Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 31/12/05

By on 31/12/2005

Συζήτηση στο Ν.Σ. Κοζάνης για το Δήμο Νεάπολης

Την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας αποφάσισε ομόφωνα χθες Παρασκευή το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, ώστε να δείξει με τον τρόπο αυτό, την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να κλείσει το υποκατάστημά της στη Νεάπολη Κοζάνης. Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στα Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, έγινε αναφορά στο έργο της μετεγκατάστασης των 7 σεισμόπληκτων οικισμών του Δήμου Νεάπολης. Ο νομάρχης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης, ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των έργων υποδομής στο χώρο όπου θα μεταφερθούν οι οικισμοί, ενώ η δεύτερη φάση των έργων έχει καθυστερήσει καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να δοθεί η έγκριση χρηματοδότησης των υπολοίπων έργων. Μάλιστα, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης, πως υπεύθυνη για την διανομή των οικοπέδων στους δικαιούχους των 7 σεισμόπληκτων οικισμών του Δήμου Νεάπολης, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης κ. Νίκος Παπαφιλίππου επέρριψε ευθύνες στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για την καθυστέρηση του έργου, λέγοντας πως η πολιτική βούληση δεν υπάρχει από πλευράς Νομαρχίας και όχι Υπουργείου.

Η ζάχαρη και τα τεύτλα για τους αγρότες – βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής

Ο ενταφιασμός της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς ζάχαρης, αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον βουλευτή του Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Βλατή. Ο κ. Βλατής σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως την επόμενη εμπορική περίοδο πρόκειται να αρχίσει η μείωση της τιμής της ζάχαρης κατά 36% και από 631,9 ευρώ ανά τόνο, να πάει στα 400 ευρώ ανά τόνο το 2010, καθώς πρόκειται να αρχίσει και η μείωση της τιμής των ζαχαρότευτλων κατά 39% και από 43,63 ευρώ ανά τόνο να πάει στα 26 ευρώ ανά τόνο το 2010. Σύμφωνα με τον κ. Βλατή, η αντισταθμιστική βοήθεια της αποσυνδεμένης ενίσχυσης πρόκειται να καλύπτει μόνο το 64,2% των απωλειών.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Θα συνεχιστούν σ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου τ’ αυξημένα μέτρα που έλαβε από την περασμένη εβδομάδα το τμήμα τροχαίας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας για την προστασία των οδηγών και των πεζών.
Τα μέτρα αυτά που εφαρμόζονται τις ημέρες αυτές στην πόλη μας έχουν προληπτικό χαρακτήρα και κατασταλτικό και επιδρούν θετικά στο να κυλούν όλα ομαλά στους δρόμους ακόμα και τις ώρες αιχμής, ώστε να αποφεύγονται τα όποια ατυχήματα.
Επί 24ωρου βάσεως εφαρμόζονται μέτρα που έχουν να κάνουν με την έντονη παρουσία των περιπολικών και των Αστυνομικών στους δρόμους, τους αυξημένους ελέγχους για παραβάσεις ορίων ταχύτητας και αλκοτέστ, τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών ενώ κατά κοινή ομολογία τ’ αυξημένα μέτρα φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα, ώστε να μειώνονται όσον είναι δυνατόν τα δυσάρεστα συμβάντα.
Υπενθυμίζοντας τα μέτρα προστασίας των πολιτών ο Διοικητής του τμήματος τροχαίας Γεώργιος Αδαμίδης επισημαίνει:
-Δεν πρέπει οι οδηγοί να βρίσκονται υπό την εμπειρία αλκοόλ.
-Να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες
-Να φορούν ζώνες ασφαλείας και οι δικυκλιστές κράνος
-Να προσέχουν τις νυχτερινές και πρωινές ώρες τα σημεία όπου δημιουργείται παγετός λόγο του ψύχους.
Τέλος εκείνο που ενδιαφέρει είναι όσοι ταξιδέψουν να γυρίσουν πίσω σώοι και αβλαβείς.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: