Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 18/2/06

By on 18/02/2006

Υπογραφή σύμβασης για το φράγμα Πραμόριτσας

Η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου για το φράγμα της Πραμόριτσας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κατάστημα Πενταλόφου ΒοÀου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια εγκρίθηκε στη ΣΑΕΠ 053 επιπλέον χρηματοδότηση ποσού 8.768.630 για να καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες ώστε να αποπερατωθεί το φράγμα στον ποταμό Πραμόριτσα. Το έργο ” ύδρευση οικισμών επαρχίας ΒοÀου συνχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και εγκεκριμένο προϋπολογισμό για τη νέα προγραμματική περίοδο με το ποσό των 31.118.861 ευρώ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπροστά σε νέες προκλήσεις

Η συνεχής μετεξέλιξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αυτή που διασφαλίζει την ικανοποιητική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πίτας της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης ,ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης και Δήμαρχος ΠτολεμαÀδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης. Ο ίδιος σημείωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Τ.Α είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας που οδηγεί στην κοινωνία της γνώσης προς όφελος των πολιτών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση αξίζει καλύτερης τύχης και πρέπει να υπάρξει διαζύγιο από το συγκεντρωτικό κράτος. Ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της Τ.Α με γενναίες αποφάσεις, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης εστιάστηκε στην πολύ καλή πορεία του ΠΕΠ και τόνισε ότι το 2006 είναι μια δύσκολη και χρήσιμη χρονιά όπου χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια και πειθαρχία. Ο Βουλευτής της Ν.Δ Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε την ανάγκη σύνθεσης απόψεων για μια καλύτερη κοινωνία.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή νηπιαγωγείου στα Κοίλα Κοζάνης

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νηπιαγωγείου στα Κοίλα Κοζάνης μεταξύ του Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη και του ανάδοχου χθες στην Νομαρχία. Το έργο προϋπολογισμού 510.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο 3ο Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2006. Ο Νομάρχης Κοζάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μεταξύ άλλων ανέφερε πως υλοποιείται μια ακόμη δέσμευση και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα δράσης της αμκε ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τις υπηρεσίες τουρισμού στο Νομό Κοζάνης- Ξένιος Δίας” θα γίνει αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Νομαρχίας Κοζάνης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ και Νομάρχης Ιορδάνης Ανδρεάδης.

Εκδήλωση από το Δήμο Καστοριάς και την «ΟΑΣΙΣ»

Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΟΑΣΙΣ», εταιρία υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2006 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Το θέμα της ομιλίας και συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι «Εθισμός Κοινωνικό Φαινόμενο, οικογενειακό πρόβλημα και σύμπτωμα εθιστικής προσωπικότητας-Εθισμός σε Αλκοόλ-Ναρκωτικά- Τυχερά παιχνίδια». Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο πρόεδρος Δαμιανός Δουίτσης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μπουτάρης και το μέλος των οικογενειακών ομάδων Ιουλία Μπελίδου.

Έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Δημοσίων Σχολικών Κυλικείων Δυτ. Μακεδονίας

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Δημοσίων Σχολικών Κυλικείων Δυτικής Μακεδονίας σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στην καφετερία «ΣΠΛΕΝΤΟΡ» στην ΠτολεμαÀδα. Στην συνέλευση καλούνται όλοι οι κυλικιάρχες των σχολείων να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Συναυλία καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Συναυλία μουσικής δωματίου διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το σύλλογο καθηγητών του Ωδείου σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Τα έργα καλύπτουν φάσμα εργογραφίας από το κλασικισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Παρουσίαση βιβλίου “Γεύσεις από παλιά Κοζάνη”

Η παρουσίαση του Βιβλίου “Γεύσεις από παλιά Κοζάνη” της Ματίνας Μόμτσιου- Τσικριτζή και της Φανής Φτάκα -Τσικριτζή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο. Την παρουσίαση διοργανώνουν το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης καθώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: