Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 10/2/06

By on 10/02/2006

Ο Σάββας Τσιτουρίδης σήμερα στην Κοζάνη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κιλκίς και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σάββας Τσιτουρίδης, θα επισκεφθεί σήμερα την Κοζάνη. Ο κ. Τσιτουρίδης, στις 6:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, στις 7 στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κοζάνης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και στις 8 το βράδυ θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης κ. Κώστας Πουτακίδης μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως σύντομα θα ξεκαθαρίσει η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων που θα στηριχτούν στις δημοτικές εκλογές στην οποία κυρίαρχη θα είναι η άποψη κάθε τοπικής κοινωνίας. Σχετικά με την επιλογή νομάρχη ο κ. Πουτακίδης σημείωσε πως αυτή θα είναι πολιτική απόφαση του κόμματος. Στις 9 το βράδυ σήμερα ο κ. Τσιτουρίδης θα παραβρεθεί στο ετήσιο χορό και στην κοπή της πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης στο κέντρο “Μορφές – LIVE”.

Σε δυο χρόνια το δίκτυο Geo-Impact του Α. Π. Θ. και στην Δυτική Μακεδονία

Σε δυο χρόνια αναμένεται να εγκατασταθεί και στην Δυτική Μακεδονία το δίκτυο Geo-Impact, ένα θεματικό δίκτυο έρευνας στον τομέα διαχείρισης των φυσικών κινδύνων και καταστροφών. Αυτό τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ. και επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας κ. Ηλίας Τζιαβός. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η διεπιστημονική ομάδα που έχει συγκροτηθεί καταγράφει μέσω δορυφορικών πληροφοριών και του συστήματος GPS τις μεταβολές στο φλοιό της γης ή την στάθμη της θάλασσας με σκοπό να προβλεφθούν, όσο αυτό είναι επιστημονικά δυνατό, καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, κατολισθήσεις ή φυσικές καταστροφές. Ο κ. Τζιαβός σημείωσε επίσης ότι μέλη της επιστημονικής ομάδας έχουν κάνει ήδη σεισμολογικές μελέτες και μελέτες για τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η πληροφορίες του δικτύου θα μπορούν να διοχετεύονται στους αρμόδιους φορείς για αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών και των συνεπειών τους.

Συνάντηση δημάρχου ΠτολεμαÀδας με τον υφυπουργό Παιδείας

Με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Σπυρίδωνα Ταλιαδούρο θα συναντηθεί την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 3:30 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης για να συζητήσει το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Επίσης, θα συζητηθούν η κατασκευή βιοκλιματικού σχολείου στην Πτολεμαϊδα καθώς και η οργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν της ευεργέτιδος της πόλης κας Χρίστινας Βούλγαρη.

Καστοριά – Κατασχέθηκε ποσότητα γάλακτος ποιοτικά υποβαθμισμένο ακατάλληλο προς βρώση.

Ποσότητα γάλακτος ποιοτικά υποβαθμισμένο ακατάλληλο προς βρώση κατέσχεσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε αποθήκη της περιοχής. Ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πρόκειται συνολικά για 500 κιλά γάλα. Η ποσότητα αυτή ήταν γάλα εβαπορέ προέλευσης Λιθουανίας. Στον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην αποθήκη περίπου 310 κιλά, ενώ τα 190 κιλά είχαν δοθεί σε επαγγελματίες. Άμεσα κινήθηκε η κτηνιατρική υπηρεσία Καστοριάς και δόθηκε η οδηγία και στον επαγγελματία να επιστραφεί όλη η ποσότητα. Πρόκειται για γάλα οργανοληπτικά αλλοιωμένο. Συγκεκριμένα παρουσίαζε πήγματα λίπους ή πρωτεϊνών στα καπάκια και αλλοίωση στην υφή του.

Βιολογικές τουαλέτες στην πόλη της Κοζάνης

Δύο υπέργειες βιολογικές τουαλέτες αναμένεται να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα στην Πλατεία Λασσάνη στην Κοζάνη, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Θεόδωρου Βασδάρη στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Οι βιολογικές τουαλέτες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και θα καθαρίζονται 3 φορές την ημέρα από ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Εν τω μεταξύ, κατά την περίοδο των αποκρεών, θα τοποθετηθούν άλλες δύο βιολογικές τουαλέτες στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κοζάνη.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: