Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 24/1/06

By on 24/01/2006

Προβλήματα στην Δυτική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας

Με ιδιαίτερη προσοχή και με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω του χιονιού αλλά και του παγετού που επικρατεί. Για λόγους ασφαλείας με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης απαγορεύεται προσωρινά η διέλευση κάθε οχήματος που δεν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, από την διασταύρωση της Μπάρας, δηλαδή από το 26ο χιλιόμετρο έως το 97ο χιλιόμετρο, στην Περιφερειακή Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας – Έδεσσας, από το 50ο έως το 59ο χιλιόμετρο καθώς και στο ορεινό οδικό δίκτυο των επαρχιών Βοϊου και Εορδαίας.
Επίσης, απαγορεύεται προσωρινά – και γίνεται μόνο εκ περιτροπής – η διέλευση φορτηγών άνω των 4,5 τόνων και λεωφορείων στην Εγνατία Οδό από την διασταύρωση Πολυμύλου έως τη διασταύρωση της Μπάρας και στην εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων από το 26ο έως το 97ο χιλιόμετρο.
Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών απαγόρευσε την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων στην Γρεβενών – Ιωαννίνων μέσω Μηλιάς Μετσόβου. Επίσης, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στους 4 Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Καταγγελία από το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων

Στην εργολαβία αποχωμάτωσης της ΜΕΤΒΟ – Ζώης στο Νότιο Πεδίο, ο εργολάβος που εκτελεί το έργο μέσα στο χώρο της ΔΕΗ, δεν εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα, ενώ δηλώνει 5νθήμερη και 8ωρη εργασία του προσωπικού που απασχολεί, στην πράξη εφαρμόζει παράνομα 24ωρη εργασία με βάρδιες και εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές. Επίσης, δεν πληρώνει τις παράνομες υπερωρίες και εισφοροδιαφεύγει ως προς τις υποχρεώσεις του προς το ΙΚΑ.

Εκλογές στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης


Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης. Χθες πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου και έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων που έλαβαν οι: Γιώργος Γιαννάκης, Πολυνείκης Αγγέλης, Ιωάννης Τσιτούρας Απόστολος Παπαδημητρίου Απόστολος Καβούκας Ευάγγελος Σιαμπανόπουλος Ιωάννα Μπενιουδάκη Θωμάς Τζώνος και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου και πρώτου σε ψήφους κ. Γιαννάκη στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας η διαχείριση των δύο μουσείων θα συνεχιστεί ως έχει, ενώ στη δημιουργία ενός ιδρύματος προσανατολίζονται που θα φέρει το όνομα Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης και η διοίκηση θα προέρχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του. Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ θα υπογραφεί και η σύμβαση που συνάπτουν ο Σύνδεσμος το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης η Νομαρχία και ο Δήμος Κοζάνης ποσού 30.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση.

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Κοζάνη

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2007 στην Κοζάνη, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Την ευθύνη της διεξαγωγής του 24ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, έχουν τα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Δυτική Μακεδονία.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: