Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 10/3/06

By on 10/03/2006

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Από αδιαφορία έως εχθρότητα αντιμετώπισε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από τους φορείς της Περιφέρειας, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Στέργιος Γκανάτσιος κατά την διάρκεια της χθεσινής (Πέμπτης) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, όπου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το ΤΕΙ με την εφαρμογή της βάσης του 10 για την εισαγωγή των σπουδαστών. Ο κ. Γκανάτσιος είπε πως θα υπάρχει μείωση του αριθμού των σπουδαστών που θα εισαχθούν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και τόνισε πως θα πρέπει να ειδωθεί η προσέλκυση των σπουδαστών καθώς οι υποψήφιοι “διαλέγουν” τις σχολές με βάση τις πόλεις που τα φιλοξενούν. Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος επανέλαβε την πρόταση του για κλείσιμο των ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ώστε να ενδυναμωθούν τα περιφερειακά ΤΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι οπαδός της διασποράς τμημάτων των ΤΕΙ αλλά υπέρ της περιφερειακής ανάπτυξης. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει μείωση των σπουδαστών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής για την Κοινωνική Συνοχή

Η Δημοτική Σύμβουλος Σερβίων Ντόρα Τσικαρδάνη, μέλος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετέχει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής για την Κοινωνική συνοχή, της οποίας είναι τακτικό μέλος, που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στο Σαλό της Ιταλίας. Αντικείμενο της Συνόδου αποτελεί η διεύρυνση των δυνατοτήτων συμβολής των τοπικών- αυτοδιοικητικών αρχών στην αντιμετώπιση ή και επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων με την εφαρμογή πολιτικών ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Ερώτηση προς το Νομάρχη Κοζάνης για την γέφυρα Δροσερού

Για την κατασκευή της γέφυρας στο Δροσερό της Εορδαίας, ζητούν να ενημερωθούν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Νομαρχία Κοζάνης: Ισχυρή και Ανθρώπινη” με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Στην ερώτηση αναφέρεται πως η κατασκευή της γέφυρας στο Δροσερό της Εορδαίας σταμάτησε εδώ και δυόμισι μήνες. Από πληροφορίες που έχουν μέλη του συνδυασμού, αιτία είναι η παρέμβαση του επιβλέποντος μηχανικού λόγω εκτροπής του εργολάβου από την εγκεκριμένη μελέτη που προφανώς σχετίζεται με την ασφάλεια και την αντοχή του έργου αυτού. Οπότε, τα μέλη του συνδυασμού “Νομαρχία Κοζάνης: Ισχυρή και Ανθρώπινη” ρωτούν το νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, τι προτίθεται να κάνει για την ασφάλεια του έργου και για την ολοκλήρωσή του.

Ημερίδα για τον Κρόκο στην Αθήνα

Ημερίδα με θέμα “Κρόκος – Το χρυσάφι της Ελληνικής γης” διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα, αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. Στην ημερίδα θα ανακοινωθούν αποτελέσματα των πολύχρονων ερευνών από Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές για την εντυπωσιακή πρόληψη και καταστολή ανίατων ασθενειών με την καθημερινή χρήση του Κρόκου Κοζάνης ως καρυκεύματος και παραφαρμακευτικού σκευάσματος. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί ενδιαφερόμενοι από πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Οι παραμυθάδες στα Γρεβενά

Τη μουσικο-θεατρική παράσταση “Παραμυθάδες” θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006 στα Γρεβενά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 10 το πρωί στο 1ο νηπιαγωγείο και στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του 2ου νηπιαγωγείου Γρεβενών.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: