Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 6 ΜαÀου 2006

By on 06/05/2006

Δωρεάν σίτιση για όλους αποφάσισε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Μία απόφαση με κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε τη δωρεάν σίτιση όλων των σπουδαστών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 23.000.
Πρόκειται για μία απόφαση την οποία οι σπουδαστές δέχτηκαν με ικανοποίηση, καθώς θα τους δώσει μία μεγάλη οικονομική ανάσα, προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους. «Είναι ένα μέτρο με το οποίο θέλουμε να κάνουμε πιο ελκυστικό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους εισακτέους, τώρα που με την ισχύ της βάσης του «10» τα περιφερειακά ΤΕΙ αντιμετωπίζουν το φάσμα της συρρίκνωσης.

Συνάντηση του Νομάρχη με τον με τον διευθυντή της εταιρείας B.S. CORPORATION

Η τρούφα ήταν το επίκεντρο της συνάντησης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που πραγματοποίησε σήμερα ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης με τον διευθυντή της πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας B.S. CORPORATION. κ Byoungsoo Kim.
Ο Νομάρχης Κοζάνης επεσήμανε ότι: «Σκοπός της επίσκεψης του κ. Kim είναι να ενημερωθεί για ότι αφορά στην καλλιέργεια της τρούφας, διότι ως γεωπόνος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των μανιταριών. Παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τη δυνατότητα επενδύσεων από Κορεάτικες επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως η Hyundai και η Samsung, αφού όπως του εξήγησα ο Νομός Κοζάνης και η Δυτική Μακεδονία με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων έχει μια προνομιακή θέση για έξοδο στα Βαλκάνια, αλλά και στην κεντρική Ευρώπη».

«Ήρθε η ώρα της Περιφέρειας» τονίζει ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας

“Το 80% των πόρων από το Δ´ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης θα αξιοποιηθεί στην περιφέρεια, αφού, στόχος της σημερινής διακυβέρνησης της χώρας είναι η προτεραιότητα στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.” Τα παραπάνω, τόνισε, ο υφυπουργός οικονομίας και οικονομικών Χρήστος Φώλιας, στην ομιλία του με θέμα «Περιφερειακή σύγκλιση – ενίσχυση επιχειρηματικότητας» κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης, πού διοργάνωσε η εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚH» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και τα επιμελητήρια Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας. Επεσήμανε, ακόμη, ο κ. Φώλιας ότι οι φτωχές περιφέρειες πού έχουν εισόδημα κάτω από το 65% του μέσου όρου του Ευρωπαίου πολίτη θα έχουν αυξημένα κίνητρα για την δημιουργία Μικρομεσαίων επενδύσεων. Σε ότι αφορά τις βιομηχανικές περιοχές και τα ΒΙ.Ο.ΠΑ, ο Χρήστος Φώλιας, είπε, ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και σύντομα θα δρομολογηθεί η ανάπτυξη τους.

Ξεκινούν έργα ασφαλτόστρωσης και αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο ΠτολεμαÀδας

Στην ασφαλτόστρωση νέων δρόμων στην περιοχή της Άνω Πτολεμαϊδας προχωρά ο δήμος Πτολεμαϊδας, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική διακήρυξη του έργου για την ανάδειξη του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο «Εκσκαφή – επίχωση – οδοστρωσία σε διάφορους δρόμους του Δήμου ΠτολεμαÀδας» (αριθμ. μελέτης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών 37/2005), προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Δημοπρατείται το έργο αξιοποίησης του ποταμού Σουλού

Ένα έργο που θα αλλάξει την όψη του ποταμού Σουλού και θα δώσει επιπλέον χώρους αναψυχής στην πόλη της Πτολεμαϊδας έχει μπει οριστικά στα σκαριά. Η αξιοποίηση και η διαμόρφωση της περιμετρικής τάφρου της Πτολεμαϊδας και του ποταμού Σουλού εντάσσεται στα πλαίσια του 3ου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 633.750 Ευρώ. Ήδη, το έργο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και σύντομα αναμένεται να μπει σε τροχιά εκτέλεσης.

Νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα Εικαστικών Τεχνών θα λειτουργήσει στη Φλώρινα

Ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα ιδρύεται στο Μακεδονίας, το οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 στη Φλώρινα.
Πρόκειται για το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, για το οποίο πριν από λίγες ημέρες, οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Σπύρος Ταλαδούρος, υπόγραψαν το Προεδρικό Διάταγμα. Σύντομα αναμένεται το Π.Δ. να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έδρα του νεοσύστατου τμήματος ορίζεται η Φλώρινα.
Η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007, καθώς το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα συμπεριληφθεί με τα μηχανογραφικά που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Η ελάχιστη υποχρεωτική φοίτηση στο τμήμα για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε δέκα εξάμηνα. Οι κατευθύνσεις που ορίζονται στο ανωτέρω τμήμα είναι τρεις: Ζωγραφικής, γλυπτικής και γραφικών τεχνών.

Πηγές: e-ptolemeos.gr και ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: