευής του κτιρίου. Πλήν όμως, ενώ παρήλθε ένας χρόνος, δεν έγινε καμία ενέργεια, όπως αναφέρεται στην αίτηση – αναφορά.

Ερώτηση βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιάννη Βλατή για το αγελαδινό γάλα

Για την τιμή του αγελαδινού γάλακτος, κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής. Σύμφωνα με τον κ. Βλατή, από τον περασμένο Νοέμβριο, το προϊόν έχασε το 7% της αξίας του, ενώ αναμένεται και περαιτέρω μείωση που συνολικά θα είναι 15%. Ο κ. Βλατής ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο τι σκοπεύει να κάνει για την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και εάν σκοπεύει να ασκήσει προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού ώστε να σπάσει το ολιγοπώλιο που έχει δημιουργηθεί στο τομέα της επεξεργασίας γάλακτος ρυθμίζοντας κατά το δοκούν τις τιμές του προϊόντος.

Κέντρο ανακύκλωσης οχημάτων στην Κοζάνη

Το κέντρο επεξεργασίας οχημάτων της επιχείρησης Π & Γ Σεμερτζίδη ΑΕ που βρίσκεται στο 7ο χλμ Κοζάνης Καστοριάς αναλαμβάνει την διαδικασία ανακύκλωσης αυτοκινήτου. Με απόφαση της κυβέρνησης συστάθηκε και αδειοδοτήθηκε η εναλλακτική διαχείριση οχημάτων Ελλάδος ο φορέας που ανέλαβε να οργανώσει τα εγκεκριμένα κέντρα επεξεργασίας και τα σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα. Όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο υπεύθυνος της επιχείρησης κ. Γιώργος Σεμερτζίδης το σύστημα της ανακύκλωσης αυτοκινήτων δημιουργήθηκε βάσει της οδηγίας 53 του 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τα οχήματα που ο κάτοχός τους επιθυμεί να καταστρέψει. Η επιχείρηση Σεμερτζίδη που ορίστηκε υπεύθυνη από τον φορέα αναλαμβάνει την καταστροφή αυτοκινήτων παρέχοντας τις υπηρεσίες της δωρεάν στους πολίτες του Νομού ενώ μέσα στην χρονιά που διανύουμε θα δημιουργηθούν σημεία συλλογής και σε άλλους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Γενική συνέλευση Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κρόκου. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός χρήσης του 2006 και τρέχοντα θέματα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νικόλαος Πατσιούρας μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως έχουν ήδη επιτευχθεί συμφωνίες με εταιρείες από Γαλλία, Γερμανία. Δανία και ετοιμάζονται συμφωνίες με ΗΠΑ και Ιταλία για πώληση κρόκου σε μικρές συσκευασίες. Ο κ. Πατσιούρας τόνισε πως η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη κατά το ήμισυ και δεν θα ξεπεράσει τα 2.500 κιλά. Στόχος της προσπάθειας που ξεκίνησε όπως είπε ο κ. Πατσιούρας είναι να επιτύχει ο Συνεταιρισμός να πωλήσει σε μικρές συσκευασίες και άρα σε καλύτερες τιμές από εκείνες της χονδρικής που πωλούνταν ως τώρα το προϊόν με στόχο το μεγαλύτερο όφελος για τους παραγωγούς. Ο κ. Πατσιούρας επανέλαβε την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την ίδρυση της εταιρείας η οποία θα παράγει αφεψήματα και τρόφιμα που θα περιέχουν κρόκο.

Εκδήλωση για τους νέους αγρότες

Εκδήλωση με θέμα ”Οι νέοι αγρότες στην πρωτοπορία για ποιοτικά προϊόντα” διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εμπορίου του Δήμου Μουρικίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σημεία του Νομού εφόσον η ανάγκη ενημέρωσης για τα νέα δεδομένα της αγροτικής πολιτικής είναι μεγάλη όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Λιάμας ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας στους νέους αγρότες καθώς υπάρχει μέλλον στην περιοχή για τους αγρότες οι οποίοι θα πρέπει να στραφούν στα ποιοτικά προϊόντα. Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα είναι ο προπομπός για το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Σεπτεμβρίου 2006 στα Κοίλα Κοζάνης.

Διοργάνωση νέας εκπαιδευτικής και βιωματικής διαδικασίας από τη Διέξοδο στην Καστοριά

Στη διοργάνωση μιας νέας εκπαιδευτικής και βιωματικής διαδικασίας για δασκάλους και νηπιαγωγούς προχωρά το Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Νομού Καστοριάς “Διέξοδος”. Ο νέος αυτός κύκλος που ονομάζεται “ένα παραμύθι για Μένα και το Παιδί” ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια διαδικασία Εκπαιδευτική και Βιωματική, κατά την οποία προσεγγίζονται οι δυσκολίες των παιδιών και των ενηλίκων μέσα από μια σειρά παραμυθιών ειδικά προσαρμοσμένα για τον σκοπό αυτό.

Καλημέρη -Χανιώτης νέα δισκογραφική δουλειά ''Πάντα υπάρχει κάτι''

Με τον τίτλο ”Πάντα υπάρχει κάτι” κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Κοζανίτη μουσικού Μιχάλη Χανιώτη με την Λιζέτα Καλημέρη. Είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί με την ίδια ερμηνεύτρια ενώ συμμετέχουν η Εύα Σταμπολίδου ο Τόλης Σιαραμπής και η Μαίρη Χανιώτη. Την παραγωγή έκανε ο Γιώργος Καζαντζής τους στίχους έγραψαν ο Μιχάλης Χανιώτης η Λιζέτα Καλημέρη ο Στάθης Νατσιός ο Παντελής Τσομπάνογλου η Φωτεινή Λαμπρίδα.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: