Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 02/12/05

By on 02/12/2005


Δεν αντέχουν να πληρώσουν οι Δήμοι του Νομού Κοζάνης το κόστος της ενιαίας διαχείρισης απορριμμάτων

Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σύνολο του κόστους της ενιαίας διαχείρισης απορριμμάτων, Δήμοι του Νομού Κοζάνης, τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Μαυρίδης, αιτιολογώντας την αύξηση της τάξεως του 12% στα τέλη καθαριότητας – φωτισμού για το 2006 που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, είπε πως τα έξοδα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Νεάπολης με το κόστος της ενιαίας διαχείρισης απορριμμάτων φθάνει τα 180.000 ευρώ το χρόνο, ενώ τα έσοδα της υπηρεσίας με την είσπραξη του τέλους φθάνει στα 86.000 ευρώ το χρόνο. Το ετήσιο κόστος για το Δήμο Νεάπολης της ενιαίας διαχείρισης απορριμμάτων ανέρχεται στα 60.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Νεάπολης, έκανε γνωστό πως πολλοί Δήμοι του Νομού αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και πως περιμένουν και επιδιώκουν την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος της δαπάνης από προγράμματα για την αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Νεάπολης, παράλληλα, ανέφερε ότι εάν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός του Δήμου στην ΔΙΑΔΥΜΑ, η επιχείρηση προχωρά στην άμεση διακοπή της συνεργασίας.

Στην Καστοριά η παρουσίαση της μελέτης για το Πανεπιστήμιο.

“Επιστήμες της Αρχιτεκτονικής και αποκατάσταση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς” είναι ο τίτλος που προτείνεται για την Πανεπιστημιακή Σχολή στην Καστοριά, δήλωσε σε συνέντευξη του ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης. Ο κ. Λιάντσης ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής και συχνή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστο Μασαλά σχετικά με την προετοιμασία πλήρους πρότασης ίδρυσης ακαδημαϊκής μονάδας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την πόλη της Καστοριάς. ο Νομάρχης μετά από νέα επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ανακοίνωσε ότι άμεσα γίνεται ορισμός επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την προετοιμασία της πρότασης, η οποία θα παρουσιαστεί στην Καστοριά αμέσως μετά τις γιορτές.

Σεμινάριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Σεμινάριο με θέμα “Θεσμικό πλαίσιο των συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, χρηματοοικονομικές παράμετροι των συμπράξεων” διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Διαπεριφερειακή Συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας σχετικά με έργα Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα” που χρηματοδοτείται από το Interreg IIIC.

Τον “έπνιξαν” τα χρέη

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 10 μηνών, επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον 52χρονο, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τρίτης, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πτολεμαϊδα, διαμαρτυρόμενος για εξαπάτησή του από τέως διευθυντή της Τράπεζας. Ο 52χρονος, που σε βάρος του είχαν εκδοθεί και άλλες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης και πρόκειται να οδηγηθεί στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού.

Παρουσίαση βιβλίων δημοσιογράφων στην Κοζάνη

Τα βιβλία “Φωνή” του Γιώργου Σταματόπουλου και “Ο Τρυφερόκαρδος κύριος Γεώργιος Βιζυηνός” του Δημήτρη Παπαχρήστου, θα παρουσιαστούν αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης. Την παρουσίαση των βιβλίων θα κάνουν ο Θεόδωρος Καρώνης, η Βιβή Λάζου και ο Βασίλης Καραγιάννης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και οι συγγραφείς των δύο βιβλίων. Την διοργανώνουν το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης και το περιοδικό “Παρέμβαση”. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο διευθυντής της Παρέμβασης αναφέρθηκε στη σχέση των δυο συγγραφέων με την Κοζάνη και στα βιβλία τους που πρόσφατα κυκλοφόρησαν. Ο Γιώργος Σταματόπουλος στο βιβλίο του που τιτλοφορεί ´''Φωνή'' παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του τα αδιέξοδα στα οποία βρέθηκε στα εικοσιπέντε και στα σαρανταπέντε του ενώ κύριο μελημάτου είναι να αναδείξει το μέτρο των παθών. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος παρουσιάζει την βιογραφία του Γιώργιου Βιζυινού ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της ελληνικής διηγηματογραφίας.

1ος Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας με παραδοσιακά χάλκινα πνευστά

Ο 1ος Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας με παραδοσιακά χάλκινα πνευστά, θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο χώρο του Θεατροδρομίου Κοζάνης που βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής, πρώην ΥΕΒ. Οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν στην κατηγορία σόλο ή την κατηγορία μπάντα και η κριτική επιτροπή την ίδια μέρα θα επιλέξει τους πρώτους κάθε κατηγορίας. Στην πρώτη φάση επιλέχθηκαν 11 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία σόλο και 4 σύνολα στην κατηγορία μπάντα. Τον διαγωνισμό διοργανώνουν, η καλλιτεχνική εταιρία “Λόγω Τέχνης” σε συνεργασία με το Θεατροδρόμιο Κοζάνης και την στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης. Στόχος είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων που καταγίνονται με την παραδοσιακή μουσική.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: