Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 11/2/06

By on 11/02/2006

Ελάχιστα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Δυτική Μακεδονία λόγω χιονιού και παγετού

Με ελάχιστα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας ύστερα από την χθεσινοβραδινή χιονόπτωση. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Ν. Φλώρινας, στις ορεινές διαβάσεις Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και Καστοριάς- Αμυνταίου. Αλυσίδες απαιτούνται επίσης στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Ν. Καστοριάς και Φλώρινας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς στην περιοχή Εορδαίας του Ν. Κοζάνης όπου έχει δημιουργηθεί πάγος στο οδόστρωμα.

Καταμέτρηση της ποσότητας του ακατάλληλου προς βρώση γάλακτος

Στην καταμέτρηση της ποσότητας του ποιοτικά υποβαθμισμένου ακατάλληλου προς βρώση γάλακτος που εντοπίστηκε στην Καστοριά προέβη χθες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς. Πρόκειται για συνολικά περίπου 570 κιλά γάλα εβαπορέ Μαρκομίλκ προέλευσης Λιθουανίας που βρέθηκε οργανοληπτικά αλλοιωμένο. Συγκεκριμένα παρουσίαζε πήγματα λίπους ή πρωτεϊνών στα καπάκια και αλλοίωση στην υφή του. Η μεγαλύτερη από τη συνολική ποσότητα εντοπίστηκε προχθές και κατασχέθηκε σε αποθήκη του Νομού, ενώ τα 190 κιλά είχαν ήδη διατεθεί σε επαγγελματίες της Καστοριάς και δόθηκε η οδηγία να επιστραφεί όλη η ποσότητα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης από τα 190 κιλά που είχαν διατεθεί σε επαγγελματίες της Καστοριάς δεν επεστράφησαν τα 130 κιλά. Στις δηλώσεις του ο Νομάρχης υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως επρόκειτο για γάλα ακατάλληλο για βρώση και όχι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.

Κλειστά είναι και σήμερα Σάββατο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λόγω της 48ωρης απεργία που ξεκίνησε χθες Παρασκευή και συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο, των συμβασιούχων εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας. Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Συμβασιούχων στα Κ.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας. Οι συμβασιούχοι, διεκδικούν να αυξηθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις στον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμων εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τα ποιοτικά προϊόντα το θέμα του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Κοζάνη

Ενημερωτική συνάντηση αγροτών, διοργανώνει αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου, η Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Κοζάνης. Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο προετοιμασίας του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Οι νέοι αγρότες στην πρωτοπορία για ποιοτικά προϊόντα».

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: